Merhaba Kardeşim aynı sıkıntıları yaşıyoruz bende panik atak hastasıyım uyku bile uyuyamıyorum kimse bu hastalığı küçümsemesin herkesin başına gelebilecek bişey ve bu sizin elinizde olmayabiliyor.Gelelim sıkıntılara 4 ay önce başladı 4 aydır her gün olmasa bile en az 3 günde bir acildeyim her gittiğimde EKG troponin ve diğer bütün testler yapılıyor ve normal geliyor Kardiyoloji Dahiliye Göğüs hastalıkları bu üç doktora gittim bütün tetkikler yapıldı Efor testi Eko Testi EKG Kan testleri beyin tomografi emar Göğüs tomografı filhepsi normal tek efor testini tamamlayamadım başım döndü nefesim yetmedi ama bunun panikte ve sigaraya bağlı yada kondisyon eksikliğinden olduğu söylendi en son senin için rahat etsin diye bt anjiyografı yapacağını söyledi nlrmalxanjiyo gibi sadece damardan girmeyenler o da yaşım daha 24 olduğu için ve riskinin olmadığı için 4 şubata sıra verdiler bekliyoruz. troponin hep 5 ile 8 arasında değişiyor ve bir ara 17 de oldu ama kadınlar için 14 den sonrası erkekler için 22 den sonrası tehliymiş doktor öyle söyledi.Ama sürekli Göğüs bıçak sağlanması sol kol omuz ağrısı ellerde uyuşma oluyor ve bir anda boğuluyormuşum gibi oluyor ama nabız artması yok bende yani nazım öyle 80 i geçmez sadece yürürken panik yaparsam yada efor sırasında yaparsam panik 130 140 ları görüyor tansiyonum hep 9.6 veya 10.6 hep böyle ara sıra 12.8 oluyor. artık bi hastalığım mı var panik atak mı bilemiyorum her şeyden bi korku bi şüphe duymaya başladım Bazıları korona aşıları sonrası böyle oldu gençler kalp krizi geçiyor diyor bazıları panik atak diyor bazıları spor yapmadığımız in sağlıksız yaşam sigara alkole bağlıyor ama gerçekten ben çok yoruldum bu ağrıları uyuşmaları nefes darlıklarını yaşamaktan Allah kimseye böyle bir hastalık vermesin insanı süründürüyor.