Twitter face hiçbirini kullanmıyorum maleseftwitterdan samsun valiliğine falan ulaşmayı denesen?
Olabilirbelediyeden anons yaptırsanız yaparlar böyle bir şey için
Samsunda yaşıyoruz, eşim A Rh+ kan grunuba sahip ama trombosit ne onu bilmiyorum cahilliğime verin. Yarın zaten OMÜ ye de gideceğiz, ihtiyaç varmı sorarız.
Rabbim tez zamanda acil şifalar versin inş.
Bu gibi konularda bilgisi olan biri olarak bize anlatır mısınız? Trombosit bağışını ihtiyaç olsun olmasın yapabiliyor muyuz? Yoksa bir hastanın ihtiyacı halinde falanca hasta için geldim deyip mi bağış yapıyoruz?Ayrica herhangi bir kan merkezine verilmiyor direk omu kan merkezine gidilmesi gerekiyor boyle durumlarda
Kanin icinde pihtilasmayi saglayan hucre.. beyaz kan diye de bilinir.. losemi gibi kan hastaliklarinda vucut trombositi yeterli duzeyde uretmez disardan almasi gerekir..
Kan verme isleminden farkli olarak kan bir damardan alinir makine araciligiyla icindeki trombositler ayrilir ayni kan vericinin damarina geri verilir icinden yalnizca trombosit toplanir.. verilen trombositi vucut 24 saat icinde yeniden uretir..
Omude cok sayida cocuk onkolojide tedavi goruyor ve duzenli trombosit kullaniyor.. ecrin naz icin vericem derseniz ecrinin kullanmasi icin hazirda bekler...5 gun kadar...
Ben çiftlikte şubeyle görüştüm buradanda verilebilir biz naklederiz dedilerAyrica herhangi bir kan merkezine verilmiyor direk omu kan merkezine gidilmesi gerekiyor boyle durumlarda
Bu gibi konularda bilgisi olan biri olarak bize anlatır mısınız? Trombosit bağışını ihtiyaç olsun olmasın yapabiliyor muyuz? Yoksa bir hastanın ihtiyacı halinde falanca hasta için geldim deyip mi bağış yapıyoruz?
Ben çiftlikte şubeyle görüştüm buradanda verilebilir biz naklederiz dediler
Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum, sanırım hayatın başka alanlarına o kadar fazla kafa yorar olmuşuz ki, gerçek dert, üzüntü diyebileceğimiz şeyleri pas geçer olmuşuz.Trombositin ömrü 5 gun.. 5 gun kullanilmazsa çöp oluyor.. Kan verildiginde uzun sure saklanabiliyorken trombositte boyle bir sans yok.. bu yuzden depolanmasi mumkun degil.. yatisi yapilan hasta icin Acil durumda kullanilsin diye kan merkezinde 1 unite trombosit bekletiliyor. Trombosit ihtiyaci 1 uniteyi gecerse istek yapiliyor o an gonullulere ulasip hastaneye davet ediyoruz..
Trombosit sayisi dusunce once deri alti kanamalar sonra burun kanamalari en son beyin kanamasina gidebilen bir tablo karsimiza cikiyor.. losemi ve diger kan hastaliklarina sahip cocuklarimizin tedavileri icin duzenli trombosit almalari sart..
Bu yuzden trombosit araniyor ilani gordugunuzde verilen telefonu arayip aileyle iletisime gecip derhal trombosit vermeniz cok onemli..
Lutfen duyarli olup ilanlari gormezden gelmeyelim.. nasil olsa biri vermistir denmesin
Özür dilerim şimdi okudum bu yazınızı, Samsun'da değilim ama bana özelden gurubun linkini verir misiniz? İhtiyacı olan veya gönüllü olmak isteyenleri size yönlendiririm, benimde böyle bir katkım olsun Samsun'lu hastalara.SAMSUN ilinde aktif sekilde trombosit ilanlarinin paylasildigi ailelerin, doktorlarinin,kan merkezi calisanlarinin birebir iletisim icinde oldugu gonullu bir grubumuz var.. Musait olduklari zamanda kan grubuna gore gonulluleri arayip davet ettigimiz sonucunu takip ettigimiz bir grup.. merak edenler bana ulasabilir. ozelden grubun sosyalmedya linkini gonderebilirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?