- 5 Şubat 2020
- 136
- 13
- 48
- 35
- Konu Sahibi Siyahi kiz
-
Hamilelikte zor olur dedi.birde ben netten arastirdim troid hamilelerin dusuk yapmasindan tut cocukta zeka geriligine kadar yol açiyormus.prolaktinin yuksek olmasi da troitten olabilir dedi gecenkinde sinirdaydi cunku.birde sormak istedigim bir sey var.troid surekli degisen degerlerde mi ? Cunku benim 1 sene once gittigim doktor biraz yuksek demisti bi 6 ay sonra kontrole gittigimde troitlerin gayet normal demisti.bu yasadigim olay uzerine de anlamlandiramadimBendede tiroit cıktı doktora göründüm belirli aralıklarla doktor gel diyor tahlil yapıp ona gore ilaç dozunu ayarlıyor ama korun demesini ben anlayamadim
Merhaba.bende hem troid yüksekti,zaten guatr vardı uzun zamandır, hem de prolaktin 60 üzeriydi.prolaktin için mr a girdim 4mm adenom çıktı. Endokrin drum dostinex diye bi ilaç başladı 1 yıl kadar kullandım.troid guatr ilacı ile normal seviyeye geldi.prolaktin de aynı şekilde.tabi prolaktin için ilaç kuklanırken hamile kalınmaması korunmak gerekiyo. İyi bi endokrin druna görünün benceMerhabalar 30 yasindayim 1 senelik evliyim gecen ay dr ye gittigimde bütün degerlerim normal sedece prolaktinim biraz yuksek çıktı.sınırda oldugu için tekrar bi kan testi istedi ve reglimin 2.gunu gittim şimdi hem prolaktinim 54lere çıkmış hemde troid degerlerim yükselmis.doktor guatr olabilir dedi dahiliyeye gorunun dedi.ve bi sure de korunmami tabsiye etti.benimle ayni durumu yasayan var mı ?
Araştırma pek fazla tiroit cok cabuk değişebilen değer benimde yoktu öncesinde doktora gorundugumde cıktı ki her kadında var bu bendekide hasimato mesela acilimida söyle glutenli ürünler yasak bana ama deniyorum çoğu ürünü yememeye çalışıyorum cok fazla kafa yorma bunaHamilelikte zor olur dedi.birde ben netten arastirdim troid hamilelerin dusuk yapmasindan tut cocukta zeka geriligine kadar yol açiyormus.prolaktinin yuksek olmasi da troitten olabilir dedi gecenkinde sinirdaydi cunku.birde sormak istedigim bir sey var.troid surekli degisen degerlerde mi ? Cunku benim 1 sene once gittigim doktor biraz yuksek demisti bi 6 ay sonra kontrole gittigimde troitlerin gayet normal demisti.bu yasadigim olay uzerine de anlamlandiramadim
Cok tesekkur ederim icim rahatladiinternete bakmayın siz ona bakarsak hepimiz kanseriz ..çok basit bi ilaçla değerleriniz normale dönücektir ..prolaktinde tekrar detaylı test yapabilirler ama onunda ilacını kullanınca değerler normale dönüyor.belki prolaktinin tedavisi uzun sürebilir..ama korkulacak bi durum yok..bende troid hastasıyım allaha şükür zeka küpü bi oğlum var
Sanada gecmis olsun canim.en yakin zamanda bende goruneyim bi doktoraAraştırma pek fazla tiroit cok cabuk değişebilen değer benimde yoktu öncesinde doktora gorundugumde cıktı ki her kadında var bu bendekide hasimato mesela acilimida söyle glutenli ürünler yasak bana ama deniyorum çoğu ürünü yememeye çalışıyorum cok fazla kafa yorma buna
Öyle yapayim canim.soyledigin ilaclari belli araliklarla mi kullaniyosun peki ?Merhaba.bende hem troid yüksekti,zaten guatr vardı uzun zamandır, hem de prolaktin 60 üzeriydi.prolaktin için mr a girdim 4mm adenom çıktı. Endokrin drum dostinex diye bi ilaç başladı 1 yıl kadar kullandım.troid guatr ilacı ile normal seviyeye geldi.prolaktin de aynı şekilde.tabi prolaktin için ilaç kuklanırken hamile kalınmaması korunmak gerekiyo. İyi bi endokrin druna görünün bence
Sağol canım git tabi hamilelikte falan önemli yani görün doktora mutlakaSanada gecmis olsun canim.en yakin zamanda bende goruneyim bi doktora
Bende hipofiz bezinde adenom olduğu için ilacı uzun süre (1yıl) kullanmak zorunda kaldım.bende memedem süt falan geldiği de oluyodu çünkü. troid için de şimdi ilaç kullanmıyorum kan sonuçlarım iyi geliyo çünkü. Dostinexi kullanırken hamile kalmayın deniyo ama, tüp bebek denemelerimizde yumurta transferi oldugu güne kadar kullandırıp, sonrasında kesmişlerdi ilacı.tabi tüp bebek tutmayınca tekrar dostinexe başlattılar. Bir de zaten prolaktin yüksek çıkınca imkamı yok gibi bi şey hamile kalmanın çünkü yumurta kalitesini de bozuyomuş prolaktin yüksekliği.iyi bi dr a göründünüz mü zaten mr falan ister sizden, adenom yoksa prolaktin seviyesine göre ilacı ayarlar.sonrasında zaten çok şey düzeliyo vücuttaÖyle yapayim canim.soyledigin ilaclari belli araliklarla mi kullaniyosun peki ?
Çok sagol canim benim.Rabbim hepimize hayirli evlat nasip etsin inşAllahBende hipofiz bezinde adenom olduğu için ilacı uzun süre (1yıl) kullanmak zorunda kaldım.bende memedem süt falan geldiği de oluyodu çünkü. troid için de şimdi ilaç kullanmıyorum kan sonuçlarım iyi geliyo çünkü. Dostinexi kullanırken hamile kalmayın deniyo ama, tüp bebek denemelerimizde yumurta transferi oldugu güne kadar kullandırıp, sonrasında kesmişlerdi ilacı.tabi tüp bebek tutmayınca tekrar dostinexe başlattılar. Bir de zaten prolaktin yüksek çıkınca imkamı yok gibi bi şey hamile kalmanın çünkü yumurta kalitesini de bozuyomuş prolaktin yüksekliği.iyi bi dr a göründünüz mü zaten mr falan ister sizden, adenom yoksa prolaktin seviyesine göre ilacı ayarlar.sonrasında zaten çok şey düzeliyo vücutta
Çok sagol canim benim.Rabbim hepimize hayirli evlat nasip etsin inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?