Merhaba;
Ben yaklaşık iki senedir troid hastasıyım. İlk zamanlarda değerlerimde hiç oynama yoktu fakat 15mm nodülüm vardı. Daha sonra nodülümden biyopsi yapıldı 1 yıl önce ve temiz çıktı. Bi ara tsh değerim yükseldi fakat sonra 25mg ilaçla düzene girdi şuan kan değerlerimin hepsi normal. Ama 1 ay önce gittiğim kontrolümde nodülümün 20mm olduğunu ve kanamasının arttığını öğrendim. Bu arada nodülüm kanamalı ve solid nodül. Gittiğim dahiliye doktoru tekrar biyopsi yaptırmamı söyledi. Bende başka bi doktora gittim oda bana sürekli bu biyopsinin tekrarlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Çünkü bana aynı zamanda haşimato teşhisi konuldu biyopsiden sonra. Haşimatolu nodüllerin sonuçlarının %60 oranda yanıldığını ve nodülümün büyük ihtimalle kötü huyku olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ama ben ameliyattan çok korkuyorum. Bugün gittiğimde doktor ameliyatın risklerini sorduğumda sesimin kısa süreli 3-6 ay arasında gidebileceğini söyledi ve benim daha da korkmama neden oldu
daha önce nodülü biyopside temiz çıkıp ameliyattan sonra kötü çıkan var mı benim gibi . Bana yardımcı olurmusunuz lütfen .
Hepinize geçmiş olsun. Allah herkese şifa versin