- 23 Ocak 2010
- 2.279
- 765
herkese merhabalar.perşembe günü troid ameliyatı oldum.ameliyatım gayet iyi geçti.ses kısıklığı ya da başka bir semptom oluşmadı çok şükür.ben 5 yıldır biliyordum ve kontrol ettiriyordum nodüllerimi.çok sayıda nodülüm vardı ve öncü nodülümden ince iğne biyopsisi yapılmıştı temiz çıkmıştı.tsh ve diğer hormonlarımda normal olduğu için ilaçsız kontrol altındaydım.fakat bir yıl önce troidim dışarıya doğru çıkmaya ve ağrı yapmaya başladı.tekrar testler yapıldı hipertroidi( graves) teşhisi koyuldu.ilaçla düzeltmeye çalıştı doktorum ama maalef düzelmedi.iki hafta önce de mete beye yönlendirdi artık ameliyat şart diye ve total olarak her iki lobumu da aldılar.ameliyat esnasında frozen yapmışlar temizmiş.ama ben burda bir çok arkadaşta biyopsi ve frozen temiz gelip sonrasında kanserli patoloji çıkanı okudum.biraz da hastalık psikolojisi sanırım şimdi içim içime sığmıyor.doktorum keyfine bak diyor ama ne mümkün.gerçi biliyorum tedavisi gayet kolay,hatta çoğunu atlattım ama yine de aynı süreçleri yaşayan varsa belki içimi rahatlatacak bir iki şey yazar diye düşündüm.şimdiden teşekkür ediyorum ilginize.