• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trnaklarm iin acil

CamasirSuyunaCorba

♥etmiyorum eyvallah♥
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.511
8
116
43
İzmir
selam arkadaşlar, benim tırnaklarımla ilgili sorunum var..önceden süper ve sorunsuz uzarlardı, şimdi ise dipten soyulmuş, kırık falan uzuyorlar, uzatamıyorum...oje de süremiyorum...biliyorum çok süper beslenemiyorum, en büyük etken bu, vitaminsiz ve kalsiyumsuz kalmış olabilir vücudum..ayrıca iş yaptığım için eller sürekli suda ve kimyasallarda..eldivenli deiş yapmak zor..lavanta yağı ve limonda çok işe yaramadı, önceden lavanta yağı çok sert yapardı tırnaklarımı ya da limonla ovardım...bana önerebileceğiniz, çaren şu dediğiniz birşey var mı? yanıt bekliyorum...

Bir dermatoloğa giderseniz size hem saçları, hem de tırnakları besleyecek ilaç verecektir.Ben kullandım, memnun da kaldım.

Bir dermatoloğa giderseniz size hem saçları, hem de tırnakları besleyecek ilaç verecektir.Ben kullandım, memnun da kaldım.

ne tür bir ilaç bu canım, bilmediğimden soruyorum, ben yutuyor muyum bunu yoksa tırnaklara ya da saça mı sürülüyor...anladığım kadarıyla yutuyorum ama

ne tür bir ilaç bu canım, bilmediğimden soruyorum, ben yutuyor muyum bunu yoksa tırnaklara ya da saça mı sürülüyor...anladığım kadarıyla yutuyorum ama
Hap canım.Benim saçlarım çok fazla döküldüğü için o ilacı vermişti.Tırnaklara da iyi geldiğini sölemişti dr.um.Gerçekten de iyi gelmişti.Kırılma sorunum da hallolmuştu.90 kapsül vardı sanırım içinde.3 yıl önce kullanmıştım o yüzden çok net hatırlayamıyorum.2 ay içmiştim.

canım şu bahsettğin aynı durum bendede söz konusu ve 1 hafta önce doktora gittim ve aseton ve temizlik malzemelrinden kaynaklandığını söyledi,bana asetonu yasakladı onun erine oje temizleyici kullan dedi,ayrıca tırnakların düzelene kadar oje sürme ve uzayan kısımları hemen kes bir süre kısa kullan dedive temizlik esnasından astarlı temizlik eldiveni kullan dedi,ayrıca 2 adet ilaç yazdı, birisi n-balsam dermoskin tırnak güçlendirici bir krem-akşam yatarken tırnaklarıma sürmem gerekiyor,diğeride excipial diye bir balsam günde 3 kez sürmem gerekiyor,ve bir haftadır düzelme var tırnaklarımda,manikürede ara vermemi söyledi yanlış torpulemedende kaynaklanabiliyormuş,istersen sende bunları bir dene,belki faydası dokunur.

canım şu bahsettğin aynı durum bendede söz konusu ve 1 hafta önce doktora gittim ve aseton ve temizlik malzemelrinden kaynaklandığını söyledi,bana asetonu yasakladı onun erine oje temizleyici kullan dedi,ayrıca tırnakların düzelene kadar oje sürme ve uzayan kısımları hemen kes bir süre kısa kullan dedive temizlik esnasından astarlı temizlik eldiveni kullan dedi,ayrıca 2 adet ilaç yazdı, birisi n-balsam dermoskin tırnak güçlendirici bir krem-akşam yatarken tırnaklarıma sürmem gerekiyor,diğeride excipial diye bir balsam günde 3 kez sürmem gerekiyor,ve bir haftadır düzelme var tırnaklarımda,manikürede ara vermemi söyledi yanlış torpulemedende kaynaklanabiliyormuş,istersen sende bunları bir dene,belki faydası dokunur.

oje temizleyici mendiller var, onları dedin galiba..yoksa başka bir oje temizleyici var mı? uzayan kesimleri hemen kesiyorum eğer sorunlu uzadıysa...bir süre oje sürmem ayrıca..ama temizlik için eldiven kullanabilir miyim bilmiyorum...önerdiğin kremleri de alırım sağol canım...fiyatları nasıl bu kremlerin, umarım eczanemde bulabilirim

canım şu asetonsuz jel şeklinde temizleyiciler var,onlardanda alabilirsin bulamazsan oriflamede var,önemli olan aseton içermemesi ben nisanda alıcam ondan yine,indirimde olacak 9 tl!birde su n_balsamın fiyatı 27 tl,diğerid 10 tl,ssk karşılamıor, ama bayağı bi etkililer,benim nerdeyse bir senedir geçmiyordu neler neler denedim ama artık geçiyor sanırım,n_balsamın içeriğinde sığır paçası yağı var!üstünde öyle yazıyor,dur internette bulursam reimlerini koyayım sana!

Son düzenleme:
canım öncelikle sağlıklı beslen ve tırnak besleyici ojeler var onlardan kullan derim ben.tırnaklar çok güzel besleniyo yerimseniben

kesinlikle beslenmeden ve çok fazla kimyasallardan elimi korumamdan kaynaklı biliyorum..dikkat etmeye çalışacağım, gün geçtikçe kötü oluyorlar

benimde tırnaklarım hem soyuluyor hem kırılıyor. manikür yaptırıyorum düzenli. tam hepsi uzadı derken kırılmaya başlıyor. vitamiinsizlikten kaynaklandığı doğru. ben de iyi beslenmiyorum.
benim önerim saf zeytinyağını elin dayanacağı kadar ısıtıp tırnaklarını yarım saat bekletmek bu iyi geliyormuş. ben daha uygulamadım. ama manikür yaptırdığım arkadaşım söylemişti.
kalyon kullanıyorum bir de kırılmayı önlemiyor ama tırnağı en azından düzgün gösteriyor.
asetonsuz jel ürününü de araştıracağım.

canım şu asetonsuz jel şeklinde temizleyiciler var,onlardanda alabilirsin bulamazsan oriflamede var,önemli olan aseton içermemesi ben nisanda alıcam ondan yine,indirimde olacak 9 tl!birde su n_balsamın fiyatı 27 tl,diğerid 10 tl,ssk karşılamıor, ama bayağı bi etkililer,benim nerdeyse bir senedir geçmiyordu neler neler denedim ama artık geçiyor sanırım,n_balsamın içeriğinde sığır paçası yağı var!üstünde öyle yazıyor,dur internette bulursam reimlerini koyayım sana!

n-balsam biraz pahalıymış ama olsun bende denicem tırnaklarım rezil durumda cnm çok sağol umarım işe yarar:Saruboceq::Saruboceq:

Back