• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trnak bat.....

gebelikte 22 kilo aldığım için bende de olmuştu.
kilolu olanlarda çıkıyor bu meret
çok çektim. inat ettim gitmedim.
uzadıkça kestim olmadı.
derinden kestim yine olmadı.
bıraktım uzadı.
uzadıkça altındaki deriden ayırdım
ve tırnaklarımı düz kesmeye başladım.
çok şükür yok artık.
Allah geri getirmesin.
kilo da veriyorum bir daha olmaz inşallah.

ya bana da bir çözüm bulun çok acı çekiyorum,tırnağımı tuzlu su ve zeytinyağında biraz yumuşatıp batık tarafı biraz yukarı kaldırıp pamuk tıkadım pamuk tam dibine kadar gitmedi ama şimdi daha çok zonkluyor bu normal mi bu tarz yöntemi deneyen arkadaşlar rahatladıklarını yazmışlar ben de deniyim dedim ama bi yerde yanlış mı yapıyorum acaba.
bi de bunu ne kadar zamanda bir tekrarlamak gerekiyo.imdatttttt

bende doğum sonrası 1 yıldır ayak baş parmağında bu sorunu yaşayan ve şuan çaresini bulmuş geçmesini bekleyen,ve tırnak batmasının acısını çok çokiyi bilen bilen biri olarak fikir vermek istedim
lisedeykende diğer ayağımın başparmağında aynı sorun vardı.2 yıl çektim.bu iki yılın içinde tınağımıda çektirdim ama gene aynı oldu.sonra sürekli tırnağımın batan kısmını kendim derinden kestim.uzamaya başladıkça batıyodu gene kesiyodum sonra kendikendine geçti.
şimdi diğer ayağımın başparmağında hemde çift taraflı var.internetten araştırıken plastik tüp yöntemi diye bi yöntem okudum.sonuçlar anlamlı derecede güzel diye yazıyodu.ancak doktor istanbulda olduğundan gene iş başa düştü deyip düşünmeye başladım bende ne takabilirim tırnağıma die.aklıma hani şu tığların başına takılan tüp geldi.öle bi tığ aldım.başlığını kestim.bi boru gibi zaten,plastikte tam aradığım şeydi.sonra yandan uzunlamasıyada düzgünce kestim ve tırnağıma geçirdim.eğer aynı sıkıntıyı çeken arkadaşalar varsa yardım isterlerse ayrıntılıca resimlerimide koyabilirim.şuan eşim fotoğraf makinasını fabrikaya götüdüğünden çekip koyamadım.takalı 1 hafta olmasına rağmen ciddi anlamda iltihapları kuruyup çekilmeye başladı.ağrısıda taktığım ilk gün yok oldu.şimdi ayakkabıyla sekerek yürümüyorum :)
tüpü arada bir çıkarıp pansuman yapıyorum.yalnız bunu uygulamakiçin tırnağın etten çıkmış yani uzamış olması lazım.takarken öle kendimi çok zorlamadım .yavaş yavaş ve ayağımı yarım saat suda beklettikten sonra taktım.ilk takıştan sonrası kolay oluyor.yer ediyor rahatlıkla pansuman yapıp tekrar takabiliyosun.
herkese geçmiş olsun diyorum.umarım sizde en kısa zamanda çaresini bulursunuz bu illet şeyin... :teselli:

helal olsun valla.TEBRİKLER:lepi: ama şu resimleri mutlaka gönder bana da yardım et.kurtar beni .resimleri bekliycemvereliniortak

Aynı yöntemi bende avcumda yuvarlayıp rulo haline getirdiğim peçeteyi tırnağımla etimin arasına koyarak yapardım :)
Ama ne yazık ki tek bir çaresi var bu meretin, o da birkaç ay acıya katlanıp tırnağın uzamasını beklemek.. :1no2:

merhabalar

benimde dar ayakkabı giymemden sebep ki yuksek topuk vs çok giymem duz babet giyerim ayagım 40 numara ince uzun 41 almaya elim varmıyor onalrda arkadabol oluyor ama bu ayakkabılardan sebep batıyor eminim yaz aylarında birsey olmuyor çunku.
ama oyle iltihaplı falan dgil sanırım benim oyle durduk yere korkunç acıları yok elimle bastırırsam yada ayakkabıda sıkısırsa acıyor uzadıkca oyup iyice kesiyorum yan taraftaki tirnagı biraz rahatlıyorsonra yine batıyor tabiki
ama rahatlıkla ayırabiliyorum etten sanırım yanlıs kesim ile bu hale getirdim pedikurden sonra biraz rahatlıyor amasonra yine oluyor

simdi cumartesi gunu için medikal ayak bakımı randevusu aldım yeni arastırdım yeni ogrendim tel takma durumu vs varmıs
podiatri deniyormus ayak saglıgı konusuna bu kisilerede podiatrist deniyormus ozel uzmanlık egitimi alıyorlarmıs falan onlardan birine gideceğim .

bu tarz medikal ayak bakımı yaptıran varmı acba iiy gelirmi

medikal ayak bakımı yaptırdım çok memnun kaldım. bant yapıstırdım birde tek tırnagıma simdiden rahatladı kesinlikle tavsiye ed iyorum batıklar için

Burnum için ameliyat olduğum doktorun tırnak batmasını tedavi ettiğini orada karşılaştığım hastalardan duymuştum.babamdada maalesef tek tırnakta iki taraflı batma var,doktor nebil bozdoğan a babamla gittik muayeneden 10 dk sonra babam çıktı ve bitti dedi şaka gibi.şimdi çok iyi tırnağınıda çekmemişler ve zor değilmiş.

ben de yıllardır çekiyordum bu eziyeti. tüm acısına dayanarak tırnağı tamamen etin üzerine çıkardım uzamasını bekledim düz kestim ve artık hep parmakarası terlik giyiyorum geçti şükür. ama azıcık dar burunlu bir ayakkabı giysem hemen ağrımaya başlıyor. sebeplerinden biri de yanlış ayakkabı kullanımı bu batığın.

17 yaşındayım ve tam 10 yıldır iki ayak tırnağımda da sürekli batık var!
Ara ara kaybolduğunu farkediyorum. Bende çok gece uyandım ağrıdan, resmen zonkluyor yaa!
Gerçekten çözümünü bilen varsa yazsın yaa=((...

Offf o nasıl illet bir ağrı. Valla bir tek yaşayan bilir o acıyı. :gitme:
Kışın dertle başbaşa kalmak :çok üzgünüm:

bende muzdaripim bu konuda :( kac sene oldu ya bi iyileşmedi tam iyileşir gibi oluyor ve tekrar batmaya başlıyor ben doktorada gittim üstelik iki parmağımın kenarındaki etleri yakarak tırnağı çıkardılar öğrenci oldugum için okulada gitmem gerekıyorda belkıde işlemden sonra ayakkabı gıydıgım için iyileşmedi :( ama cok kötü bişey kımsenın basına vermesın Allah tekrar gidicem bı ayak sağlığı merkezi açılmıs kocaelıye oraya gıdıcem inş bu sefer iyileşir.

17 yaşındayım ve tam 10 yıldır iki ayak tırnağımda da sürekli batık var!
Ara ara kaybolduğunu farkediyorum. Bende çok gece uyandım ağrıdan, resmen zonkluyor yaa!
Gerçekten çözümünü bilen varsa yazsın yaa=((...
Çözümü var hem d eçok şahane bir çözüm. Ben çok çektim tırnaklarımdan.Geçen sene bir merkeze gittim bir tedavi uyguladılar tel takıldı tırnaklarıma. İnanılmaz sonuç aldım kesinlikle tavsiye ederim. düşünürsen özelden atayım sana adresini

tırnak batması için gehwoll marka ürünü tavsiye ederim arkadaşlar, eğer istanbuldaysanız merkezleri nişantaşında isveç ayak sağlığı merkezi, burada bir çok ayak probleminin çözümünü bulabilirsiniz

kızlar batan tırnaklar acayip can sıkar, ayakkabı beğenirsiniz giyemezsiniz vs
gehwoll markalı tırnak ürünleri var denemenizi tavsiye ederim

Back