bende doğum sonrası 1 yıldır ayak baş parmağında bu sorunu yaşayan ve şuan çaresini bulmuş geçmesini bekleyen,ve tırnak batmasının acısını çok çokiyi bilen bilen biri olarak fikir vermek istedim
lisedeykende diğer ayağımın başparmağında aynı sorun vardı.2 yıl çektim.bu iki yılın içinde tınağımıda çektirdim ama gene aynı oldu.sonra sürekli tırnağımın batan kısmını kendim derinden kestim.uzamaya başladıkça batıyodu gene kesiyodum sonra kendikendine geçti.
şimdi diğer ayağımın başparmağında hemde çift taraflı var.internetten araştırıken plastik tüp yöntemi diye bi yöntem okudum.sonuçlar anlamlı derecede güzel diye yazıyodu.ancak doktor istanbulda olduğundan gene iş başa düştü deyip düşünmeye başladım bende ne takabilirim tırnağıma die.aklıma hani şu tığların başına takılan tüp geldi.öle bi tığ aldım.başlığını kestim.bi boru gibi zaten,plastikte tam aradığım şeydi.sonra yandan uzunlamasıyada düzgünce kestim ve tırnağıma geçirdim.eğer aynı sıkıntıyı çeken arkadaşalar varsa yardım isterlerse ayrıntılıca resimlerimide koyabilirim.şuan eşim fotoğraf makinasını fabrikaya götüdüğünden çekip koyamadım.takalı 1 hafta olmasına rağmen ciddi anlamda iltihapları kuruyup çekilmeye başladı.ağrısıda taktığım ilk gün yok oldu.şimdi ayakkabıyla sekerek yürümüyorum :)
tüpü arada bir çıkarıp pansuman yapıyorum.yalnız bunu uygulamakiçin tırnağın etten çıkmış yani uzamış olması lazım.takarken öle kendimi çok zorlamadım .yavaş yavaş ve ayağımı yarım saat suda beklettikten sonra taktım.ilk takıştan sonrası kolay oluyor.yer ediyor rahatlıkla pansuman yapıp tekrar takabiliyosun.
herkese geçmiş olsun diyorum.umarım sizde en kısa zamanda çaresini bulursunuz bu illet şeyin... :teselli: