• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trnak bat.....

eylul07

bigün bende anne olacağım
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
609
3
96
51
Antalya
Arkadaşlar tırnak batığı sorunu yaşayıp halledebilen varmı.Lütfen yardımcı olurmusunuz...

Ahhh canım. Ayak başparmağım öyle. dayanılmaz acılar çekiyom.Çok korkuyom çünkü pedikürde bile bağırıyom ben. Ama en yakın zamanda doktora gideceğim...

ben başkasına pedikür yaptıramıyorum kendim yapıyorum ama delirtici bir ağrım oluyor...Allahım kimsenin başına vermesin...
Doktora cesaretim olsa gidecem ama...

Herşey işkence canım ya....
Hele kışın o topuklu botlar, çizmeler.....ıyyyy ayağım davacı olacak benden...

Çok uzun yıllar çektim bu sorunu.Parmağımdan sürekli iltahap akardı.Dar ayakkabı giyemezdim.Bu sorunu 7 ay önce çözdüm nihayet..Doktora gitmemiştim hiç çekecekler diye.Çünkü çektikleri zaman aynı şekilde yeniden uzuyormuş.En sonunda bir doktor buldum.Tırnağımın sadece batan yerini çekti ve kökünü lazerle yaktı.Artık çıkmıyor ordan tırnak.10 dakikalık bir operasyon.Genel anesteziyle uyuşturarak yaptı ve yürüyerek evime geri döndüm.Birkaç kez pazsuma yaptırdım.2 hafta ayakkabı giymedim ve sorunum bitti.Sadece iğnenin acısını duyuyorsunuz gerini anlamıyorsunuz bile.Birde operasyon sonrası biraz ağrı yapıyor ama oda ağrı kesiciyle geçiyor...

bende de war kıslar bu sorun bazen uykumdan uyandırdıgı bıle oluodu pedıkurde dewamlı aldırıordum ama bu seferde yanı bosluk kalıordu benımkı yıllar onje tecrubesız bı pedıkurcunun sayesınde oldu nse yaklasık bı aydır batıgımı aldırmıorum bı yerde okuduguma gore batık uzarsa kendı yolunu bulurmus sımdılık bı sorunum yk ınsss boylece kurtulurum bu dertten gelısmelerı yazarım

Ahh ahhhhh o nasıl bir işkencedir,yaşamayan bilmez:çok üzgünüm:
Çok gece uykumdan uyanıp,tırnakla uğraştığımı bilirim ben.
Artık farklı törpüleme teknikleriyle bir düzene soktum sanırım ama hala gözüm üzerinde minicik bir sızı olsa derhal operasyon yapıyorum batmasın tekrar diyekaydirigubbakcemile3

ben batan yerleri kestiriyordum surekli
daha sonra duz kesmeye basladim
oncekine gore daha iyi iki ayak basparmaklarinda vardi bu sorun bende
biri gecti digeride hafifledi
dar ayakkabilarin marifeti benimki

bende de var bu sorun
çok acıtıyor ya birde hep o parmağımı bir yerlere vuruyorum...
uzatınca o tırnağı yolunu bulurmuş diye duymuştum uzattım kestim ama yine aynı
tamamenmi uzamalı yani tırnak dışarı çıkıncaya kadarmı

Çok uzun yıllar çektim bu sorunu.Parmağımdan sürekli iltahap akardı.Dar ayakkabı giyemezdim.Bu sorunu 7 ay önce çözdüm nihayet..Doktora gitmemiştim hiç çekecekler diye.Çünkü çektikleri zaman aynı şekilde yeniden uzuyormuş.En sonunda bir doktor buldum.Tırnağımın sadece batan yerini çekti ve kökünü lazerle yaktı.Artık çıkmıyor ordan tırnak.10 dakikalık bir operasyon.Genel anesteziyle uyuşturarak yaptı ve yürüyerek evime geri döndüm.Birkaç kez pazsuma yaptırdım.2 hafta ayakkabı giymedim ve sorunum bitti.Sadece iğnenin acısını duyuyorsunuz gerini anlamıyorsunuz bile.Birde operasyon sonrası biraz ağrı yapıyor ama oda ağrı kesiciyle geçiyor...

bende 3 yıl çektim acısını.. Cildiyeciler tırnağı çekeceğiz yakacağız dediler hiç çıkmayacaktı o zaman, kimide çekip bırakıyor ee yine çıkıyor.. bi doktor vardı genel cerrah.. parmağımı uyuşturdu sadece o iğne azcık yaktı. sonra batan kısımları (sol başta 2 taraf, sağ başta sadece sağ taraf) 3 dikişlik kadr keserek kökünü ayıkladı, lazerle yakmadı benim direkt köklerini ayıkladı ama nasıl bilmiyorum. sonra 3 er dikiş attı. eve yürüyerek döndüm. 2-3 defa pansumana gittim 3. de dikişler alındı. Kenarlar hariç çıkıyor ve oralarıda ete gömüldüğü için orda tırnağın yokmuş gibi görünmüyor. doktor demişti zaten bayansın açık ayakkabı giymek isteyeceksin hepsi giderse utanırsın kötü görünür demişti.

Şimdi çok rahatım keşke o kadar acı çekeceğime gidip 10 da 1 acıya 15 dk da kurtulsaymışım.. Özelde yaptırdım, fiyatlarda çok küçük operasyonlarda alınan kadardı.

benim ayak tırnaklarım artık düz uzamıyor bile..yan tarafına pamuk tıka düz uzasın diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum..Deneyen varmı?

arkadaşlar aynı acıyı bende yıllarca çektim .doktora gitmeye korkuyodum.sonunda hastaneye gittim doktor tırnağımı çekti.ama tırnak tekrar eski şeklinde batık oldu.bu defa devlet hastanseine gittim.genel cerrahi bölümüne.doktor lokal anestesi yaptı.tırnak kanalını düzellti.daha sonra tırnagi tamamen çekti.bu defa iki ikiş vardı.bi hafta sonra dikişleri aldırdım.allah razı olsun o doktordan şükür kurtuldum tırnak batmasından.yeni tırnağım şimdi daha sağlıklı.bence biran önce doktora gidin.şakaya gelmez .

korkumu yenemiyorum canım.Ben iğneden bile korkan bir insanım.Çok büyük ızdırap bana bu...

su an ıkı ayak bas parmagımda da batık var
canım cok acıyor ama caresını bılmıyorum
doktora gıderek cozume ulasan arkadaslar doktor tavsıyesınde bulunursanız sevınırım

eşimin yıllardır tırnak batması var. bi ara kenarına makasla daldırmış, bir hafta sekerek yürüdü...bu kadar acı çekmemesini dr.a gitmesini hep söylerim ama erkekler işte biraz korkak oluyorlar. biz kadınlar daha cesuruz.

bu tırnak batması ırsi olacak ki 1,5 yaşındaki oğlumda da aynı sorun var...onun da baş parmaklarını kesemiyorum bile epey uzun bırakıyorum. 8 aylıkken iki parmağı da iltihap olmuştu yavrumun. şimdi daha temkinliyim. onun için de üzülüyorum ileride batık sorunları yaşayacak.

Tırnak batması maalesef çok acı verici bir olay anlatması tarifi inanın çok zor.Ne diş ağrısı ne baş ağrısı ne mide ağrısına benziyor.Hele bir iltihaplandımı offff offffff ay aklıma geldi yine tüylrtim diken diken oldu..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

geçmiş olsun cnm.ben de ayak baş parmaklarımın tırnağının batmasından neler cektim neler...aylarca acıyla kıvarnır bi yere değse zıp zıp zıplzardım sağ ayak tırnağımı 3solu 2 kez çektirdim..son 3 yıl önce dediğin gibi kökünü de alarak yaptı doktor şekli bı tuhaf ama alıştım acıda iyidir bi daha da batmıycak artık ama sen lazerle kökünü kuruttu dedin ya benimki öyle olmadı ...2 cm kadar aşağıya doru bir kesik attı çünkü kökü orda,tırnak gibi sökerek aldı...buraya kadar iyii yemişim morfını tavana baka baka iş halloldu ama sonra bu operasyon çok acıttı canımı yani kemiğim ağrıyo gibiydi adı da YATAK REVİZYONU İMİŞ...senınki gibi lazerle olması bence sürper düşünsene benim çektiğim o art acı olmamıştır sanırım sen de lazer olduğu için....
ha bu arada ark sizi korkutmak da istemem ama yapacağınız şey şu öncelikle hep batma durumu varssa her banyodan sonra törpü ve ya tırnak makaslarının kanca bibi bı ucu var ya onunla o batan yerleri kurcalayın rahatsız edin o zaman batmıyo..alışkanlık ediin hatta
eğer hafif batık varsa iltahap akıyo acı varsa-ki acı iltihaplıysa olur zaten-incecik bir pamuğu kıvırın kalın bir ip gibi papın bol zeytinyağlayıp araya itip sokmaya çalışın iltihapını akıtıyo biraz ve ertesi gün acı da hafifliyor ve daha rahat yaparsınız aynı hareketi bi kaç gün devam edin...geçiyo eğer çok batık değilse(ya da kaynamış ıhlamır yapraklarını srın ve streç film sarıp gece yatın sabaha biraz iyileşir
ve son çare bunları yapamıyor acıdan kıvranıorsanız doktora gidin ve muhtemelen çekelim diyecek..ben değişik biçimlerde(3 farklı yöntemle de)çektirdim ama yatak revizyonu dediğim şey yani tırnağı çekip bırakmıyo doktor batan yerin kökünü de alıyor onu yaptırın hatta BENDENİZin operasyonu gibi lazerli olursa daha da iyi kolay ve acısız olur
şunu unutmayın çektirmekten korkanlar için söylüyorum eğer çekilecek kadar kötü ise bir gün daha beklemeyin düşünsene haftalarca belki batma acısı çekiyosun ki bilirim ben o acıyı:gitme:çektirince çok acısa bile ki bu operasyon sonrası uyuşma etkisi geçince hafif oluyo-tekrar söylüyorum HAFİF-en azından kökten kurtuluyosunuzzzz:lepi:

Arkadaşlar hala korkumu yenipte gidip tırnaklarımı çektiremedim..2 gündür yine batmalarım başladı şuan ilaçla iltihap akıtıyorum...Offf bir cesaret gelsede çektirebilsem...

bende doğum sonrası 1 yıldır ayak baş parmağında bu sorunu yaşayan ve şuan çaresini bulmuş geçmesini bekleyen,ve tırnak batmasının acısını çok çokiyi bilen bilen biri olarak fikir vermek istedim
lisedeykende diğer ayağımın başparmağında aynı sorun vardı.2 yıl çektim.bu iki yılın içinde tınağımıda çektirdim ama gene aynı oldu.sonra sürekli tırnağımın batan kısmını kendim derinden kestim.uzamaya başladıkça batıyodu gene kesiyodum sonra kendikendine geçti.
şimdi diğer ayağımın başparmağında hemde çift taraflı var.internetten araştırıken plastik tüp yöntemi diye bi yöntem okudum.sonuçlar anlamlı derecede güzel diye yazıyodu.ancak doktor istanbulda olduğundan gene iş başa düştü deyip düşünmeye başladım bende ne takabilirim tırnağıma die.aklıma hani şu tığların başına takılan tüp geldi.öle bi tığ aldım.başlığını kestim.bi boru gibi zaten,plastikte tam aradığım şeydi.sonra yandan uzunlamasıyada düzgünce kestim ve tırnağıma geçirdim.eğer aynı sıkıntıyı çeken arkadaşalar varsa yardım isterlerse ayrıntılıca resimlerimide koyabilirim.şuan eşim fotoğraf makinasını fabrikaya götüdüğünden çekip koyamadım.takalı 1 hafta olmasına rağmen ciddi anlamda iltihapları kuruyup çekilmeye başladı.ağrısıda taktığım ilk gün yok oldu.şimdi ayakkabıyla sekerek yürümüyorum :)
tüpü arada bir çıkarıp pansuman yapıyorum.yalnız bunu uygulamakiçin tırnağın etten çıkmış yani uzamış olması lazım.takarken öle kendimi çok zorlamadım .yavaş yavaş ve ayağımı yarım saat suda beklettikten sonra taktım.ilk takıştan sonrası kolay oluyor.yer ediyor rahatlıkla pansuman yapıp tekrar takabiliyosun.
herkese geçmiş olsun diyorum.umarım sizde en kısa zamanda çaresini bulursunuz bu illet şeyin... :teselli:

Son düzenleme:
Back