Trizomi 21 tekrarlar mı?

Vera tilly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2025
27
0
1
32
Kizlar ben 6 haftalık hamileyim . Öncesinde iki tane kız çocuğum var. Birisi 8 birisi 6 yaşında. İkisinde de herhangi bir hastalık olmadı. Bu hamileliğim den önce de 2023 de tekrar hamile kalmıştım. Ve ense kalınlığı çıktı. Daha sonra kabus dolu günler. CVS testi yapıldı ve sonuç %99.9 trizomi 21 yani down sendromu çıkmıştı. Daha sonra ne yapacağımıza karar vermemistik. Ama 16. Haftada bebeğim melek oldu. Ve şimdi tekrar hamileyim ama korkuyorum. Bu hamileliğimde de aynı sıkıntıları yasarmiyim ? Kafamda sürekli aynı sorular dolaşıyor. Benim gibi böyle bi durum yaşayanlar oldu mu ? Trizomi 21 hamilelikten sonra hamile kalıp sağlıklı bebeği olanlar var mı ?

Her hamilelik farklıdır, bunu etkilemez önceki hamilelikteki sendrom. Bi tanıdığımızın da 3.kızı down sendromlu 4.kızı sağlıklı doğdu

Hastaneye gittiğimde tekrar genetik testlerin yapılmasını söyledi doktor. O yüzden iyice kaygilandim . Umarım dediğiniz gibi olur

Yani %100 olamaz diyemeyiz ama denk gelme ihtimali de oldukça düşük. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz her hamilelik farklı kendinize boşuna stres yüklemeyin

Kizlar ben 6 haftalık hamileyim . Öncesinde iki tane kız çocuğum var. Birisi 8 birisi 6 yaşında. İkisinde de herhangi bir hastalık olmadı. Bu hamileliğim den önce de 2023 de tekrar hamile kalmıştım. Ve ense kalınlığı çıktı. Daha sonra kabus dolu günler. CVS testi yapıldı ve sonuç %99.9 trizomi 21 yani down sendromu çıkmıştı. Daha sonra ne yapacağımıza karar vermemistik. Ama 16. Haftada bebeğim melek oldu. Ve şimdi tekrar hamileyim ama korkuyorum. Bu hamileliğimde de aynı sıkıntıları yasarmiyim ? Kafamda sürekli aynı sorular dolaşıyor. Benim gibi böyle bi durum yaşayanlar oldu mu ? Trizomi 21 hamilelikten sonra hamile kalıp sağlıklı bebeği olanlar var mı ?
Hiç korkma stres yapma her gebelik kendine özgüdür tekrarlayacak diye bir kural yok ☺️ inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi

Benim bebegimde down sendromluydu.6 ay yaşadı vefat etti tekrar hamileyim şuan down sendromlu değil ama bu seferde macrosefali denen genetik başka bir hastalık var malesef.Benim sizee tavsiyem imkanınız varsa tüp bebek denemeniz.1 kere down oldu 2. Olmaz gibi bir düşünceye kapılmayın tabi herşey Allah'tan ama onlemde almak gerekiyor.

Şimdi hastaneden çıktım kese gözüküyor ama bebegin kalbini duyamadim dedi doktor .Boş gebelik olabilir mi ? Korkuyorum artık .

Sizin için de çok üzüldüm . Allah yardımcın olsun. Rabbim şifa versin. Ama çok zor bu durumlar gerçekten insan zorlaniyor

Back
X