• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tritonissa'nın Diyet Günlüğü

EndoplazmikSeyyahikulum

Eski triton-×
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
4.493
4.528
333
Kendi kendime düşündüm ve bundan sonra sağlıklı bir şekilde beslenme biçimimi değiştirmeye karar verdim günlüğüm...
Ve bu yolda bana eşlik edersen(iz) çok sevinirim.
25 yaşına kadar çok yediği halde kilo alamayan ve hiçbir kıyafeti üzerine yakıştıramayan ben, işe başlamakla ve kistlerim dolayısıyla 1 sene doğum kontrol hapı kullandığım için kilo almaya başladım. Bunun yıllarca oynadığım voleybolu bırakmakla da alakası olduğunu düşünüyorum.
Zaten şuan kilolü bir insan değilim, normalim ancak bölgesel yani bel ve göbek çevremde dönem dönem çok aşırı bir şişkinlik olmakta.
Her yerinden kilo alanların aksine bendeki 3 4 kilo fazlalık direk göze batıyor, buda beni oldukça rahatsız ediyor...
Bundan dolayı zararlı olan herşeyi hayatımdan çıkarmaya başladım.
Çikolataya ve tatlılara aşırı düşkünüm, zaten bundan kaybediyorum muhtemelen...
Hayatım boyunca diyet yapma taraftarı olmadım.Herzaman yediklerinden biraz daha kısarak,ekmeği, pilavı, makarnayı, hamur işini ve en önemlisi irademin çok güçlü olmadığı TATLI kısmını hayatımda azaltarak bu işe koyulmaya karar verdim.
Aynı zamanda yanında haftada en az 2 kere spor yaparakta bunu destekleyeceğime inanıyorum.
İşim gereği zaten devamlı hareket halindeyim ama bu hareketi dahada arttırmayı planlıyorum.

Bugün benim için bir milat olsun, tabiki arada kaçamaklar yaparak hayatıma bu şekilde yön vermek ve beslenme şeklimi buna göre ayarlamak istiyorum.
Bu hareketimde yanımda olacak KK arkadaşlarımada örnek olabilirsem ne mutlu bana

Boy:1.71
Kilo:65
Amacım 6 kilo vermek ve bunu devam ettirmek
Bel ve göbek bölgemden verip sıkılaşmak...

1.gün 07.02.2012

Sabah: Bir kase süt ve mısır gevreği
Ara öğün: Kuru üzüm(1 avuç)
Öğlen: Mantar çorba, 2 dilim ekmek, Türlü ve 1 kaşık bulgur pilavı
Ara:2 adet kepekli gevrek
Akşam:2 adet tavuk bonfile,salata 2 dilim ekmek,meyveli soda

Şekersiz çay ve sade kahve devamlı içiyorum, suya ağırlık verdim.
Ne yazık ki kinder süt dilimi yedim:(-->190 cal imiş.

Yaklaşık yarım saat sonra ise evde spor yapacağım,eliptik bisikletimle kardio ve 1 saati tamamlayacak şekilde hareket

Ben kendime inanıyorum ve yapabilirim.

Haydi o zaman başlıyormuyuz canım,sende yaz buraya yaptıklarını
ev arkadaşım ve bir iş arkadaşımla birbirimizi gaza getirmeye uğraşıyoruz, bakalım becerebilecek miyiz?
Bence yapabiliriz.

Eveeet gelelim bugünkü menüme,

Sabah:2 dilim kepek ekmeği, yumurta ve krempeynir
Ara öğün:Kahve
Öğlen:Kremalı şehriye çorbası, izmir köfte patates,yoğurt,bir dilim ekmek
Ara öğün:1 elma, yarım mandalina
Akşam:Sosisli kumpir

Eveeet gelelim bugünkü menüme,

Sabah:2 dilim kepek ekmeği, yumurta ve krempeynir
Ara öğün:Kahve
Öğlen:Kremalı şehriye çorbası, izmir köfte patates,yoğurt,bir dilim ekmek
Ara öğün:1 elma, yarım mandalina
Akşam:Sosisli kumpir

Hepsi iyi güzel ama akşam kumpir olmasaymış daha iyiymiş. Benim yediklerime gelirsek saçma sapan bir menü oldu.

Sabah:4 kaşık tahıllı gevrek, süt
Ara Öğün:Yeşil çay
Öğlen: 1 tane haşlanmış yumurta, yarım simit, 4 kaşık tahıllı gevrek, süt
Ara öğün: 1 elma
Akşam: 2 adet kuru incir, 1 avuç badem, 2 adet galeta, 3-4 adet kuru kayısı

akşam yemeği yapacak mecalim yoktu, ara öğün için aldığım tüm kuru meyveleri yedim durdum. Bugun bişe yiyecek halim bile yok niyeyse.

Hepsi iyi güzel ama akşam kumpir olmasaymış daha iyiymiş. Benim yediklerime gelirsek saçma sapan bir menü oldu.

akşam yemeği yapacak mecalim yoktu, ara öğün için aldığım tüm kuru meyveleri yedim durdum. Bugun bişe yiyecek halim bile yok niyeyse.

Akşam bide tahıllı gevrek ve sütte yedim. İçim dışım tahıllı gevrek oldu anlayacağınız.

en güncel diyet günlüğü olarak sizin konunuzu gördüm bende diyet yapmak ve fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum.birlikten motivasyon doğar inş.:)

Senin menüde iyi olmuş, yalnız devamlı mısır gecvreği yeme, bir süre sonra hiç yemek istemezsin,onnun yerine sebze yemekleri ye mesela akşamları
İnternette çok güzel iştah açıcı sebze yemekleri tarifleri var,eğer yapabilirsen daha güzel olur.

en güncel diyet günlüğü olarak sizin konunuzu gördüm bende diyet yapmak ve fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum.birlikten motivasyon doğar inş.:)
Öncelikle hoşgeldiniz, birlikten kuvvet doğar hakikaten.Bizimki çok sıkı birşey değil, sadece dikkat etmek:)
Sende kendinden bahsedebilirsin mesela,yaşam şeklin nasıldır?Spor yaparsın?En önemlisi hedeflediğin kilo nedir?
Bugün yediklerini buraya yazarak bir diyet listesi oluşturabilirsin sende
Sanada başarılar dilerim:)

Evet azimle 3. günüde tamamlamış bulunmaktayım.

Sabah:çilekli kornfleks
Ara öğün:mEyve Çayı
Öğlen:mercimek çorba, etli nohut,6 kaşık pilav, yoğurt (pilav yediğim için ekmek yemedim)
Ara öğün:Kuru üzüm, yeşil çay
Akşam:2 tabak çorba ve 1 dilim kepek ekmeği

Ama şuan çok doymadığımı hissettim, ilerleyen saatlerde çok aç hissedersem azcık mısır gevreği ve süt içerisine tarçında ekleyeceğim bakalım.
Kızlar siz neler yaptınız?

hoşbulduk o zaman öncelikle kendimden bahsedeyim 1.67 boyunda 70 kiloyum (malesef) :(
hedefim 10 kilo vermek.herhangi bir diyet listem yok ancak şu aralar karatay diyeti kitabını okuyor ve hafiften etkilenip uygulamaya çalışıyorum.Mesela ilk adım olarak ekmek ve şekeri kestim.devamıda gelir inşallah.hepimize başarılar...

hoşbulduk o zaman öncelikle kendimden bahsedeyim 1.67 boyunda 70 kiloyum (malesef) :(
hedefim 10 kilo vermek.herhangi bir diyet listem yok ancak şu aralar karatay diyeti kitabını okuyor ve hafiften etkilenip uygulamaya çalışıyorum.Mesela ilk adım olarak ekmek ve şekeri kestim.devamıda gelir inşallah.hepimize başarılar...

Peki yaşın kaç bu arada, oda çok etkiliyor, 25 yaşına kadar çok yiyip yinede kilo alamayanlardandım. Ama ne olduysa 25 yaşından sonra oldu:)
Peki spor yapabiliyor musun? En azından haftada iki kez yapmaya çalışmanı ve özellikle kardio yapmanı tavsiye ederim.
Bu arada ekmeği sabahları 2 dilim ye, E Vitamini var çünkü ekmekte...
Karataymış, Dukanmış çok tavsiye etmiyorum.
Biz sadece her zaman yediklerimizin aksine daha az yemek yemek buranın amacı, pilav ve makarnadan, hamur işinden,çikolatadan ve abur cuburdan uzak durursan baya etkisini görürsün bence.
Şahsen bizim diyet denirse buna bu şekilde...
Sende listelerini her akşam yazabilirsin buraya
Kolay gelsin sanada

Kendi kendime düşündüm ve bundan sonra sağlıklı bir şekilde beslenme biçimimi değiştirmeye karar verdim günlüğüm...
Ve bu yolda bana eşlik edersen(iz) çok sevinirim.
25 yaşına kadar çok yediği halde kilo alamayan ve hiçbir kıyafeti üzerine yakıştıramayan ben, işe başlamakla ve kistlerim dolayısıyla 1 sene doğum kontrol hapı kullandığım için kilo almaya başladım. Bunun yıllarca oynadığım voleybolu bırakmakla da alakası olduğunu düşünüyorum.
Zaten şuan kilolü bir insan değilim, normalim ancak bölgesel yani bel ve göbek çevremde dönem dönem çok aşırı bir şişkinlik olmakta.
Her yerinden kilo alanların aksine bendeki 3 4 kilo fazlalık direk göze batıyor, buda beni oldukça rahatsız ediyor...
Bundan dolayı zararlı olan herşeyi hayatımdan çıkarmaya başladım.
Çikolataya ve tatlılara aşırı düşkünüm, zaten bundan kaybediyorum muhtemelen...
Hayatım boyunca diyet yapma taraftarı olmadım.Herzaman yediklerinden biraz daha kısarak,ekmeği, pilavı, makarnayı, hamur işini ve en önemlisi irademin çok güçlü olmadığı TATLI kısmını hayatımda azaltarak bu işe koyulmaya karar verdim.
Aynı zamanda yanında haftada en az 2 kere spor yaparakta bunu destekleyeceğime inanıyorum.
İşim gereği zaten devamlı hareket halindeyim ama bu hareketi dahada arttırmayı planlıyorum.

Bugün benim için bir milat olsun, tabiki arada kaçamaklar yaparak hayatıma bu şekilde yön vermek ve beslenme şeklimi buna göre ayarlamak istiyorum.
Bu hareketimde yanımda olacak KK arkadaşlarımada örnek olabilirsem ne mutlu bana

Boy:1.71
Kilo:65
Amacım 6 kilo vermek ve bunu devam ettirmek
Bel ve göbek bölgemden verip sıkılaşmak...

1.gün 07.02.2012

Sabah: Bir kase süt ve mısır gevreği
Ara öğün: Kuru üzüm(1 avuç)
Öğlen: Mantar çorba, 2 dilim ekmek, Türlü ve 1 kaşık bulgur pilavı
Ara:2 adet kepekli gevrek
Akşam:2 adet tavuk bonfile,salata 2 dilim ekmek,meyveli soda

Şekersiz çay ve sade kahve devamlı içiyorum, suya ağırlık verdim.
Ne yazık ki kinder süt dilimi yedim:(-->190 cal imiş.

Yaklaşık yarım saat sonra ise evde spor yapacağım,eliptik bisikletimle kardio ve 1 saati tamamlayacak şekilde hareket

Ben kendime inanıyorum ve yapabilirim.

merhaba canım,

başarılar diliyorum sana..bende 2.5 ay diyetle 7 küsür kilo verdim aralık 15 te bıraktım ama neyseki kilo almadım.şimdi tekrar başladım salı gününden beri.ama eski azmim ve düzenim yok.ama düzene girmeye çalışıcam.çok kasmakta istemiyorum.boyum 1.60 hedef kilom 52 ben şuan 59 um.yaşım 33 :( buda kilo verimini etkiliyo metabolizma belli bir yaştan sonra yavaşlıyor çünkü.senin yaşın şuan kaç canım.birde eliptik bisikleti haftada kaç gün kaç dk yapıyorsun.bendede e.bisiklet ama üşengeçlik yapıyorum çoğu zaman..

merhaba canım,

başarılar diliyorum sana..bende 2.5 ay diyetle 7 küsür kilo verdim aralık 15 te bıraktım ama neyseki kilo almadım.şimdi tekrar başladım salı gününden beri.ama eski azmim ve düzenim yok.ama düzene girmeye çalışıcam.çok kasmakta istemiyorum.boyum 1.60 hedef kilom 52 ben şuan 59 um.yaşım 33 :( buda kilo verimini etkiliyo metabolizma belli bir yaştan sonra yavaşlıyor çünkü.senin yaşın şuan kaç canım.birde eliptik bisikleti haftada kaç gün kaç dk yapıyorsun.bendede e.bisiklet ama üşengeçlik yapıyorum çoğu zaman..
Selam tatlım öncelikle aramıza hoş geldin,kendimce bir yol izliyorum, diyetler bana göre değil, bizimki sadece her zaman yediğimizden daha az yemek.
Bende 27 yaşındayım. Eliptik bisiklete 20 dk ancak dayanıyorum ki spor geçmişi olan biriyim. Bunu termal sauna kemerde takarak yapıyorum, bittiğinde inanılmaz terliyorum ardından mekik ve kol hareketi yapıp, en son eliptik bisikleti 5 dk daha yapıp,esneme hareketleriyle bitiriyorum hareketimi. Son 5 dk daha yapmamın sebebi hazır vücut yağ yakma seviyesindeyken biraz daha kalori harcamak. Haftada en az 2 kere yapmaya çalışıyorum. Ki benimde üşengeçlik yaptığım zamanlar oluyor :)
Sende her gün yediklerini buraya yazabilirsin, ona göre yönlendirmeye çalışırım senide.
Kolay gelsin sanada

teşekkür ederim canım sana da kolay gelsin.ben eliptik bisikleti 15 dk yapıyorum ama 5 dk bir dinleniyorum.en düşük seviyede olduğu halde zorlanıyorum ama bende bittiğinde ter içinde kalıyorum.sen 20 dk boyunca hiç dinlenmeden mi yapıyorsun?

teşekkür ederim canım sana da kolay gelsin.ben eliptik bisikleti 15 dk yapıyorum ama 5 dk bir dinleniyorum.en düşük seviyede olduğu halde zorlanıyorum ama bende bittiğinde ter içinde kalıyorum.sen 20 dk boyunca hiç dinlenmeden mi yapıyorsun?
Tatlım ben 10 sene voleybol oynadım, yüzmede iyiyimdir birde hiç sporu bırakmadım denebilir. Bu yüzden zorlanıyorum ama ara vermiyorum zaten mantık ara vermeden ne kadar yapabiliyorsan yapmaktır. ara verdiğin anda kan basıncın eski haline geri döner ve istediğin verimi alamazsın oyüzden yapabildiğin kadar yap hergün yavaş yavaş arttır ama dinlenip geri yapma

öyle yapmayı deniyim teşekkürler canım..peki sen en düşük seviyedemi yapıyosun yoksa biraz zorlaştırıpmı ?aslında doğru olan hangisi tam olarak bilmiyorum.senin bu konuyla ilgili bir fikrin var mı? yani en düşük seviyede hızlı yapmak mı yoksa orta ayarda yavaş yapmak mı?

öyle yapmayı deniyim teşekkürler canım..peki sen en düşük seviyedemi yapıyosun yoksa biraz zorlaştırıpmı ?aslında doğru olan hangisi tam olarak bilmiyorum.senin bu konuyla ilgili bir fikrin var mı? yani en düşük seviyede hızlı yapmak mı yoksa orta ayarda yavaş yapmak mı?

en hafifte yap, öbüründe zorlanırsın,zaten düzenli yaptıkça sen vücudun alışır bir süre sonra sana az gelmeye başlar ve yavaş yavaş derecesinide arttırırsın böylece, onu vücut sana söylüyor ama dediğim gibi hemen zorlama kendini biranda yavaş yavaş arttır zamanla daha çok alışırsın.Diyette ne durumdasın?

Peki yaşın kaç bu arada, oda çok etkiliyor, 25 yaşına kadar çok yiyip yinede kilo alamayanlardandım. Ama ne olduysa 25 yaşından sonra oldu:)
Peki spor yapabiliyor musun? En azından haftada iki kez yapmaya çalışmanı ve özellikle kardio yapmanı tavsiye ederim.
Bu arada ekmeği sabahları 2 dilim ye, E Vitamini var çünkü ekmekte...
Karataymış, Dukanmış çok tavsiye etmiyorum.
Biz sadece her zaman yediklerimizin aksine daha az yemek yemek buranın amacı, pilav ve makarnadan, hamur işinden,çikolatadan ve abur cuburdan uzak durursan baya etkisini görürsün bence.
Şahsen bizim diyet denirse buna bu şekilde...
Sende listelerini her akşam yazabilirsin buraya
Kolay gelsin sanada

evet haklısınzı geçekten 25 yaşına kadar sorunum yoktu hatta 27 şuan 29 yaşındayım son iki senede 6 kilo aldım
ve veremiyorummm.ama kararlıyım bu sefer olucak inşallah.

Back