• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Triscreen Test Hakkında

31 Ocak 2012
4.044
9.261
358
Kocaeli
Selamlar herkese. 5.5 yaşında kızı olan
2.gebeliğini yasayan bir anne adayıyım. Ilk kızımda ikili test kombine sonucum 15binde 1, sadece kan sonucu 6binde 1 çıkmıştı. 2.gebeligimde ultrasonda ense kalınlığı 1.5cm ölçüldü. Burun kemiği oluşmuştu. Kalp ve damarlar olması gerektiği gibiydi. Ancak kan sonuçlarım kombine 1075de 1, sadece kan 208de 1 olarak geldi. Doktorum kombineye göre değerlendiririz sonucları ileri bir taramaya gerek yok dedi. Ancak iki gebeliğin arasında çok fazla fark olması beni endişelendirdi ve doktorumun tavsiyesi ile triscreen test yaptırdım. Fiyatı 2150tl. Salı günü kan alındı anlaşmalı laboratuarda bir sonraki hafta cuma sonuçlar geldi. Tabi bu sonucları beklerken girmediğim site okumadığım makale kalmadı. Bu başlığı da benim durumumda olup triscreen test yaptıran varmı diye araştıranlar için yazmak istedim. Sonuçlarım temiz çıktı şükürler olsun. Allah herkese sağlıklı hayırlı doğumlar ve evlatlar nasip etsin.

pearlshine pearlshinepearlshine hesabı doğrulanmış üye. merhaba .
Bahsettiğiniz diger bir tabirle fatal DNA veya Nifty testi sanırım.

Bunu ben de yaptırdım. Ikili dörtlu gibi testleri yaptırmadım. Maliyetli olsa da, amniyosentez gibi riski hiç yok ve % oran olarak doğruya cok çok yakin sonuç çıkariyor. Bunun yaninda benim gibi 35+ için ikili ve dörtlu testlerde yasanan stres de cabasi. Kesinlikle öneriyorum bu testi. Allah isteyen herkese sağlıı bebekler nasip etsin.. Size de bebeğinizi saglikla kucağınıza almanızı diliyorum

pearlshine pearlshinepearlshine hesabı doğrulanmış üye. merhaba .
Bahsettiğiniz diger bir tabirle fatal DNA veya Nifty testi sanırım.

Bunu ben de yaptırdım. Ikili dörtlu gibi testleri yaptırmadım. Maliyetli olsa da, amniyosentez gibi riski hiç yok ve % oran olarak doğruya cok çok yakin sonuç çıkariyor. Bunun yaninda benim gibi 35+ için ikili ve dörtlu testlerde yasanan stres de cabasi. Kesinlikle öneriyorum bu testi. Allah isteyen herkese sağlıı bebekler nasip etsin.. Size de bebeğinizi saglikla kucağınıza almanızı diliyorum
Bence de doğru bir karar vermişsiniz. Diğerlerini yaptırıp stres yaşamaktansa bu en rahatı :)

İlk gebeliğimde ikili test riskli çıkınca triscreen testi yaptırmıştım ben de ocak ayında. 2000 TL idi. Sonuçlar yaklaşık 10 günde geldi benim.
Sonucunuz temiz çıkmıştır inşallah. Bu bekleyiş çok uzun ve stresli...risk düzeyiniz neydi? benim 2li testte düşük risk çıkmışken 4lü testte 1/26 gibi bir sonuç çıktı.. test cevabı var veya yok olarak gelecek demişlerdi bize o şekilde mi geldi sizin sonucunuz

Sonucum temiz çıktı, yani bebeğimde herhangi bir sendrom yokmuş ama ben bebeğimi başka bir sebepten kaybettim, neden kaybettiğimi de bilmiyorum, bildiğim tek şey down ya da başka bir sendromdan olmadığı.
10 gün falan bekledim ama evet bekleyiş gerçekten çok zor, Allah yardımcınız olsun.
Benim riskim 1/267 idi ikili testte. Papp-a değeri çok düşüktü.

Var ya da yok diye gelmedi yüzde olarak geldi, yüzde 99 şeklindeydi yanlış hatırlamıyorsam. prena test sonucu var veya yok şeklinde geliyordu galiba tam bilemiyorum.

merhaba bende triscreen test yaptırdım sonuç bekliyorum şuan.. sizin sonuçlarınız kaç günde gelmişti?
Sonuçlar 10 günde geldi. Sonuç no yani hayır seklinde yazıyor. Baktığı tüm anomalilerin karşısında no yazdığında sorun yok anlamına geliyor. Inşallah sonuçlarınız temiz çıkar

Kizlar acaba bu test akdeniz anemisini de belirler mi ben ve esim de akdeniz anemisi tasiycisiyiz da genetik olarak aktaralin bi hastalık
Hiç yaptırmadım ama araştırmıştım en erken 10. Hafta da yapılıyor yapan yerleri arayıp bi sorun bazı genetik hastalıklarda net sonuç vermiyor diye yapmayabiliyorlar

Sonuçlar 10 günde geldi. Sonuç no yani hayır seklinde yazıyor. Baktığı tüm anomalilerin karşısında no yazdığında sorun yok anlamına geliyor. Inşallah sonuçlarınız temiz çıkar
teşekkür ederim 9. gün bugün inşallah temiz çıkar sonuçlarımız..

Kizlar acaba bu test akdeniz anemisini de belirler mi ben ve esim de akdeniz anemisi tasiycisiyiz da genetik olarak aktaralin bi hastalık
Onunla alakalı bir bilgi vermemişti görüştüğümüz kişi, kromozonal bozukluklar ve cinsiyet değişkenliğine bakılabiliyor.. 11. haftadan itibaren de yapılabiliyor diye biliyorum..

En yaygın gorulen kromozom bozukluklarına bakıyor bu test. Down sendromu turner sendromu cinsiyet kromozomları sendromları gibi. Akdeniz anemisine bakmıyor. Bence doktorunuzla görüşün ona bakılan özel farklı bir test olabilir.

Back