- 18 Kasım 2014
- 39
- 9
- 18
- 27
- Konu Sahibi balizza_17
hanımefendi ben bir konu açrtım ve belirttim benim gibi olan insanlar varmı diye bunun fobi olduğunu düşündüm çünkü gördüğüm delikli şeyler beni çok olumsuz etkiliyo. insanlar üstüne basa basa googledeki görüntülerden herkes rahatsız oluyo, yok fobi sahibi olmak moda oldu gibi yorumlar yapıyo yahu ayıptır bi biliçli yazın yazınızı ben niye moda diye kendimi tripofobi yapayım ayrıca ben goggledeki resimlere bakıp bakıp çıldırmıyorum normal delikli şeyler beni rahatsız ediyo dedim. aklınız başka yere gidip geliyo sanırım. ha bide nerden vardınız benim fobim var demek için fobiyim dememe. bana bunu açıklarmısınız !Sizinki fobi sayılır zaten, işlevselliğiniz yok ortamda kedi olduğunda, belirgin bir kaçınma durumunuz var, yoğun bir kaygı hissediyorsunuz. Evet bu fobi, işlevselliğiniz bozulmuş çünkü, yaşam standardınız düşüyor ortamda kedi olunca. Ama konu sahibinde böyle bir durum yok, sadece fobim var diyebilmek için fobim var diyor. Burada çoğu insan o kaşıntılı delik görüntülerine bakınca rahatsız oldu, herkes olabilir. İnsanlar böceklerden de iğrenir, rahatsız olur. Ama herkese böcek fobisi var denemez, belirgin bir işlevsizliğe sahip olması lazım. Anlatabildim mi demek istediğimi bilmiyorum, sorularınız varsa cevaplarım.