• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tripofobi korkusu (delik fobisi) !!

Sizinki fobi sayılır zaten, işlevselliğiniz yok ortamda kedi olduğunda, belirgin bir kaçınma durumunuz var, yoğun bir kaygı hissediyorsunuz. Evet bu fobi, işlevselliğiniz bozulmuş çünkü, yaşam standardınız düşüyor ortamda kedi olunca. Ama konu sahibinde böyle bir durum yok, sadece fobim var diyebilmek için fobim var diyor. Burada çoğu insan o kaşıntılı delik görüntülerine bakınca rahatsız oldu, herkes olabilir. İnsanlar böceklerden de iğrenir, rahatsız olur. Ama herkese böcek fobisi var denemez, belirgin bir işlevsizliğe sahip olması lazım. Anlatabildim mi demek istediğimi bilmiyorum, sorularınız varsa cevaplarım.
hanımefendi ben bir konu açrtım ve belirttim benim gibi olan insanlar varmı diye bunun fobi olduğunu düşündüm çünkü gördüğüm delikli şeyler beni çok olumsuz etkiliyo. insanlar üstüne basa basa googledeki görüntülerden herkes rahatsız oluyo, yok fobi sahibi olmak moda oldu gibi yorumlar yapıyo yahu ayıptır bi biliçli yazın yazınızı ben niye moda diye kendimi tripofobi yapayım ayrıca ben goggledeki resimlere bakıp bakıp çıldırmıyorum normal delikli şeyler beni rahatsız ediyo dedim. aklınız başka yere gidip geliyo sanırım. ha bide nerden vardınız benim fobim var demek için fobiyim dememe. bana bunu açıklarmısınız !

hanımefendi ben bir konu açrtım ve belirttim benim gibi olan insanlar varmı diye bunun fobi olduğunu düşündüm çünkü gördüğüm delikli şeyler beni çok olumsuz etkiliyo. insanlar üstüne basa basa googledeki görüntülerden herkes rahatsız oluyo, yok fobi sahibi olmak moda oldu gibi yorumlar yapıyo yahu ayıptır bi biliçli yazın yazınızı ben niye moda diye kendimi tripofobi yapayım ayrıca ben goggledeki resimlere bakıp bakıp çıldırmıyorum normal delikli şeyler beni rahatsız ediyo dedim. aklınız başka yere gidip geliyo sanırım. ha bide nerden vardınız benim fobim var demek için fobiyim dememe. bana bunu açıklarmısınız !

Üslubunu düzeltmedikçe sana düzgün açıklama yapmam da mümkün değil. Neyin fobi olup neyin fobi olmadığını anlayacak kadar da bunun eğitimini aldım, bilinçliyim merak etme. Banlanmışsın zaten. Banın kalkınca özelden düzgünce yazarsın, açıklamasını yaparım, tartışırız.

merhabalar. ! belki yazdıklarımı okuyanlar bu deli ne saçmalıyo diye tepki vericek ama araştırmalarıma göre bu bi hastalık !!
Delik fobisi ! yazarken bile içim ürperiyoror.. küçük gözenekli, delikli yuvarlak şeyler gördükçe kalbim sıkışıyo bağıra bağıra ağlamam geliyo kendimden tiksiniyorum bi iki saat gibi geçici süreyle ruhsal bunalıma giriyorum... araştırayım kurtulayım bu dertten diyorum fakat internete ne zaman yazsam daha çok kötü oluyorum çünkü kurtulmak için yazdığım yazıbeni daha çok delirtiyor önüme milyonlarca delikli gözenekli rahatsız edici fotoğraflar çıkıyor.. yenemiyorum bu korkumu.. en son doktora başvurmayı düşünüyorum. fakat benim gibi olan varmı yoksa gerçekten ben delimiyim diye buraya yazmak istedim.. benimle aynı durumda olan varmıı ?

Herkesin aynı olmasa da benzer takıntı, korkuları var deli değilsin. Mesela ben de solucan, ipek böceği, kırkayak, tırtıl, çiyan kurt vs görünce bile çığlık atıyorum korkuyorum. Görmeye katlanamıyorum. Cisim olarak benzeyen şeyleri görmek bile içimi ürpertiyordu. Deliklerle ilgili yaşadığın bir travman olabilir. İlk ne zaman başladı onu düşün ben tedavi olmadım. Ama ilk ne zaman başladı diye çok düşündüm ve buldum. Benim de bir travmam vardı seneler önce çocukken kumsalda ayağımın üzerinden çiyan geçmişti kocaman birşey. Kanım donmuştu çığlık bile atamamıştım öylece izlemiştim. Seneler içinde böyle bir korku oluştu ve çözmeye çalışıp düşününce bu olayı hatırladım ve sindirmeye çalıştım. Yaşandı bitti abartılacak bir şey olmadığını kendime sürekli söyleyerek teskin ettim zihnimi ikna ettim korkulacak bir şey olmadığına. Bu korkumu hafifletti. Yine de hâlâ yolda falan kırkayak solucan görünce içim ürperiyor midem bulanıyor ama eskisi gibi korkup çığlık atmıyorum. Bence yenebilirsin bu korkunu.

Aaaaaaa şey arkadaşlar beynim döndü sanırım google dan arattım bu tripofobi neymiş diye... Görselleri açtım gözüm değdi ama açmamla kapatmam max bir saniye. Tripofobiniz yoksa bile o resimlere bakınca olur. Bakmayın bence. Beynim döndü yaaa...:KK57::KK57::KK57::KK57:

Canımın içi,

Konunun başlığını ve içeriğini bile okuyamadım. Bunları yazarken bile ensemdeki tüyler diken diken o kadar ifrit oluyorum buna. Yıllardır eşe dosta anlatmaya çalıştığım şeyin meğer tıpta bir adı varmış, ben de birkaç yıl önce öğrendim.

Ben çare bulamadım şu anda bile çok kötüyüm aklıma sen soktun bunları :KK53: günün birinde çok param olursa en az 2 yıl terapiye gitmek istiyorum.

Anammm çok kötüyüm şu an :deli:

geçenlerde ben de bununla ilgili konu açmıtım canım belki okumuşsundur. psikiyatriste gittim ve iki haftadır ilaç tedavisi görüyorum. eskisi kadar etkilenmemeye başladım o görüntülerden. işe yarıyor gibi. sen de kendine bu eziyeti yapma tedavi ol derim

off geçen konuda dayanıp bakmamistim netten.simdi merakimdan baktim vallahi bakarken nefesim daraldi ve içim kötü oldu.
midem bulandı.
konu sahibi belliki gündelik hayattaki seylerden rahatsızlık duyuyor.geçmiş olsun.mutlaka yardım alın..

şimdi arkadaşlar ben genel bir mesaj yazıp bu konudan hızla uzaklaşıyorum. fobimin tekrar tetiklenmesini istemiyorum.

geçenlerde aynı konuyu açan bendim. bu fobinin bir yerde adını yerde gördükten sonra google da resimleri araştırdıktan sonra bu sıkıntıya sahip oldum. ve 2 ay boyunca hayatım kabusa dönmüştü. geceleri uyayamıyodum her yeri delik olarak görüyodum.

benim asıl sıkıntım delikli şeyler görünce etkilenmek değil aklımdan sürekli ama sürekli o iğrenç görsellerin geçmesi ve bunu kafamdan atamayışımdı. burda konu açtım daha sonra arkadaşlarından verdiği gazla hiç umudum olmayarak bir psikiyatra gittim.

Ve hatta doktora durumumu anlatırken ağladım. doktor meslek hayatında bu durumla çok karşılaştığını tamamen olmasa da büyük ölçüde kurtulacağımı söyleyerek bana 2 antidepresan yazdı. yaklaşık iki buçuk haftadır kullanıyorum ilaçları. ve inan bana kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım. önceden aklımdan çıkmayan o irrite edici görüntülerin aklıma gelme sıklığı oldukça azaldı. uyuyabiliyorum geceleri artık. eskiden delik lafını duyunca bile ağlama krizine girerdim. şimdi sadece kaşınıyorum. ve yol katettiğimi düşünüyorum. bu konuya yorum yazabilmem bile benim ilerleme gösterdiğimin işareti bence.

zaten benim tek istediğim o görüntülerin sürekli aklıma gelmemesi. sadece gördüğümde etkilensem bunu bir şekilde tolare ederim. ama insanın sürekli aklında olunca delirmiş gibi hissediyor.

sözün özü size tavsiyem eğer hayatınızı çok etkiliyorsa mutlaka bir uzman desteği alın. daha önce doktora gitmeyip iki ay bu sıkıntıyı çektiğime yanarım. ve nerde o görüntüleri görürseniz ışık hızıyla kafanızı çevirin. olabildiğince bakmayın. inananın bana bir süre sonra o görüntüler zihinde flulaşmaya, unutulmaya başlıyor. tamamen kurtulacağımı düşünmüyorum ama ilaçlar sayesinde hayat kalitem yükseldi diyebilirim. 6 ay kullanacakmışım sonucun mükkemmel olacağını söyledi doktorum. bu durumu yaşayan arkadaşlarımın hepsinin Allah yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Şu konuyu okurken bile kaşınmaya başladım bende de var bu lanet. Eğitime gittiğim bi yer var tavan deseni öyle delik delik çıldırıyorum.

Vay be, kendimde olan ama kimseye aciklayamadigim garip fobim bircok kiside varmis... Gecen konuya da yazmistim, atlatilmasi zor ama imkansiz degil.
Uzman yardimi sart.

Ilk defa duydum boyle bir fobi.peki kendi burun deliklerinize bakarkende kotu oluyormusunz

Back
X