• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transferden sonra neler yaptık , neleri yapmadık ??

Starimu

Tosbaam abi oluyor :)
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2008
4.542
19
683
Hemen hergün birilerimizin transferi oluyor , öncesinde ya da 2-3 gün sonra buradan ilk sorduğumuz şey ise " transferden sonra neler yaptınız , neler hissettiniz ? " oluyor..
Gelin burada transferden sonra yaptığımız-yapmadığımız , yediğimiz-yemediğimiz , yada kendi deneyimlerimizce fazydasını gördüğümüz şeyleri bu başlıkta paylaşalım , dolayısıyla transferi olan arkadaşlarımız da merak ettikleri bilgilere çabuk ulaşır a.s

Yalnız bir ricam olacak , lütfen bu başlığa belirttiğim gibi sadece " bilgi yazalım " , merak ettiklerimizi / sorularımızı mesaj sahibine özel mesaj atarak bildirellim . Sonra sayfalar sohbete dönüşmüş mesajlarla yığılı oluyor ve gerekli bilgiye ulaşmak için yüzlerce mesaj okumak zorunda kalıyor insan ve bu bıktırıcı olabiliyor .. Buna özen gösterirsek hepimiz daha rahat ulaşırız gerekli bilgilere , ne dersiniz :1rolleyes:

Açılışı ben yapayım yerimseniben

* Transferden sonraki bir kaç gün kasık ağrısı oluyor , hatta bu fazla yumurtası toplanmış kadınlarda daha şiddetli olabiliyor , o ağrılara da yumurta toplama işlemi sebep oluyor , ister istemez içeride bir işlem oldu , o yüzden .. test gününüze yakın ya da onun 3-5 gün öncesi bir şey hissetmiyorsunuz , zorlamayın kendinizi , yada " ben hiç bir şey hissetmiyorum , acaba bir şeyler ters mi gidiyor " diye evhamlanmayın boşuna , herşey yavaş ve mükemmel ilerliyor diye kendinizi teskin edin .. heyecan ve stresten kesinlikle uzak durun
  • ilk üç gün tuvalet ve yemek ihtiyacı dışında pek kalkmamaya özen gösterin
  • yiyeceğiniz gıdalar sebze ağırlıklı ve sulu gıdalar olsun
  • ananas-kivi-tatlı yeşil biber-kuru inciri bol miktarda tüketmeye bakın , nane ve maydanozdan uzak durun
  • (bir arkadaşımın ve annemin aynı dr.dan duyduğunu yazıyorum , bazı dr.lar karşı çıksa da ben yine de yemedim , ne olur olmaz diye ) ceviz-fındık-badem-fıstık yemeyin
  • ağır kaldırmak-uzanmak-fazla merdiven inip çıkmak dışında evde normal hayatınıza dönebilirsiniz diyor dr.lar , ben ev içinde küçük yürüyüşler yaptım , özellikle kahvaltı öncesi , bu kabızlığı da önlüyor , bağırsakları hareketlendirdiği için .. ne duphalac ne de kuru kayısı yemek zorunda kaldım ..
  • taze balık bulamıyorsanız diet ton balığı yiyin , hani yağsız olanından
  • sürekli yatmanıza gerekyok , uzun oturabilir , sadece oturabilirsiniz de
  • evde küçük işlerinizi yapmak sizi daha iyi hissetttirecek ve kendinizi normal hayatın içinde bulduğunuzda günlewrin nasıl geçtiğine inanamayacaksınız , tecrübeyle sabit .. ama kaptırmayın kendinizi , neticede hala teyakkuz durumu devam ediyor ;)
  • kendinizi iyi hisseetiren şeyler yapın.. hani sizi tedavide/bekleme sürecinde olduğunuz fikirden uzaklaştıracak .. mesela ben küçük bir goblen pano işledim , transferin 2. haftasında kazak ördm kendime ;) kitap okurken zihnim daha çabuk kaydığ için içinde bulunduğum psikolojiye bu kez kitap okumadım ..

Son düzenleme:
valla canım ben özel hiçbir şey yapmadım sadece bir hafta dinlendim dışarı çıkmadım birde ilişki yasakdı o yasağa uyduk halada uyuyoruz hepsi bu kadar

ılk 5 gun yemek tuvalet ıhtıyacım dısında hıc kalkmadımtransferden 1 gun once ananas yemeye basladım sonrasındada dut kurusu yedım gunde 1 bardak sut ıctım kuru kayısı ve meyve suyu tukettım

oh ne guzel kizlar dikkat etmissiniz
ben transferde 2 saat yattim ondan sonra arada uzandim felan normal hayatima devam ettim is yaptim gezdim dolastim felan ozellikle hicbirsey yapmadim

transferden hemen sonra 3 saat hastanede yattım ,sonra evimde 4.gün artık yatmaktan vücudumda ağrılar oluştu ve kısa mesafeli yürüyüşlerle dışarıya çıktım ofiste oturdum.her sabah kahvaltıda yumurta ve ananas suyu içtim.gün içinde süt ve incir ,kayısı ,kuru üzüm yedim.tohum içeren,acı ekşi baharatlı gıdalar dan uzak durdum.kısacası dikkatli oldum ....

bana doktorum ''bu iş yatmakla olsa yataktan çıkmayın derdik'' dedi..valla ben ilk dört gün devamlı yattım.sadece tuvalet için kalktım.
sonraki günler oturdum ,uzanarak oturdum,yürüdüm biraz evde.iş yapmadım ama.
7.günün akşamı ilk olarak dışarı çıkıp yemeğe gittim eşimle.
bayramın birinci günü alt sokakta oturan anneme gittim gece döndüm.(asansörlü bina ve
aynı sokaktayız..)başka bir yere gitmedim.
transferden itibaren ananas yedim,kayısı suyu içtim.
kaynanamın tavsiyesiyle sabahları damla sakızlı süt içtim.
yumurtada içmek lazım dedi ama midem kaldırmadı maalesef.:1no2:test günüm bayrmın son günü bu arada..
rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın .....:Saruboceq:

bana doktorum ''bu iş yatmakla olsa yataktan çıkmayın derdik'' dedi..valla ben ilk dört gün devamlı yattım.sadece tuvalet için kalktım.
sonraki günler oturdum ,uzanarak oturdum,yürüdüm biraz evde.iş yapmadım ama.
7.günün akşamı ilk olarak dışarı çıkıp yemeğe gittim eşimle.
bayramın birinci günü alt sokakta oturan anneme gittim gece döndüm.(asansörlü bina ve
aynı sokaktayız..)başka bir yere gitmedim.
transferden itibaren ananas yedim,kayısı suyu içtim.
kaynanamın tavsiyesiyle sabahları damla sakızlı süt içtim.
yumurtada içmek lazım dedi ama midem kaldırmadı maalesef.:1no2:test günüm bayrmın son günü bu arada..
rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın .....:Saruboceq:

canım merakla beklıyorum ınsallah senınde guzel haberını alıcaz lıstemıze eklıyecegız adını

kızlar ben 3 saatlik yolculuk yapıcam.sakıncası varmıdır.yolculuk yapıpta pozitif sonuç alana varmı.

Transfer yapıldığı gün 45 dk hastanede yattım eve geldim gece rüyalandım ayıptır söylemesi banyo yasaktı ama öyle duramazdım ertesi gün ılık çok kısa süreli banyo yaptım abdestimi aldım.... İlk 3 gün uzandım sadece wc ye kalktım...Transferin 3.günü işe başladım... anadolu yakasından avrupa yakasına servisim vardı. Ağır işler yapmamaya karar verdim ama 7.günü lekelenme olunca tutmadı deyip salmıştım herşeyi yaptım hüngür hüngür ağladı eşime sinirlendim hırsla çamaşırları makinaya tıktım merdivenleri hızlı hızlı çıktım.. Herşeye rağmen iki yavrumda bana tutunmuştu ama malesef 5.5 aylıkken beni bıraktılar........

Son düzenleme:
ben transferden sonra 1 saat hastanede dinlendim sonra arabayla eve döndük.
ilk 4-5 gün hep yattım.sonra 6.gün falan namaza devam ettim yavaş yavaş haretket ederek...
iş yapmadım.annem ve kardeşim yardımcı oldular.son 2-3 gün dışarı çıktım.yemeğe ve
sinemaya gittim eşimle.bayramın son günü aldım sonucumu..197.2...
pozitiffff......:teytey::hooray:......

ben transferden sonra 1 saat hastanede dinlendim sonra arabayla eve döndük.
ilk 4-5 gün hep yattım.sonra 6.gün falan namaza devam ettim yavaş yavaş haretket ederek...
iş yapmadım.annem ve kardeşim yardımcı oldular.son 2-3 gün dışarı çıktım.yemeğe ve
sinemaya gittim eşimle.bayramın son günü aldım sonucumu..197.2...
pozitiffff......:teytey::hooray:......

tebrik ederim canım inşallah Allah kucağına almayıda nasip eder :nazar:

transferım agustos bası olucak sanırım bunların hepsını dıkkate alıcam
paylasımın ıcın tskler canım

Benim tranferimde Ağustosta olacak umarım pozitifi görücez :) dimi Naz:CüvCüv:hihoyyytzemuszemus

benimki de bu ay içersinde olur tahminimce...ama 3, 4 gün nasıl yatılır yaaa:( anneciğim ben kalır sana bakarım diyor ama...
normalde çok gezen tozan bir tip değilim ama bu kadar dikkat beni biraz bayacağa benziyor:(
aşılamadayken herşey daha rahattı yaa....
Allah'ım sabrını da selamateini de versin inşallah...

Benim de dun oldu transferim .saat başı kalkip evde dolaşıyor um .hem kabiz olmayim hemde kan dolaşımı icin. .yanlış mi yapıyorum yoksa kızlar

Benim de dun oldu transferim .saat başı kalkip evde dolaşıyor um .hem kabiz olmayim hemde kan dolaşımı icin. .yanlış mi yapıyorum yoksa kızlar

slm benim transferimde dun yapildi,ben ne merkezde yattim nede eve geldikten sonra.acaba yanlismi yaptim.bana yatmaniz gerek falan demediler.hatta hareket etmeniz lazim surekli yatmayin dediler.bugun ara ara yatmaya calisiyorum,bol süt,yogurt(icine pekmez)balik,meyve yemeye ve tabiki bol su icmeye calisiyoru.test gunum ayin 15 inde .insallah hersey yolunda gider.hakkimizda hayirlisi...

slm benim transferimde dun yapildi,ben ne merkezde yattim nede eve geldikten sonra.acaba yanlismi yaptim.bana yatmaniz gerek falan demediler.hatta hareket etmeniz lazim surekli yatmayin dediler.bugun ara ara yatmaya calisiyorum,bol süt,yogurt(icine pekmez)balik,meyve yemeye ve tabiki bol su icmeye calisiyoru.test gunum ayin 15 inde .insallah hersey yolunda gider.hakkimizda hayirlisi...

hayırlı olsun canım..hayırlısıyla güzel haberler alırız inşallah...

Back
X