Transfer Sonrası Yemekler Meyveler OO Daha Neler Neler ( Hepimiz Paylaşalım)

olmazmı ah canım bazen dıyodum cekıp edıyım eşime yazık ya hıc olmazsa ya onu bu duygudan mahrum bırakırsam
ama oyle sevıyorumkı

yas avantajın cok buyuk canım ya kımlerın cocukları olmuyokı
allah beterınden saklasın

moral moral moral ben bunu anladım
ılkkınde moralım cok kötüydu bunda takmadım kafama

moralını yuksek tutcaksın kesınlıkle Şeniz

ikrar desteğin için teşekkür ederim canımmm

ara sıra oluyor ablacımm

güncel , güncel mii

Bu yazı akşam gazetesinden alınmıştır.
Beslenme Uzmanı Banu Kazanç'tan bebek isteyen anne adaylarına özel öneriler: Potasyumdan zengin fındık badem, balık ile C vitamini içeren limon, biber, portakal, mandalina gibi meyveler tedavide başarıyı artırabilir
Bebek sahibi olmaya karar verdiyseniz, sağlıklı hamilelik geçirmek, sağlıklı bir bebek sahibi olabilmek için öncelikle doğru düzenlenmiş bir beslenme programını uygulamalısınız. Özellikle de anne olmak isteyen ancak yardımcı üreme yöntemlerine ihtiyaç duyan bir kadının tüp bebek tedavisini uygulamaya başlamadan önce ideal kilosunda olması gerekiyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, şişman olan bir kadının tüp bebek uygulamasında başarısız olma ihtimalinin daha da arttığına dikkat çekiyor.
Anne olmak isteyen bir kişinin hem kilolu hem de polikistik over (çok sayıda kist içeren yumurtalık) rahatsızlığı varsa tüp bebek uygulamasının başarılı olma şansının daha da düştüğünü de vurgulayan Kazanç, 'Polikistik over metabolik sendrom dediğimiz insülin direncine sebep olabiliyor. Bu da kadının karın bölgesini yağlandırıyor. Karında yağlanma ise tüp bebek uygulamasının başarısını düşürüyor' dedi. Kazanç, tüp bebek tedavisinin başarısını desteklemek için nasıl bir beslenme düzenine geçilmesi gerektiğini şöyle anlattı:

- Günde en az 2,5-3 lt su içmelisiniz.
- Sigara içen kadınların gebe kalma oranı içmeyenlere göre daha düşük. Üreme sistemine zarar veren alkol ve sigarayı içmemelisiniz.
- Haftada üç gün balık yemeyi ihmal etmemelisiniz.
- Suni tatlandırıcılar diyet programında kullanılabilir fakat tüp bebek tedavisinde tüketmemelisiniz.
- Çay ve kahve tüketimini azaltmalısınız. Hatta kahveyi tümden bırakın, çayı da çok seviyorsanız açık içmeye çalışmalısınız.
- Pişirme tekniği en uygun ve yüksek şekilde vitamin, protein, mineral alınması için çok önemli. Kızartmalar yerine ızgara veya fırında az yağlı pişirilmiş yemekleri tercih etmelisiniz.
- Makarna ve sebzeleri az suda haşlayarak pişirmelisiniz.
- Gebelik öncesi tedavide anne adayının folik asit alması, folik asitten zengin besinlerle beslenmesi şart. Folik asit yeşil yapraklı sebzelerde, fındık, badem ve baklagillerde yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Bu yiyeceklerin miktarları da önemlidir. Haftada 3 kez kuru baklagil, haftada 50 gr. badem, haftada 50 gr. fındık yemelisiniz.
- İyi kaliteli bir uyku ve yürüyüş de önemlidir. Haftada 3 defa düzenli yürümelisiniz.
- C vitamininden zengin gıdalar seks hormonlarının iyi çalışmasını sağlar. Bol miktarda kivi, limon, portakal, mandalina, biber yemelisiniz.
- Bezelye, brokoli, havuç vitamin ve mineral açısından zengin sebzelerdir. Günde 1 havucu salatada; bezelye ve brokoliyi de zeytinyağlı sebze olarak tüketmelisiniz.

ZARARLILAR
-Maydonoz (gülen)
-Nane (gülen)
-sarımsak (gülen)
-Karaçay (Doğa)
-Türk Kahvesi ( Gülen)
-Gazlı İçeçekler (Cola- Fanta-gazoz) (Gülen- Dr.Herman Bey) oturup bardak bardak içilmemesi gerek
-İçki ( Gülen Dr. Mustafa Bahceci)
-Sigara (Gülen Dr. Mustafa Bahceci)

İçinde maydonoz nane sarımsak olan kısır yedim ve siyah çay içtim az önce...Ben, üzenler utansın...:çok üzgünüm:

Feraye annem sen neden öyle dedn şimdi bana .. bi daha içmezsin ama bunlar kanıtlanmış bişi değil kualktan dolma demiştim senin transferin oldumu

ben transfer sonrasında hergün düzenli olarak sabah aç karına ve yatmadan önce bir tahta tatlı kaşığı ile arı sütü polen ve bal yedim. allahın izni ile tek yumurta ikizi bebişim oldu

Ben çok yeniyim ya sorcaklarım var

kızlar bendede pko var 48 yumurtam toplandı 14 döllendi sağlılklı hepside transferim var inş bebeğimizi kucamıza alırız hepimiz kaç günde belli oluo bide nelere dikkat etmeliyim

Konu cok eski ama bende yazayim yaptiklarimi daha kanda yarin bakilcak. Idrar testim pozitif duruyo.

-ilk 4 gun hic is yapmadim yattim yurudum arada.

- sonraki gunler ara ara yattim oturdum ara ara ayaktaydim yemek yaptim.

-sabahlari yumurta yesillik corba peynir yedim donusumlu olarak.

-gunluk 1 bardak sut ictim iki yemek kasigi dut veya uzum pekmez koydum.

-kuru uzum findik badem ceviz ,kayisi , kuru elma ve erik, kuru kiraz kuru dut kabak cekirdegi yedim.

-kivi portakal muz ayva elma yedim.

-ananas alerji yapti bogazimi kizartip sisirdi yemedim.

-en az 2lt su ictim.

-et balik bulgur yogurt ayran tukettim. Arada hamurlu seylerde yedim mecburen.

-dut pekmezi gunluk 2 kasik tükettim. Dogal kendi yaptigimizdn.

-banyomu 4. Gun yaptim

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.benimde transferimin ikinci günü 3.gun embriyosu .sizin kacinci gündü .idrarda ve kanda ne zaman öğrendinz acaba çok sordum hakkinizi helal edin

Bana doktorum transferden sonra elma ve ananas ye dedi salgılanan enzimler embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyırmuş ... ben 4-5 gün yedim bıraktım :)

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.benimde transferimin ikinci günü 3.gun embriyosu .sizin kacinci gündü .idrarda ve kanda ne zaman öğrendinz acaba çok sordum hakkinizi helal edin
Hayirli olsun sanada canim sagol. 4. Gün emb. 8. Gun idrarda silik cikti. 12 gun kanda cikti. Öncesinde kan vermedim. Doktorun dedigi gun yaptim.

Hayirli olsun sanada canim sagol. 4. Gün emb. 8. Gun idrarda silik cikti. 12 gun kanda cikti. Öncesinde kan vermedim. Doktorun dedigi gun yaptim.
Sagol canm.Maşallah canım darısı başıma inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin bizede .peki belirti var mıydı sizde

Sagol canm.Maşallah canım darısı başıma inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin bizede .peki belirti var mıydı sizde
Yok canim belirti olmaz pek zaten. İlaclarin etkisini yasarsin sadece. Siskinlik kasik agrisi batma gogus agrisi falan hep ilaclardan oluyo. Transferden 20 gun kadar sonra gebelik belirtisi olmasi lazim. Takilma belirtiye suan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…