• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transfer Sonrası Pozitif ve Ohss Olanlar

Academician_mom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2024
211
92
13
Merhabalar, tüp bebek transfer sonrası HCG değeri pozitif olup beraberinde ohss durumu yaşayanlar var mı acaba? Genelde taze transfer ya da ovitrelle vurulan transferlerde gelişebilen bir durum. Ben de böyle bir durum var da, olanlar olduysa sürecini paylaşırsa sevinirim..

Evet bu konuda kimse yok farkındayım. Zaten binde bir görülen bir durum o da bana denk geldi. Hayırlısı ne diyelim. Ben taze transfer sonrası gebelik başlayınca ohss oldum. Tablom çok ağır değildi ama iyi de değildi, sürekli karnıma sıvı sızması, kist patlamaları filan oldu. Gebeliğe doğrudan bilinen bir zararı yok, fakat ne yazık ki HCG değerlerim başta çok iyiyken, yüzde 60, 40, 10 artışlara geriledi. Şimdi tüp bebek doktorum görüp muayene etmek ve son kararı vermek istedi. Hayırlısı yapacak bir şey yok, çok üzüldüm ağladım , fakat ileri hafta düşüklerinden daha kolay, şuan 4+4. Geçen sene 8 haftalık gebeliğim kalp atışı durduğu için kaybetmiştim. Allah bir daha yaşatmasın. Dondurulmuş embriyolarım var fakat durumum ne olur, ne yapılır şuan bilmiyorum. Hem gebelik pozitif hem ohss planlar için bu notu buraya düşmek istedim...

Peki bunun bi tedavisi yok mu bende tüp bebek ile hamile kaldım ve ohhs oldum ama şişkinlik dışında bi rahatsızlığım yok

Yani bu durumlarda dr’nuza çok kızıyorum, ohss riski olan birisine taze transfer yapılırmı, ben yumurta toplamadan sonra dr hemen muayeneye çağırdı baktım sıvı birikmiş transfer 2 ay daha ertelenmişti, sizde kontrol etmediler mi, çok üzüldüm gerçekten inşallah zararsız geçip gitsin ❤️‍🩹. İnsan bununda stresini yaşıyor ekstradan

Gebelikle beraber ohss yaşanabilen nadir durumlardan biri. Sebebi aslında taze transfer değil, sebebi ovitrelle ile HCG verilip uyarılması ardından da gebelik başladığı için HCG nın gittikçe yukarı çıkmasıyla şiddetlenmesi. Bazı dondurulmuş transferlerde de ovitrelle vurulan var. Onlarda da olabilir yani. Benden çok az yumurta toplandı. Asla böyle bir şey beklenmiyordu ki yabancı makaleler dahil pek çok bilimsel yayın okudum, oranı binde 1-2 filan. Benim opudan sonra taze transfer yapıldı, o gün doktor hem kan hem USG yaptı ve gayet iyiydim. Ama işte sonra HCG yükseldikçe tablo değişti. Burada bazı kadınları okudum, hiçbirinin gebeliği olumsuz etkilenmemiş. Benim gebeliğim, tıpkı pek çok transferde olduğu gibi olumsuz seyrediyor, bir iki gün içinde kendiliğinden düşmezse iğne olucam. Onun üzüntüsü ayrı ama ohss olduğum için sancılar, ağrılar, kan değerleri karman çorman oldu.. Bugün nisbeten daha iyiyim, hayırlısı böyleymiş diyecek başka da bir şey bulamıyorum 😔

Peki bunun bi tedavisi yok mu bende tüp bebek ile hamile kaldım ve ohhs oldum ama şişkinlik dışında bi rahatsızlığım yok
Doktorunuza gittiniz mi? Oksapar kullanmıyorsanız mutlaka başlanıyor pıhtı atma riski olduğu için. Ama kullanıyorsanız, soda, su bolca içip dinlenmek gerek, çünkü yumurtalıklar çok hassas, su dolu balon gibi.

Back
X