Transfer sonrası ilk gebelik kontrolü

17hope17

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2024
32
8
1
33
merhaba arkadaşlar ben bir konuda fikir almak istiyorum. Çok şükür gebelik testi pozitif çıktı. Ancak ben tüp bebek doktorumla farklı şehirlerdeyim. Sizler bu süreçte ilk iki kontrol için tüp bebek doktorunuza mı gittiniz? Yoksa kendi şehrinizdeki bir kadın doğum doktoruna gidip tüp bebek doktoruyla iletişimde mi kaldınız? Hangisi benim için daha doğru olur bir türlü karar veremiyorum.

Bulunduğum şehirde tüp bebekle ilgilenen doktora gittim. Transferi yapan doktora hiç gitmedim

Benim bulunduğum şehirde tüp bebek doktoru yok. Merkezle görüştüğümde hoca ilk iki muayeneye gelirseniz iyi olur diyor dedi ama yine de siz bilirsiniz diyince kafam karıştı. Kendi şehrinizdeki başka doktora geçince tüp bebek doktorunuzla iletişimi kestiniz mi peki? Yoksa ilaç yönlendirmesi yaptılar mı?

merhaba arkadaşlar ben bir konuda fikir almak istiyorum. Çok şükür gebelik testi pozitif çıktı. Ancak ben tüp bebek doktorumla farklı şehirlerdeyim. Sizler bu süreçte ilk iki kontrol için tüp bebek doktorunuza mı gittiniz? Yoksa kendi şehrinizdeki bir kadın doğum doktoruna gidip tüp bebek doktoruyla iletişimde mi kaldınız? Hangisi benim için daha doğru olur bir türlü karar veremiyorum.
Benim doktor da 2 saatlik mesafedeydi zaten bazi tüp bebek doktorları gebelik takibi yapmiyor en azından ilaçlarınızı kesene kadar kendi doktorunuzla iletişimi kesmeyin ama her ihtimale karşı kendi olduğunuz şehirdeki iyi bir kadın doğumcuda da takip taptırabilirsiniz 12. Haftada sonra normal gebelik gibi ilerliyor
Sağlıkla gelsin inşallah 🤲💖

Benim bulunduğum şehirde tüp bebek doktoru yok. Merkezle görüştüğümde hoca ilk iki muayeneye gelirseniz iyi olur diyor dedi ama yine de siz bilirsiniz diyince kafam karıştı. Kendi şehrinizdeki başka doktora geçince tüp bebek doktorunuzla iletişimi kestiniz mi peki? Yoksa ilaç yönlendirmesi yaptılar mı?
Valla tedavi süresince bile iletişim kurmakta zorlandığım için pozitifi görünce direk kestim ilişiği:)) sormustum asistana.ilk muayeneye gelin istiyorsaniz ama gebelik takibi yapmıyor sonra kadın dogumcuya devam etmeniz gerekiyor deyince hhiiicc gitmedim. Transfer kağıdında zaten ilaç kullanımı yazıyordu pozitifi görünce şunu birak buna kalp atışını duyuncaya kadar devam gibilerinden.

Ben 12. Haftaya kadar tüp bebek doktoruma kontrole gitmeye devam ettim, en azından ilaçları tamamen bırakana kadar tüp bebek doktoruna gitmek mantıklı gelmişti. Fakat bulunduğunuz yerde iyi bir kadın doğumcuya gidip, verilen tedavileri anlatıp, ultrason bilgilerini de tüp bebek doktoruna aktarırsanız sorun olmayacaktır. Tüp bebek doktoru yavaş yavaş ilaçları bıraktırıyor, sonrasında normal jinekolog muayenesine devam diyor. Eğer çok aklınızda kalacaksa 1-2 kez gidin, sonra bırakırsınız.

Ben 12. Haftaya kadar tüp bebek doktoruma kontrole gitmeye devam ettim, en azından ilaçları tamamen bırakana kadar tüp bebek doktoruna gitmek mantıklı gelmişti. Fakat bulunduğunuz yerde iyi bir kadın doğumcuya gidip, verilen tedavileri anlatıp, ultrason bilgilerini de tüp bebek doktoruna aktarırsanız sorun olmayacaktır. Tüp bebek doktoru yavaş yavaş ilaçları bıraktırıyor, sonrasında normal jinekolog muayenesine devam diyor. Eğer çok aklınızda kalacaksa 1-2 kez gidin, sonra bırakırsınız.
Peki 12. Haftaya kadar kaç kere gitmeniz gerekti?

Peki 12. Haftaya kadar kaç kere gitmeniz gerekti?
Sanıyorum transfer sonrası ilk kese için sonra da kalp atışı için gittim, sonra bir kanama durumum oldu. Kanama sonrası haftada bir gittim kontrol amaçlı. Toplamda 6-7 kez gitmiş oldum 12. Haftaya kadar. Şu anda ayda bir gidiyorum.

Bulunduğun sehirde devam edebilirsin kullandığın ilaçlarıda asistanıyla iletişime geçince yardımcı olur diye düşünüyorum

Back
X