transfer günü sinir krizi geçirdim bebekleirm tutunur mu

tam transfer anında ağlama krizine girdim zor yatştrdı dr lar
hala da moralim bozuk...içimden gülmek bile gelmiyor...
halbu ki çok mutlu olmam mutluluk hormonu salgılamam gerekirken...
bu durumumun sebebide kim biliyormusunuz...ANNEM....
çok üzüdler beni çok....zindan ettiler bugünü bana..ben kimselere söylemedim stres olmim diye ama annem bana 100 kişilk stres yaptrdı..keşke herkes bilseydide annem bilmeseydi..çok üzgünüm...tüm günüm surat asmakla geçti...
umarım yavrularım etkilenmemiştir..umarım sıkı sıkı tutunurlar bana...dua edin ne olur bana..artık bende anne olmak istiyorum...

tatlım çok üzüldüm
annen nasıl evladını düşünüyorsa sende sadece kendi bebeklerini düşün senin en büyük servetin onlar sen üzülmeki onlarda üzülmesin mal mülk onların olsun hepsi dünya malı sen şuanda dünyanın enbüyük servetlerini karnında taşıyorsun bundan daha büyük mutluluk olurmu sen-eşin ve bebeklerinde mutlu ve beraber olacağınız günleri düşün pozitif olkiii bebeişlerin sana sıkı sıkı tutunsun lütfen kendini ve bebişlerini üzme onlara iyi bak

canım ben çok tuttum kendimi stres olmayacağım bu tedavimde dedim.en son transfer için yolda hastaneye giderken bi başladım bğırıp çağırmaya ağlamaya durduramadım kandimi malesef gözlerim şişmiş vaziyette girdim transfere.bakalım hayırlısı artık.

ben tüp tedavilerimde yalnız olmanın aslında endoğrusu olduğunu öğrendim sorular yok tembihler yok falancanın şöyle olmuş hikayeleri yok... yalnız eşim ve ben.... ohh kafamız rahat...
ben canımı dişime takmış bir evlat sahibi olmaya çalışırken çektiğim zorluklara karşıdan bakıp yorum yapan yada kendi hayatlarındaki önemsiz şeyleri dünyanın en büyük felaketi gibi uzun uzun anlatan insanlara tahammülüm yok çünkü... en yakınımızda olsa o an ne yaşadığımı ne hissettiğimi anlamaları imkansız ... o yüzden kızmıyorum onlara . sadece hayatımın o bölümünü hiçbirşekilde onlarla paylaşmıyorum. belki tüp tedavisi yaşamış bir arkadaşıma anlatıyorum, çok zorda kalırsam ondan yardım istiyorum. çünkü aynı şeyleri yaşadığı için benim nasıl bir ruh hali içinde olduğumu biliyor. geçmişte benzer nedenlerle benimde tedavilerimde benzer sıkıntılarım oldu. artık diyorumki bu yolda yalnızım, kendimi dış olumsuzluklardan korumak içinde yalnız olmam en iyisi, ben istemediğim sürece onlar benim bu mücadelemin içinde yer alamazlar ve beni üzemezler, onlara kızmıyorum, onları affediyorum, affetmekte benim yararıma çünkü kafama takarsam yine ben yıpranırım, strese girerim, onlarla aram bozulur, bozulursa konu uzar gider, o yaşanan olumsuzluklarda bitmez hep devam eder, benim zamanım değerli oysaki, benim zamanım içinde olumsuzluğa yer yok.
şimdi herşeyi unutmaya çalışmalısın, zihninde aynı şeyleri tekrar yaşatma, allah nasip ettiyse sen tüm sülalenle de sıkıntı yaşasan bebeğin sana gelir, şimdi sakince onlarla konuş, sevgini tekrarla. olmadı yerine herşeye rağmen oldu diyeceğine inan.

Son düzenleme:
canım ben çok tuttum kendimi stres olmayacağım bu tedavimde dedim.en son transfer için yolda hastaneye giderken bi başladım bğırıp çağırmaya ağlamaya durduramadım kandimi malesef gözlerim şişmiş vaziyette girdim transfere.bakalım hayırlısı artık.

herşeyin hayırlısı allahtan
tranfere kadar keşke içini dökseydin transfer günü ve sonrası stres yapmasaydın neyse önemli olan bebekler yokken arabada ağlamışsın onlar hissetmemiştir. artık bundan sonra yapma stres kendin için değil bebeişlerin için unutma o kadar zor dönemlerden geçiyoruz o kadar emek harcıyoruz birsürü ilaç iğne yiyoruz tam işin en keyifli yerinde gücümüzü kaybetmemiz gerekir asıl şimdi herşey güzel iğne yok- ilaç yok - iş yapmak yok - işe gitmek yokyemeğiniz bile yatağınıza geliyor alın size mis gibi tatil prensesler gibi tadını çıkartın karnınızda paha biçilemez hazineler var onları düşünün

hepinize tek tek teşekkür ediyorum aslında tek tek cevap yazmayı ne çok isterdim ama daha 1.günüm bu kadar kalmim bilgisayarın başında....yazdıklaırnızı açıp ara ara okuyacağım..inanın moral oldu bana..içimde hep kötü his var ama baskılayacsağım bunu...3 günüm dolsun çıkıp gezeceğim..mutlu olmayı çok isityorum...umarım Rabbim nasip eder artık banada..inanacağım anne olacağıma ınş başarablrim...:49:

hepinize tek tek teşekkür ediyorum aslında tek tek cevap yazmayı ne çok isterdim ama daha 1.günüm bu kadar kalmim bilgisayarın başında....yazdıklaırnızı açıp ara ara okuyacağım..inanın moral oldu bana..içimde hep kötü his var ama baskılayacsağım bunu...3 günüm dolsun çıkıp gezeceğim..mutlu olmayı çok isityorum...umarım Rabbim nasip eder artık banada..inanacağım anne olacağıma ınş başarablrim...:49:

inşallah canım anne olacaksın eminim yaşadığın şey buna engel değil dediğingibi 3 gün4 gün dinlen sonra yavaş yavaş gez bebeğe odaklanma

cnm bende kayınvalidemle problem yasadım kötü bi insan değil seviyorum onu bana o bakcaktı bende gitcektim bi takım seylere canım sıkıldı kriz gecirdim nefes alamadım acillik oldum gitmedim annemlere gittim ama gitmemin sebebi havalar cok sıcaktı sıcaktan ev hava bile almıyordu temmuz ayıydı düşünün.annemlerde denizdeydi annemlere gittim diye kayınvalidem bana gücendi beni hiç aramadı bende cok gücendim hep arar diye bekledim düşünün psikolojimim bozuklugunu beni aramamalarını bile kafaya takıyorum sadece bebegimi düşünsem ya belkide sevdiğimden bukadar aramalarını bekledim sen neden aramadın derseniz aradım kandildi zaten ama beni hiç aramadılar bende aramadıkları için bidaha aramadım .cok bunalımdaydım nerelere sığcagımı bilemedim biliyosunuz hormonlar alt üst oluyo tabi o benim durumumu anlayamaz benim yasadıklarımı,yasayanlar anlar benim halimi sizinle o yüzden paylasmak istedim transferden sonra 12 günü nasıl geçirdigimi hatırlamak bile istemiyorum kayınvalidemin beni hiç aramamasına esim annemle babamda cok üzüldü bana belli etmemeye çalıştılar ama keske olmasaydı hala unutamadım içimde dert oldu beni bi arasaydı kızım sen nasıl rahat olursan öyle gecir bu süreyi deseydi bu kadar üzülmücektim bende fazla hassasım çok ince düşünüyorum sonucu pozitif aldık ama bebeğim gelişimini durdurdu bukadar üzüntüye tabii çok normal bebegin gelişimini durdurması,kürtaj oldum.simdi çok pişmanım bunlar yasanmasaydıda bebegime kavuşsaydım keske ailelerimiz bizi bu sürecte biraz daha hos görse zaten morelimiz yuksek olacak esimde böyle problemler yasamamıza çok üzüldü oda cok hassas zaten balık burcu ülseratif kolit hastalıgına yakalandı bu hastalıgın sebebi tamamen stresmiş ve ömür boyu gecmeyen bi hastalık sadece konrol altına alınabiliyor neyse bizimki daha baslangıç yara cok küçük doktor korkmamamızı söyledi stressiz bir hayat gecirmelisiz dedi tabi stresten bide benim butun kaslarım gergin sırt agrısından duramıyorum doktor doktor gezdik ilac filan banamısın demiyor ama bizim hayatımızda stressiz bi gün yok ALLAH bizlere saglıklı bi evlatlar verse zaten bütün derdimiz bitecek Allah bu yolda hiç birimizi oyalamasın kucaklarımızı doldursun simdi yeni bi denemeye hazılanıyoruz bütün masrafları kayınvalidemler karsılıycak hep saklı saklı para biriktirmiş oda üzüldü herhalde belkide benim çektiğim sıkıntıları simdi daha iyi anlıyor cok sıcaklara kalmadan yaptıralım diyor zaten bu sefer yine hamile kalırsam 3 ay onlarda kalıcam benim eşim bir oğlan belkide bana bakmaya özeniyolardır ne bileyim.annem zaten bu sefer kesinlikle annenlerde kalcaksın diyor ben seni ziyarete gelirim diyor sen onların gelinisin oraya yakışırsın biz artık ikinci plandayız denizde baktım sana ama beni kahrettin diyo annemde kayınvalidemi sever evlat hatrına mahcup oldum diyor(benim yasadıklarım pek mühim degil onların araları aman bozulmasın:)) annemin iki ailenin arası bozulcak diye ödü patlar kayınvalidemler gelince otutturcak yer bulamaz ama kayınvalidemlerde aynı.biz böyle aile ilişkilerine cok önem verdiğimiz için bukadar herşeyi kafama takarım işte.inşallah bu sefer sorunsuz bir deneme geçiririm.bir yıldan beri ilk kez sizlerle paylasıyorum bunu fazla uzattım ama olsum içimmmmmm rahatladı.kafanızı sisirdim kızlar kusura bakmayın

canım çok zor bir süreç yaşıyorsun ne olur takma kimseyi kafana sen yavrularını düşün ,onların sana ihtiyacı var sen inadına gülümse hayata ,annen hala moralini bozuyorsa görüşme bir süre ayrı kalınca belki anlar hatasını....
bol bol su iç ,kabak çekirdeği ve ananas ye,dinlen
ve en önemlisi kafana hiçbirşeyi takma bol bol dua et ve kendinden başkasını düşünme
inşallah rabbim hayırlısıyla verir bebişini canım.....

cnm bende kayınvalidemle problem yasadım kötü bi insan değil seviyorum onu bana o bakcaktı bende gitcektim bi takım seylere canım sıkıldı kriz gecirdim nefes alamadım acillik oldum gitmedim annemlere gittim ama gitmemin sebebi havalar cok sıcaktı sıcaktan ev hava bile almıyordu temmuz ayıydı düşünün.annemlerde denizdeydi annemlere gittim diye kayınvalidem bana gücendi beni hiç aramadı bende cok gücendim hep arar diye bekledim düşünün psikolojimim bozuklugunu beni aramamalarını bile kafaya takıyorum sadece bebegimi düşünsem ya belkide sevdiğimden bukadar aramalarını bekledim sen neden aramadın derseniz aradım kandildi zaten ama beni hiç aramadılar bende aramadıkları için bidaha aramadım .cok bunalımdaydım nerelere sığcagımı bilemedim biliyosunuz hormonlar alt üst oluyo tabi o benim durumumu anlayamaz benim yasadıklarımı,yasayanlar anlar benim halimi sizinle o yüzden paylasmak istedim transferden sonra 12 günü nasıl geçirdigimi hatırlamak bile istemiyorum kayınvalidemin beni hiç aramamasına esim annemle babamda cok üzüldü bana belli etmemeye çalıştılar ama keske olmasaydı hala unutamadım içimde dert oldu beni bi arasaydı kızım sen nasıl rahat olursan öyle gecir bu süreyi deseydi bu kadar üzülmücektim bende fazla hassasım çok ince düşünüyorum sonucu pozitif aldık ama bebeğim gelişimini durdurdu bukadar üzüntüye tabii çok normal bebegin gelişimini durdurması,kürtaj oldum.simdi çok pişmanım bunlar yasanmasaydıda bebegime kavuşsaydım keske ailelerimiz bizi bu sürecte biraz daha hos görse zaten morelimiz yuksek olacak esimde böyle problemler yasamamıza çok üzüldü oda cok hassas zaten balık burcu ülseratif kolit hastalıgına yakalandı bu hastalıgın sebebi tamamen stresmiş ve ömür boyu gecmeyen bi hastalık sadece konrol altına alınabiliyor neyse bizimki daha baslangıç yara cok küçük doktor korkmamamızı söyledi stressiz bir hayat gecirmelisiz dedi tabi stresten bide benim butun kaslarım gergin sırt agrısından duramıyorum doktor doktor gezdik ilac filan banamısın demiyor ama bizim hayatımızda stressiz bi gün yok ALLAH bizlere saglıklı bi evlatlar verse zaten bütün derdimiz bitecek Allah bu yolda hiç birimizi oyalamasın kucaklarımızı doldursun simdi yeni bi denemeye hazılanıyoruz bütün masrafları kayınvalidemler karsılıycak hep saklı saklı para biriktirmiş oda üzüldü herhalde belkide benim çektiğim sıkıntıları simdi daha iyi anlıyor cok sıcaklara kalmadan yaptıralım diyor zaten bu sefer yine hamile kalırsam 3 ay onlarda kalıcam benim eşim bir oğlan belkide bana bakmaya özeniyolardır ne bileyim.annem zaten bu sefer kesinlikle annenlerde kalcaksın diyor ben seni ziyarete gelirim diyor sen onların gelinisin oraya yakışırsın biz artık ikinci plandayız denizde baktım sana ama beni kahrettin diyo annemde kayınvalidemi sever evlat hatrına mahcup oldum diyor(benim yasadıklarım pek mühim degil onların araları aman bozulmasın:)) annemin iki ailenin arası bozulcak diye ödü patlar kayınvalidemler gelince otutturcak yer bulamaz ama kayınvalidemlerde aynı.biz böyle aile ilişkilerine cok önem verdiğimiz için bukadar herşeyi kafama takarım işte.inşallah bu sefer sorunsuz bir deneme geçiririm.bir yıldan beri ilk kez sizlerle paylasıyorum bunu fazla uzattım ama olsum içimmmmmm rahatladı.kafanızı sisirdim kızlar kusura bakmayın

inşallah bu denemende stresten uzak 12 gün geçirirsin ALLAH yardımcımız olsun canım

bir ben değilmişim sinir krizi geçiren..
kızlar hepinize çok teşekkür ederim desteğinz için
ben çok şükür kendime geldim iyiym moralimde çok iyi
artık takmıyorum kimseyi bugün 6.günüm herşeyimi kendim yapıyorum yavaş yavaş
ve artık şuna öyle bir inanıyorum ki
ben ne yaparsam yapayım Rabbim OL dedikten sonra hiç engel tanımayacak..ama ol denmememişse sudan bahaneden dolayı olmayacak..eğer olmayacaksa rabbimden dileğim bana isyan ettirmesin..hepimize isyan edecek dert vermesin..ınş kızlar ben pozitf olmaya çalışıyorum
birde kzıalr bugün tv de seda sayan da bi uzamn vardı
diyor ki: SİZ BİR KULU SEVİNDİRMEDİKTEN SONRA ALLAH SİZİ SEVİNDİRMEZ..NEDEN DUALARIM KABUL OLMUYOR DİYE DÜŞÜNÜYORSANIZ CEVABI BU..BİR FAKİR SEVİNDİRİN SADAKA VERİN DİYORDU
BU BENİM 3.DENEMEM DAHA ÖNCE YAPMADIM BÖYLE BİRŞEY AMA ŞİMDİ SADAKA VERİYORUM ASLINDA SÖYLENMEZ AMA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..

Uzun zaman geçmiş konudan sonra ama ben de transferden sonraki gün sinir krizi geçirip elime ne geçtiyse fırlattım,kapıları tekmeledim.uzanmam gerekirken sinirden uzanamadım ve gün boyu ağladım.tedavimi çok etkilemiş miyimdir?

Uzun zaman geçmiş konudan sonra ama ben de transferden sonraki gün sinir krizi geçirip elime ne geçtiyse fırlattım,kapıları tekmeledim.uzanmam gerekirken sinirden uzanamadım ve gün boyu ağladım.tedavimi çok etkilemiş miyimdir?
Hamile kaldınız mı o ay peki.ben de dün ağlama yaşadım eşime kızdım ve transferimin ikinci günüydü daha:(

Back