transfer günü sinir krizi geçirdim bebekleirm tutunur mu

ankara_06

şükürler olsun
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
1.815
23
318
İstanbul
tam transfer anında ağlama krizine girdim zor yatştrdı dr lar
hala da moralim bozuk...içimden gülmek bile gelmiyor...
halbu ki çok mutlu olmam mutluluk hormonu salgılamam gerekirken...
bu durumumun sebebide kim biliyormusunuz...ANNEM....
çok üzüdler beni çok....zindan ettiler bugünü bana..ben kimselere söylemedim stres olmim diye ama annem bana 100 kişilk stres yaptrdı..keşke herkes bilseydide annem bilmeseydi..çok üzgünüm...tüm günüm surat asmakla geçti...
umarım yavrularım etkilenmemiştir..umarım sıkı sıkı tutunurlar bana...dua edin ne olur bana..artık bende anne olmak istiyorum...

ah canımmm benim tamam transferden sonrası önemli zaten..yat dinlen kendi kendini mutlu etmeye çalış lütfen...annen ne yaptı diye merak ettim ama yeniden açıp moralini bozmayayım..

ananas kabak çekirdeği tavsiye ederim

içimi döküp yükümü hafifletmek istedim...en büyük zararı bana annem verdi..kayınvalidem bile ben kırılmim diye bana sormaya cesaret edemiyor...biizm arabamız yok annemleirn var araba laızmdı bize bugün transfer sonrası..bana diyo bugün evde inşaat var aklım evde...sen otobüsle git...bir anne böyle yapar mı...neyse sonra ne olduysa geldiler bende kalplerini böyle bi günde bozmim diye sesimi çıkarmadım..ama suratım asık..dakka başı evi arıyor evde kız akrdşeim var sakın o yalnız kalmasın diye armadğı kimse kalmadı..yanımda kardeşimin bebeğini seviyo telefonda amnnn yavruma dikkat et ona bişey olmasın diyo aç bırakma diyo..kız kardşeimin bugün kuaförde randevusu varmş benden önce onu bıraktılar o daha öenmli dimi sonçta kuaför yani:14::14:Allahhıma havale ediyorum...hepsi üst üste bindi ve ben patladım..o kadar stres yaptım ki kasılmalarım oldu...Rabbim OL deidyse olcak ben zıplasamda patlasamda çatlasamda olmaz ama eğer olmazsa annemle konuşmayacağım..

evlatlarına miras bırakmak için kat yapıp duruyorlar...ama bana 1 tl yardım etmediler..istemiyorum onların mirasını..eksik olsun.Rabbim eşime güç versin...4 daireleri kiracıları var aama bi ayrdım etmediler ya Allah sorsun....

ah canım nolur böyle şeyler için kendini üzme .. belki sen çok streslisin sana ondan böle gelmiştir..anne sonuçta..sen şuan sadece çocuk(lar)ını düşün ...anne olacağın günü hayal et..

Ankara canım hadi hayırlı olsun..Takma kafana güzelim hiç bişrşeyi boşver ya puzzel al sende onunla oyalanırsın ben almayı düşünüyorum çok seviyorum puzzle.. Başkaları bilemiyo stresini insanın..2 transfermi yapıldı?İnşallah canım inşallah 2 siDe tutar dualarım seninle..

tek kelimeniz bile bana güç veriyor kzıalr sağolun...ya bakıyorum başka arkdşlara kızları tüp bebek yaptrcak diye tüm planını dğeiştiriyor ama benim ailem bana diyor ki bugün olmasa olmaz mı...

neyse...artık bana bi faydası yok..kendime güç vereceğim...
evet kızlar bana 2 tane transfer edildi..bu benim 3.denemem olduğu için..
evimde hazır bekleyen 1 adet testim var 11.gün yapmayı düşünüyorum 12.gün zaten hastaneye çağırıyorlşar....umarım pozitifi görürüm..:49:

içimi döküp yükümü hafifletmek istedim...en büyük zararı bana annem verdi..kayınvalidem bile ben kırılmim diye bana sormaya cesaret edemiyor...biizm arabamız yok annemleirn var araba laızmdı bize bugün transfer sonrası..bana diyo bugün evde inşaat var aklım evde...sen otobüsle git...bir anne böyle yapar mı...neyse sonra ne olduysa geldiler bende kalplerini böyle bi günde bozmim diye sesimi çıkarmadım..ama suratım asık..dakka başı evi arıyor evde kız akrdşeim var sakın o yalnız kalmasın diye armadğı kimse kalmadı..yanımda kardeşimin bebeğini seviyo telefonda amnnn yavruma dikkat et ona bişey olmasın diyo aç bırakma diyo..kız kardşeimin bugün kuaförde randevusu varmş benden önce onu bıraktılar o daha öenmli dimi sonçta kuaför yani:14::14:Allahhıma havale ediyorum...hepsi üst üste bindi ve ben patladım..o kadar stres yaptım ki kasılmalarım oldu...Rabbim OL deidyse olcak ben zıplasamda patlasamda çatlasamda olmaz ama eğer olmazsa annemle konuşmayacağım..

Ya canım çok duygusalsın ya buaralar ondan çok etkilendin sanırm..Boşver dünya malı onların olsun yanlarındamı kalıcak sanki senin yavrun tutunsun anneciğine gerisi boş eşine yavruna bak..Benim aileminde durumu çok çok iyi eşimin hiç iyii değil istesem eminim onlarda bi kuruş vermezdi istememdeben..İnsan nekadar istemiyorum desede zoruna gidiyo ayrımcılık yapılmasıda öyle napalım üzülünce düzelmiyo bişeyler...Annemlerde mütahite vermişler evlerini gelinler plan yapıyomuş devre dışı bırakmak için bizi mirastan parada..Annem ve Babam bütün mallarını 2 abim ve kardeşime yapmışlar..Araştırmadım öyleyse bende görüşmiycem..Emin ol başına bi hal gelse yine senin kapına gelir..

tek kelimeniz bile bana güç veriyor kzıalr sağolun...ya bakıyorum başka arkdşlara kızları tüp bebek yaptrcak diye tüm planını dğeiştiriyor ama benim ailem bana diyor ki bugün olmasa olmaz mı...

neyse...artık bana bi faydası yok..kendime güç vereceğim...
evet kızlar bana 2 tane transfer edildi..bu benim 3.denemem olduğu için..
evimde hazır bekleyen 1 adet testim var 11.gün yapmayı düşünüyorum 12.gün zaten hastaneye çağırıyorlşar....umarım pozitifi görürüm..:49:

Evet 3 cüde öyle yapıyorlarmış 2 transfer..sen evde yapıcakmısın..Uf beklemek çok zormuş nasıl bekliycen ben çatlar patlarım heralde :52: Meraktan çok takarım bende eminim kendime ugraşıcak birşeyler bulmaya çalışıyorum bende neyapsam bilemiyorum..Eşim izne çıkacak senelik o dönemde

Ya canım çok duygusalsın ya buaralar ondan çok etkilendin sanırm..Boşver dünya malı onların olsun yanlarındamı kalıcak sanki senin yavrun tutunsun anneciğine gerisi boş eşine yavruna bak..Benim aileminde durumu çok çok iyi eşimin hiç iyii değil istesem eminim onlarda bi kuruş vermezdi istememdeben..İnsan nekadar istemiyorum desede zoruna gidiyo ayrımcılık yapılmasıda öyle napalım üzülünce düzelmiyo bişeyler...Annemlerde mütahite vermişler evlerini gelinler plan yapıyomuş devre dışı bırakmak için bizi mirastan parada..Annem ve Babam bütün mallarını 2 abim ve kardeşime yapmışlar..Araştırmadım öyleyse bende görüşmiycem..Emin ol başına bi hal gelse yine senin kapına gelir..
aynen canım çok doğru söylüyorsun..ben eşimin ailesine kızardım ama onlar melekmiş..
annem bana bugün otuz kere diyor ki bak diyor iyi dikkat et sana 2 tane koycaklar..en sonunda tamam anne dedim dedim kaç kere diyeyim dedim..annemin yüzünden d rlarada rezil oldum bugün..
aileler neden böyle yaaa...nedeni belli aslında bizler gibi evlat acısı yaşamamşlar kıymeti yok ondan..annem senede bir çocuk doğurmş ama kıymeti yok...

Evet 3 cüde öyle yapıyorlarmış 2 transfer..sen evde yapıcakmısın..Uf beklemek çok zormuş nasıl bekliycen ben çatlar patlarım heralde :52: Meraktan çok takarım bende eminim kendime ugraşıcak birşeyler bulmaya çalışıyorum bende neyapsam bilemiyorum..Eşim izne çıkacak senelik o dönemde

geçende adetim gecikince test almştım eve gelince adet oldum test kaldı elimde bende 11.gün yapmayı düşünüyorum...ınş kanamam falan olmaz..hayrlısı ile bi tutunsalar ah ne isterim başka sağlıklarından başka..evet beklemek çok zor canım yaa napalım beklicez mecbur..benim eşim öğretmen yarım gün evde zaten..artık yapcaz bişeyler napalım..

:9: Nie rezil oldun canım duygu patlaması yaşamışsın bende öyle ağlamıştım tüplerimin tıkalı oldugunu duyunca doktorumda bana sarıldı agladı hiç öyle düşünme insanız biz..Aslında değerlidir canımda genelde asi evlatlar ve erkek evlatlar seviliyo..Bana yine diğer ablalarımdan daha iyi davranıyo onlara çok kötü davranıyo Annem..Rabbim inşallah dogru yolu göstersin onlarada..Anneminde 3 sene çocugu olmamış babamın askerliği filan biliyo aslında ama olunca unutuluyo demekki çektiği üzüntüler...

ne bileyim canım yaa...bizdede erkek 1 tane..herşey onun üstüne olcak daha 13 yaşında ama diyor ki evler arabalar benim...evde arabada gözüm yok...hepsi onların olsun..onlar varlıkla mutlu oluyorlar demek ki...o kadar zenginler ama çocuklara öyle cimri davranırlar ki çocuklar sıkıntı içinde büyüyor..fakir insanlar bile kardeşlerimden daha iyi..neyse...Allahım bildiği gibi yapsın...bu üzüntülerim de son bulsun ınşşşş..benim acımı anlayamıyorlar..ınş acım sona erer..:49:

canım benim anne de olsa yapıyor işte. ben düşük yapmıştım hem de 2. defa o zaman ablam da hamileydi. kurban bayramıydı kanamam çok fazlaydı ben o halimle akşama kadar et doğradım kimse bana yavrum sen kötüsün git dinlen demedi ama ablamı mutfaga sokmadılar bide baş köşeye oturtup her istediğini yaptılar ben kalakaldım çok kötü oldum. ablamın 2 kızı var benim oğlum olacak diye annem çok üzüldü al sana benimki de anne işte. daha neler neler. ama şimdi oğlum var çok sağlıklı Rabbime şükürler olsun. kimseyi takmadım boşver kendini bebeğini ve eşini düşün sen sadece

çok üzüdler beni çok....zindan ettiler bugünü bana..ben kimselere söylemedim stres olmim diye ama annem bana 100 kişilk stres yaptrdı..keşke herkes bilseydide annem bilmeseydi..çok üzgünüm...tüm günüm surat asmakla geçti...
umarım yavrularım etkilenmemiştir..umarım sıkı sıkı tutunurlar bana...dua edin ne olur bana..artık bende anne olmak istiyorum...[/Q
cnm sen meraq etme hayırlısı olsun..inşaallah bı sorun cıkmazz.sıkma canınıı sen ve bebeklerınden baska kımse omnemlı deılll unjutnma

umarım yavrularım etkilenmemiştir..umarım sıkı sıkı tutunurlar bana...dua edin ne olur bana..artık bende anne olmak istiyorum...

Selam arkadaşım,

Ben bu konuda ingilizce bir gruba da üyeyim daha 1-2 ay önce amerikada yapılmış son araştırmaya göre ağlama hüzün vs vs tüp bebekte hiç bir etki yapmıyormuş. belki yumurtlama, embryo haline gelme yumurta çatlamada etkili ama rahime konduktan sonra tek önemli olan emryonun kalitesiymiş.
bu konuda çok çeşitli bilgi var tabii ben buna inanıyorum, inandığım anda da sakinleşiyorum zaten.
böyle düşün lütfen.. güzel haberlerini bekliyoruz :)

Happy

canım öncelikle sakin ol............tamam mı?önce kendini ve karnındakını düşün.kafana da takma embriyoların ıyıse gerısı bos.annene gelince yapmış olabılır hepimiz insanız hata yapabiliriz.bunu da çok takma.çok hassas bir dönem de olduğun için fazlaca üzülüyorsun.unutma o senın annen ve sen de onun evladısın ne olursa olsun.bundan sonra sakın oluyorsun,umutlu oluyorsun,kalbını ve beynını ferah tutuyorsun.ilk 3 gün dinlenip sonra günlük hayatına devam edıyorsun kendını yormadan.kendını kasmadan 12 geçiriyorsun ve bıze hamile oldugun haberını verıyorsun ok?byeee

ne bileyim canım yaa...bizdede erkek 1 tane..herşey onun üstüne olcak daha 13 yaşında ama diyor ki evler arabalar benim...evde arabada gözüm yok...hepsi onların olsun..onlar varlıkla mutlu oluyorlar demek ki...o kadar zenginler ama çocuklara öyle cimri davranırlar ki çocuklar sıkıntı içinde büyüyor..fakir insanlar bile kardeşlerimden daha iyi..neyse...Allahım bildiği gibi yapsın...bu üzüntülerim de son bulsun ınşşşş..benim acımı anlayamıyorlar..ınş acım sona erer..:49:

hic bozma morelini canim benim ben trensfer sonrasi neler yasadim ne kavga gurultu yasaadim tutmuz dedim ama cok sukur ikizlerim benimle seninde olucak yeterki dua et canim

canım durumuna çok üzüldüm hep ailemden şikayet ederim aslında çok kardeşiz diye senin ve birkaç arkadaşın yorumlarını okuyunca çoooooooook şaşırdım benim ailemin malı yooook mülküyok 6 kardeş 5 kız bi erkek babasız sadece annemle yıllarca hayat mücadelesi verdik az yedik zor gnler gördük ama hiç birbirimizi bırakmadık benim 3 yıl önce oğlum öldü kaynanamlar evimde olmasına rağmen doğumumdan sonra kendi evime gelmedim 1 hafta ailemin kardeşlerimin yanında kaldım kiiiiiii onlar olmasa belkide kafayı yerdim herkez en az beniim kadar üüldü beni mutlu etmek için ailem değil arkadaşlarım bile sabahlarakadar evlerine gitmedi daha sonra bebeğim olmayınca tüp bebeğe başladım ben kimseden bana dua edin diyemem isteyemem ama birsürü insan ailemde dahil bana dua ettiler transferimden sonrada kendi evimde değil gebelik testine kadar ailemin evinde annemin ve kardeşlerimin yanında kaldım ve sonucum pozitifti sizlerin yazdıklarını okuyunca çok şaşırdım ve tekrar allahıma şükürki iykide bukadar çok kardeşiz paramız yok ama başka değerlerimiz var sevgimiz mesela birimizin canı yansa öbürümüz evinde hisseder rabbim benim ailemde huzuru inşallah sizlerede nasip etsin iykide ialemin bitek maddi sıkıntısı varmış demekki mal olunca işler değişiyor

bebek konusuna gelincede ben transfewrden sonra çok ağladım bütün idrar testlerim negatifti benden bi süre önce transfer yapılan bi arkadaşımda negatif aldığı için hiç ümidim yoktu ama dediğim gibi ben ailemin yanında mutlı olduğum yerdeydim sanada tavsiyem nerde mutluysan orda o kişilerle kal bol bol film felan izle ben kızkardeşimle herrgün film izlerdim sonra ilk 3-4 günden sonra gezmalere başladım kendimi yormadan yemeğe çıktım alışveriş merkezinde gezdim arkadaşlarıma kahve içmeye gittim sürekli yatmak iyi değil bol bol da kabak çekirdeği ve antepfıstığı yedim aaaaaaaaa bide kozmatikten parfüm ve kolanyadanda uzak dur canım
benim tuttu şuan 7 ayım bitti 8 aya giriyorum inşallah rabbim ömür verirse bier kızım olacak rabbim inşallah sanada bebeklerini nasip eder artık üzme kendini unutma sende bir anne olacaksın hepimiz haalar yaparız bence annene hatasını söle ki ne yaptığını bilsin seni kırdığını bildin bence hayatta hiç birşeyi saklı tutmaya değmez sadece içinizde tuttukçe kendinizi çürütürsünüz benim gebe kalamadığımı benim bütün sülalem komşularım abllalarımın komşuları eşimin memleketteki tüm akraba ve komşuları aklına gelebilecek herkez biliyor hiçte şikayetçi değilim rabbimin verdiği dertten utanmam ya kanser olsaydım yada sakatlansaydım rabbim beterinden korusun ben utanılacak bişi yapmıyorum herkez bilincede içim daha rahat ben huzurluyum en azında
sende le yap içine atma dışarı çıkarki huzurlu ol bebeğin sağlıklı bir anneye gelsin pisikolojisi altüst olmuş bir anneye değil
özür dilerim çok uzattım

Son düzenleme:
Back