Merhaba,
Kulağınızda keloid oluşmuş olabilir, sivilce gibi beze şeklinde oluyor. Tamamen çelik- titanyum ameliyat cerrahi malzeme olarak da tabir ediyorlar. Keloid için fucidin değil de fucicort isimli merhem çok iyi geliyor ( sizin için yan etkisi yoksa, tabii ki cildinize uyum için araştırın yine de:) ) Daha önce burnum da delikti her zaman iltihaptan korunmak için özellikle ilk 1 yıl çok dikkatli davranıyorum, piercing değişimlerinde uyumlu bir piercing olmasına dikkat ediyorum, bölgeyi banyodan sonra kuru tutuyorum- baticon dönem dönem kullanırım bazen fucidin sürüyorum ve iltihabi bir şey beliriyorsa anında fucicort kullanıyorum ama genelde piercing cıkarmıyorum. Çok fazla rahatsız edici ve sağlığı etkileyen bir durum olmadıkça piercing bölgedeyken iyileştirmeye çabalıyorum. Bu arada bazı profesyonel piercingciler fucicort kullanmanıza rağmen keloidiniz geçmezse onu uygun bir yöntemle patlatıyorlar yani içini boşaltıyorlar internette izlemiştim ama umarım merhemle sorun çözülür. İltihap yokken piercing harika bir şey :)