Trafikteki heyecanimi nasıl asabilirim

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
Kızlar hepinize merhaba
Mutlaka bilenler yardım edecekler çıkar diye size danışmak istedim
Ehliyetim var ama trafiğe çıkmamıştım hiç cunku arabam yoktu. Şimdi otomatik vites bir aracım var ve önce bir eğitmenle 4 saat kullandım bana sen gayet iyisin acemiliginı atarsan rahatlarsan bu işi yaparsın dedi ama ben bi türlü o heyecanı atamıyorum
Araba kullanmam lazım çünkü çocuklarla bi işim olduğunda birine muhtaç oluyorum ve en çokta bu yüzden istiyorum.
Geçen gün ilk kez oğlumu okula bıraktım çok uzak bir mesafe değil 8dk luk filan bir yol ve sikintisiz gittim ama 30u asmadan sonra dönerken mutluyum ya bi yerden çıkması lazım kaldirima tekerleği surttüm birazcık kesilmiş heyecani atmak icin herkes gaza basmam gerektiğini söylüyor ama acemiyken hız yapmak ne kadar mantikli?
Mutlaka bilen birileri vardır bana yardım edin ne yaparsam bu korkumu asarım dualarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

İnşallah öyle olur çok sıkıntı yapiyorum kendimi beceriksizlikle sifatlandiriyorum bazen teşekkürler yorumunuz için

İnşallah öyle olur çok sıkıntı yapiyorum kendimi beceriksizlikle sifatlandiriyorum bazen teşekkürler yorumunuz için
Rica ederim.Hiç öyle düşünme.Herkes anasının karnından araba kullanmayı bilerek doğmuyor.Etrafına bir bak.Kimler kullanıyor.Sen mi yapamıycan böyle düşün.

Çok normal böyle hissetmeniz yavaş yavaş geçecek hepsi. Ama 30 u geçmeyeceğim diye kasmayın. Yolun durumuna göre gidin. Zaten otomatik gaz fren.
Benim de yıllardır ehliyetim var ama Nisan ayında araba aldık. İlk günler o kadar heyecanlıydım ki nereye gittiğimi bile bilmiyordum. Arabama birisi binerse ne yaparım diye düşünürdüm. Yakındaki markete gidemezsin. Hele park etmek için kaç kez inip tekrar geri binip düzeltirdim. Eşim çok yardımcı oldu hala da olur. Ama yapamadığım şeyin üstüne çok gittim. Bir gün Avm ye gittim yarım saat parkedemedim çıktım hiç içeri girmeden. Ama ne yaptım sonrasında hemen aldım eşimi yanıma dedim öğret. Avm otoparkında en az 1 saat pratik yaptım şimdi sorun kalmadı şükür. Heyecanda kalmadı. Hele eşimle beraberken çok stres yapardım boynum ağrırdı kasmaktan. Şimdi çok rahatım heryere gidebiliyorum. Bu arada ben de 2çocuğumla giderim heryere.
Sürekli pratik yapmalısın kaldırıma çıktıkça çıkmamayı öğreniyorsun. Ama eşin veya bir yakının zorlandığın yerlerde yardımcı olsun derim. Korkma gidemem, uzak yol, otoban filan deme heryere giderim de.

Biraz cesaret bol bol egzersiz ! kimse anasinin karnindan araba kullarak dogmuyor. Yakin 4 luleri ilk etapta yavas yavas gidin. Sonra bir bakmissiniz makas atmaya baslamissiniz :)))))

İlk önce mahallede evinizin çevresinde bi kaç tur atın. Ama yalnız olun mümkünse kimse olmasın :)
Otomatik vites çok kolay ayrıca. Debriyaj ile de uğraşmayacaksiniz..
Deneye deneye heyecanınız gider, çok rahat kullanmaya başlarsınız.
Ben de ilk önce mahallede sürdüm bi kaç gün üst üste eşim isteyken. Sonra uzun mesafeye gitmiştim bi cesaret. O cesaret gelir yeter ki panik olmayın :)

Bir kaç aydır araba sürerken sokak arasında kamyonet sıkıştırdı beni. 7 aylık hamileydim. Adama bağırıp çağırdım arabayı az yamulttu çünkü. Çöp tenekesine değip ön sinyali kırdım 2 kere.. Daha nicesi. Ehliyetimi 19 yaşımda aldım ve direksiyona 32 yaşında geçtim. Başkasının kullandığı arabada kaza geçirdim ve araba 90nın üzerine çıkınca çıldıracak gibi oluyordum. Bunu bile yendim kendim sürmeye başlayınca.

Durumun varsa özel eğitmen tut. Bir süre heyecanını yenmek için sık süreceğin güzergahta gezin durun.

Ufak tefek kazalarda da takma. Olur böyle şeyler..

Bol bol pratik yaparak yenebilirsiniz. Ara ara fırsat buldukça trafiğe çıkın, kısa mesafe yapın uzun mesafe yapın ama mutlaka yapın. Pratik olmadan asla heyecanınızı yenemezsiniz. Birde eğer biri bana öğretsin derseniz ve size öğretecek kişi de çok stresliyse olay çok daha vahim hale geliyor o yüzden tavsiyem zaten bir kere eğitmenle başlamışsınız bunu tek başınıza ilerlemeniz.benim çevremde anlayışlı birileri yoktu benimkiler hataya tahammül edemezdi o yüzden bayağı zorlanmıştık ama kendi kendime hırs yapınca bayağı ilerlettim. Şimdi kendime araba bakıyorum azmedince olur dert etmeyin :)

prtaik yapa yapa alışacaksınız. bir de ben eşim falan kullandığında pür dikkat ne yapıyor diye izliyordum. kendi tereddütlerinizi tespit edip o sırada yapılanları izlemek işe yarıyor. ben kaza yapmadım ama park yaparken sürtme çizme çok oldu. eşim hiç sallamıyor, her seferinde öğrenme maliyeti diye gülüp geçiyor. bunun verdiği rahatlıkta bende çok işe yarıyor. eşiniz rahat davranıyorsa bu konuda bu da çok işe yarar.

Ben de otomotik vites kullanıyorum usta sayılmam henüz. Arabayla biryere gideceğim zaman 1 saat önce basardı heyecan yukardan bakardım bahçe kapısına arabayı nasıl çıkartırım ordan ya caddede kapıya yakın parketmis araba varsa diye. Çok gerilirdim istop ettirmekten kırmızı ışıkta durunca arkadan çalınan kornalardan. Otomotik de istop olayı yok zaten çalınan korna da bana değil ki aynı yolu kullandım hep şimdi çok rahatım o yolda farklı sokaklara giriyorum artık. Çok güzel bir şeymiş ama çocuklarımı alıp eşimi ışyerinden alınca eşim de çok mutlu olmuştu

Yarın tek başına çıkın arabayla gezim kendinize güveniniz gelecek zaten öyle öyle heyecan da bitiyor

Allahim benim konum tam.
Nasil asilacak su korku ya, vallahi icim daraliyor. Hayatta her seyi becerdim bi araba surmeyi beceremedim arkadas

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…