Bebek Beslenmesi Tracy Hogg Uygulayanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tugdamla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
63
1
86
Ankara
Arkadaşlar merhaba;
3 aylık kızım gündüzleri uyumuyor uyusa da en fazla 40 dk uyuyor.Okuduğuma göre bu aydaki bebekler günde 14-16 saat uyumalıymış ama bizim kızın uykusu toplam 12 saat anca oluyor.Tracy Hogg uygulayananız var mı?nasıl başladınız?bide benim kızımın uykusu cok hafif nasıl tracy hogga baglı kalacağımki

Arkadaşlar merhaba;
3 aylık kızım gündüzleri uyumuyor uyusa da en fazla 40 dk uyuyor.Okuduğuma göre bu aydaki bebekler günde 14-16 saat uyumalıymış ama bizim kızın uykusu toplam 12 saat anca oluyor.Tracy Hogg uygulayananız var mı?nasıl başladınız?bide benim kızımın uykusu cok hafif nasıl tracy hogga baglı kalacağımki

Ben 4 gundur uyguluyorum. Cildirmak uzereyim. Uslu cocugu huysuzlastirdim resmen. Ya ben bir yerde hata yapiyorum yada buyudukce huylari degisiyor. Gece emzirmelerini birakmak istiyorum, bir de gunduz daha cok uyusun istiyorum. 40 dakikalik ilk uykudan ikinciye gecemiyor. Uyaniyor. Geri uyutmaya calisiyorum, uyuyor ama butun gun boyle gecince benim sinirlerim mahvoldu. Bir de bu sistemi oturtsam bile hic disari cikamayacakmiyiz? Bir haftadir evde tikildim kaldim alistirayim diye. Gece uykularinda da pek bisi degismedi. 4 kere uyaniyorsa 3 kere uyanmaya basladi. Geri uyuyor ama kalk yat ben de sersemliyorum.
Bebeklerimizin aylari farkli olunca yontem farkli oluyor ama ben once saatli basladim bas edemedim. Uyumak istemeyen bebegi 2 kere esnedi diye uyumaya zormalamak cok yipratti beni. Dedigine gore sabredecekmisiz ama dedim ya ben kafayi yedim resmen. Gece uyaniyorsa gunduz yeterince beslenmemistir diyor bide. Bunu da duyunca sutum yetmiyor psikolojisine girdim ki bu da beni bitirdi.:37:

ya evet bende ne yapacagımı şaşırdım...Gündüz uyumuyor napayım ben anlamadımki...dediğin gibi 2 esneyen bebeği uyutmaya çalışmak tam bir işkence ben kızımı yatay pozisyona geçirdiğim anda uyuyacagını anladığındanmıdır nedir çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor...
napacağımı şaşırdım

17:00 - 18:00 arasi sekerleme diyor. Sekerlemeden sonra sanki bir bomba oluyor. El kol bas durduramiyorum yerinde. Zar zor emziriyorum , yatirmaya gelince o kadar huysuzlaniyor ki. Resmen insanliktan ciktim sinirlerim lacka.
Bundan once emzirir yatirirdim koyduugum gibi uyurdu. Benim 2,5 -3 aylikken aksamdan sabaha uyurdu. Hic problem cekmedim gece uykusundan yana ama gunduz uykulari hep 20-30 hhatta 10 dakikalikti hep. Bu kadini okuyunca meger ne cok yanlis yapiyormusum dedim ama simdi bundan da suphelerim var. acaba kadinin dedigi gibi sistem oturana kadar iskence ssonrasi rahatlik mi? Sen yine sanslisin daha kucuk bebegin. Dedigi dogruysa alismasi daha kisa surecek.

Arkadaşlar merhaba;

Benimde kızım bu şekildeydi aynen şş-pat yöntemi sakinleştirmek yerine daha da çıldırtıyordu onu ,ben devam edemedim bu yüzden,belki de her bebeğe uygulamaya çalışmak hatadır diye düşünmeye başladım . Tabi bu halimizdende memnun değilim kızım 4. ayına doğru tepetaklak döndü şimdi gece saat başı kalkıyor ,gündüz is totalde 5 saatlik uykuyu 2 ye 3 e bölerek uyuyor.. :\ her an herşey değişebiliyor inanın benim vardığım nokta bu şuan.

bazı bebekler uyumuyor malesef,ayrıca bu yöntem de bana pek mantıklı gelmiyor,çocuğu rahatlatacağına aksine anne kucağına almayınca sinirledirip daha da kışkırttığını düşünüyorum.ve dediğim gibi uyumayanda uyumuyor,arkadaşımın kızı bebekken günde toplam 3 saat uyurmuş,defalarca doktora götürmüş,hiç bi hastalığı yok,doktorlar uykusu yetiyor demek ki,yapısı böyle demişler,şimdi ayaklarından sürükleyip sabah zor kaldırıyorumm diyor,yani her bebek aynı değil

5,5 aylik bebegime iki haftadir basarabildigim rutin soyle ;

Gunduz 40ar dakikalik 3 uyku gece de 8:00 - 6:00 arasi uyuyor. Bu arada bir defa uyanip kendi kendine uyuyor. Bazen ben emzik veriyorum hemen uyuyor.
6:30 da kaldiriyorum.
8:15 ilk uyku
13:00 ikinci uyku
17:00 ikindi uykusu
19:30 gece uykusu

Toplamda 12 saat uyumus oluyor. Sizce nasil ? Bundan daha iyisi gelmiyor elimden. Gunduz kisa uyukular yapmasi beni cok geriyor. 40 dakikadan sonra bazen yine uyutabiliyorum ama 20-30 dak sonra uyaniyor. Yeterince uyumadigini dusunuyorum. 14-16 saat uyumali diyorlar

5,5 aylik bebegime iki haftadir basarabildigim rutin soyle ;

Gunduz 40ar dakikalik 3 uyku gece de 8:00 - 6:00 arasi uyuyor. Bu arada bir defa uyanip kendi kendine uyuyor. Bazen ben emzik veriyorum hemen uyuyor.
6:30 da kaldiriyorum.
8:15 ilk uyku
13:00 ikinci uyku
17:00 ikindi uykusu
19:30 gece uykusu

Toplamda 12 saat uyumus oluyor. Sizce nasil ? Bundan daha iyisi gelmiyor elimden. Gunduz kisa uyukular yapmasi beni cok geriyor. 40 dakikadan sonra bazen yine uyutabiliyorum ama 20-30 dak sonra uyaniyor. Yeterince uyumadigini dusunuyorum. 14-16 saat uyumali diyorlar

benım kızım 3,5 aylık ama bence sen yıne iyi uyutuyorsun bıkere gece uykusuna ne guzel alıstırmışsın erken yatıyor benımde gece 12 den önce uyursa eşimle acaba bgn ne guzellık yaptık da allah bizi ödüllendirdi diyoruz :)

benım kızım 3,5 aylık ama bence sen yıne iyi uyutuyorsun bıkere gece uykusuna ne guzel alıstırmışsın erken yatıyor benımde gece 12 den önce uyursa eşimle acaba bgn ne guzellık yaptık da allah bizi ödüllendirdi diyoruz :)

Bebegin daha cok kucuk o yuzden rutine alistirmayi denemeye baslarsan cok uzun surmez alismasi. Ben de gece uyusun diye saat 10 - 11 e kadar uyutmuyordum. Meger ne cok hata yapmisim. Gece uyuyordu ama gunduz uykulari yine 15 dakikalik falan oliyordu. Bu teyzenin dedigine gore bebek yorgun oldugu icin uyumuyormus.

Bu arada dun gece ilk defa 7:30-23:00 + 24:00 - 05:00 yapti uykusunu. Gunduz de 1,5 + 1,5 + 40 dak uyudu. Galiba yavas yavas oturuyor rutin ve bu yontem calisiyor. Ama ben de bittim :37:

Bebegin daha cok kucuk o yuzden rutine alistirmayi denemeye baslarsan cok uzun surmez alismasi. Ben de gece uyusun diye saat 10 - 11 e kadar uyutmuyordum. Meger ne cok hata yapmisim. Gece uyuyordu ama gunduz uykulari yine 15 dakikalik falan oliyordu. Bu teyzenin dedigine gore bebek yorgun oldugu icin uyumuyormus.

Bu arada dun gece ilk defa 7:30-23:00 + 24:00 - 05:00 yapti uykusunu. Gunduz de 1,5 + 1,5 + 40 dak uyudu. Galiba yavas yavas oturuyor rutin ve bu yontem calisiyor. Ama ben de bittim :37:

nasıl başladın uygulamaya yardımcı olur musun

nasıl başladın uygulamaya yardımcı olur musun

Oncelikle kitabi alip okumani tavsiye ederim. Cunku once isin mantigini anlamak lazim. Kitapta aylara gore tavsiye edilen rutinler var ancak her bebek kendi rutinini aliyor sonucta. Ben kitaptaki rutine uymaya calistim bebegim bir haftadir kaka yapmadi. Bir suru sebebi olabilirmis doktor dedi ama bir sebebi de degisen rutin. Bebek strese girermis rutin degisimlerinde. Her mizmizladiginda memeye tutan ben 4 saatte bire cikardim emzirmeyi.cocuk ne oldugunu sasirdi galiba. Ama onemli olan bir rutin olmasi yani bebek bir eylemden sonra neyin gelecegini bilmesi lazimmis. Yemek, aktivite, uyku bu sirayi koru diyor kitap. Ama belki de senin bebegin ye , aktivite yap, ye , aktivite yap, uyu seklinde bir rutin almak ister diyor. Sadce bebegin uyku sinyallerini kacirma. Uyku zamani geldigini anladigin anda sakinlesip uyuma moduna gir ve uyut. 4 aylik bebek icin maksimum 2 saat uyanik kalmayi tavsiye ediyor. Fazlasi bebegi yorarmis ve uyutmak zorlasir, uykulari kisa olurmus. 6 aydan sonra da istikrarsizlik baslarmis birgun oyle birgun boyle seklinde. Mesela benimki bugun bir saat zor uyudu her gunduz uykusunda ve aksam besleme saatinde sanki kitliktan cikmis gibi emdi, ustune yetmedi mama yedi. Oysa 4 saat once baya bir emmisti.

Uyku sinyalleri de esneme, kulak kasima, mizmizlik. Mesela ikinci esnemeyi gordugunde gec kalmis sayilirsun diyor. Bu tip keskin laflari beni stres etti o yuzden cok yiprandim bu sistemi uygulayacagim diye. Mesela gece sik sik uyaniyorsa gunduz az beslenmistir sutunuz yeterli mi kontrol edin diyor. Al iste en can alici nokta. Bu sefer sutum yetmiyor stresine girdim.

Yani demem o ki zor bir surec. Kendi de diyor zaten. Baslamadan once bir iki gun iyi uyuyun dinlenin diyor. Surec cok zor cunku. Ama kucukken daha kolaymis. Yas buyudukce direnis de guclu olurmus.

Ayrica ben de daha rutini oturtamadim ama gece 6 kere uyanmadan 2 uyanmaya inebildim. Sanirim daha fazla zorlamiycam kendimi de onu da.

Rutin tutturan anneleri tebrik ederim ben hamileyken bebek bakimiyla ilgili resmen deli gibi kitap okudum cocuk dogdu yani birini yapabil dimi yook hicbirsey tutmadi okudugum zamanlara uzuluyorum 7 de kalcakmis 1 saat sonra uyucakmid karni doycakmis,bebegim etrafa bakmaktan 2 saat te zor icti 3 ay gunduz uyumadi... ssiis pat yatir kaldir denemedigim sey kalmadi en sonunda o beni yatirip yatirip kaldirip rutine soktu... resmen o kendi duzenini kurdu evde... gunduzleri bir sekilde duzene girdi geceleride soyle boyle ama her onu uyutmaya calistigimda ve o uyamadiginda traccy hoggg dahil tum bebek kitap yazarlarinin kulaklari baya cinlamistir...

Ek gidaya gectim geceuyanmalari bicak gibi kesildi. Artik 20:00 -20:30 gibiuyuyor, 24:00 gece emzirmesi , sabah saat 7:00 de ben uyandiriyorum. Kabizlik da bitti. Sanirim bebegim susuzluktan yada az kalori aldigindan uyaniyormus gece. Gunduz uyumalari da duzene girdi. Bir yatti mi 1,5 -2 saat uyuyor. Ama kitaptaki gibi 2 saatte bir yatirmiyorum. Iki gunduz uykusu , bir aksamustu sekerlemesi toplam 3 -4 saat yapmissa zorlamiyorum. Encok disari cikinca zor oluyor. Alistigi yerde uyumayinca zor uykuya geciyor gunduz uykularinda. Gunduz yeterince uyumadigi icin de devamli huysuzluk yapiyor. Hergun yeni bir problem cozer gibi bir iki saat sonrasinda ne yapsam ( emzirmek, uyutmak, aktivite vs vs) diye dusunmek cok yoruyor. Kitaptaki gibi rutin tutmuyor. Hic evden cikmamak lazim boyle bir rutin oturtmak icin. Bu da imkansiz. Benim deneyimim boyle tracy hanimin metodu icin

Back