Nişan trabzon adetleri

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nefesim

eski KK üyesi
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
3.202
14
683
37
selam arkadaşlar..trabzona gelin giden ya da trabzonlu olan arkadaşların yardımına ihtiyacımız var..
trabzon adetleri nasıldır söz , nişan ve düğünlerde??ne yaparlar ne yapılması gerekir yardımcı olursanız çook sevinirim..

Canm ben sana yardımcı olmaya calısıyım benım nısanlım trabzon arsınlı bende trabzonlulara gelın gıtcem ....onlar dugunde bohca beklıyolar....eltılerın felan varsa hepsıne ....nısanda tek erkege yaptık bız ....kaynanamla kayınpederımde bırer kucuk bohca yaptık....onlarda tek bana yaptı farklı bı adetlerı yok yane ....dugunde takı erkege nısanda kıza kalııyo takılanlar...

Ben de Trabzonluyum, üstteki arkadasin yazdigi gibi yani cok degisik adetlerimiz yok, biraz da aileye bagli..Biz nisanda bitek damada bohca cikariyoruz..Annesi babasi, ablasi abileri ve yengelere dügünden sonra görüsmeye gidilince veriliyor..Nisan takilari kizda kalir, dügün takilari gelinle damatta. Ama dedigim gibi, belki bazi aileler maddi durumlarina göre alirsalar takilari bilemem..Hee bide dügünde geline genellikle trabzon hasiri takilir

sağolun kızlar..biz nişan söz bi arada yaptık..bohça yapmadık henüz belki nişanlım gelince bi nişan töreni yaparız diyoruz o zaman bohça yapıcaz ama eltim anlaşarak genişş bi bohça yapmadı ama adetlerini tam olarak öğrenmek istedim..

çoook teşekkür ederim cevabınız için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…