Tozlu Çamaşırlaaaaaarr,Yardım :(

_eftelya_

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
2.712
1.152
Benim için büyük dert olduğu için buraya açıyorum...

Yıllar yıllar önce de benzer bir konu açılmış ama yazanlar aktif değil.Birde buradan derdime derman birileri çıkar umuduyla yazıyorum...

Çamaşırlarım 1 aydır (yani benim farkettiğim 1 ay) tozlu çıkıyor makineden.Kuruduklerında elimi çamaşıra atmamla birlikte toz bulutu yükseliyor.Siyah çamaşırlarda daha net belli,makinadan çıkınca üzerindeki kılı tüyü görebiliyorum.Haliyle kuruyunca olduğu gibi kalkıyorlar.Ve de o kadar çırpmama,silkelememe,koli bandıyla temizlememe rağmen bitmiyorlar.Kollarım ağrıyor artık,makineye atmadanda banyoda çırpıyorum,yerler simsiyah oluyor.Bir çamaşırı 3 kez yıkadım,artık çamaşır makinesini,çamaşırları ve kendimi camdan aşağı atmak istiyorum :kızgın:

1-Sıvı deterjan kullanıyorum
2-Filtreye baktım sorun yok
3-Makineyi sirke ve limon tuzuyla boş 95 derecede çalıştırdım,hortumuda dışarı çıkarıp küvete bıraktımki kiri pisliği varsa göreyim diye,abartılacak kadar çıkmadı
4-Temizleme tabletiyle çalıştırdım
5-Ve hatta gider hortumundan su boşaltıp filtreden akıttım,bunu hangi mantıkla yaptım,nerden aklıma geldi de yaptım,düşünün ne kadar kafayı yediğimi...

Herkes bu kadara pimpirik olma,toz her zaman her yerde olur diyor,anlatamıyorum bir türlü.Bu beni daha da yoruyor.Dün komşumun birine gösterdim de,ancak kabullendi...

Servisi çağırdım,servis yetkiliside tam olarak sorunu öğreneyim,belki sizin yapacağınız bir şeydir temizlikle halledilir,boşyere servis ücreti vermeyin diye aradı.Anlattım,o da şaşırdı,enteresan,ilginç,olmaması lazım diye yorumladı.isterseniz alıp inceleyip bakım ve temizliğini yapalım dedi,220 tl oda.Yok dedim o zaman şimdilik kalsın.Çünkü adamın dediği herşeyi fazlasıyla yaptım ben,temizlik açısından...

Birde lastikle o tamburmudur kazan mıdır onun arasında bir çember var,onun etrafıda fazla olmasa da sanki katılaşmış mendil kalıntısı gibi birşey vardı,hah dedim, sorun bu,temizledim,dediğim gibi boş çalıştırdım.Çamaşırı ekstra durulamayla yıkadım,üstüne tekrar durulama sıkma,hatta ekstra durulamayla durulattım yine.

Ama YOK YOK YOK.Yine aynı :sinirli:

Nefret ettim,çamaşır görmek istemiyorum ama her yer çamaşır...

Birşey söyleyin banaa o_O

Enteresan. Yapılacakları fazlasıyla yapmışsınız. O mendil kalıntısı yapar ama onu da temizlemişsiniz.

Bazı bayanlar içinde yün vb. şeyler yıkıyor öyle birşey olmuş olabilir mi yada içine peçete falan mı kaçtı acaba. Makineden çıkar çıkmaz mı tozlu oluyor kuruyunca mı tozlu oluyor?

Çamaşırları makineye atmadan önce silkeleyince yerlerin siyah olması enteresan. Mesela hiç dikkatinizi çektimi en çok hangi kıyafette toz döküyor? Belki kumaşın özelliğidir.

Bazı bayanlar içinde yün vb. şeyler yıkıyor öyle birşey olmuş olabilir mi yada içine peçete falan mı kaçtı acaba. Makineden çıkar çıkmaz mı tozlu oluyor kuruyunca mı tozlu oluyor?

Evet makineden direkt tozlu çıkıyor,bunu da sonradan farkettim.Oda da kurutuyorum,cam açık,o yüzden dışardan geliyor galiba dedim,iyice temizledim,cam kapalı beklettim,yok.Sonra bir gün siyah bir tişörte dikkat ettim ki,daha makineden çıkar çıkmaz üstünde tüyler vs... Tabii kuruyunca daa...

Yün hiç birşeyim yok...
Her zaman yıkadığım şeyler.Ve o kadar temizliğe rağmen anlamıyorum...

Çamaşırları makineye atmadan önce silkeleyince yerlerin siyah olması enteresan. Mesela hiç dikkatinizi çektimi en çok hangi kıyafette toz döküyor? Belki kumaşın özelliğidir.

Hayır,hepsinde aynı derece de toz yığını.Büyükten küçüğe...

Mesela nevresimleri yıkadım,makineyi temizleyip boş çalıştırmamın ardından,ertesi gün.Tabii siyahlar gibi ıslakken belli olmuyor,kurumasıyla birlikte elime almamla aynı manzara.Hele birde güneşe karşı :KK61:

Birde toza karşı alerjim var benim...
Ama tek çözüm bu olmamalı.Bu zamana kadar yoktu böyle birşey,ki bunca insan da normal kullanıyor yani...

Benim de öyleydi canım. Kağıt, peçete vb. bir şey olmadığı halde, sürekli toz kusuyordu çamaşırlar resmen. Havluları attıktan sonra dahi makineyi boş çalıştırırdım ki tozları kalmasın.
Makine yeni diye dediler, 1 sene olacak neredeyse hâlen geçmedi. Nedense sıvı deterjan kullananlarda bu sorunu görüyorum ben hep. Kumaşın dokusunu yumuşattığından mıdır nedir bilemedim. Çamaşırlar toza meyilli hale geliyor. Ben de sıvı deterjan kullanıyorum. Toz deterjan çamaşırı sertleştiriyor ve arınmıyor gibi geliyor bana.

Bir de yünlü olmasa dahi bazı kumasların yapısı elektriklenerek toz toplamaya müsait. Saç kılları dahi yapışıyor üzerine.
Düşün eşimin sert keten pantolonları dahi tozlu çıkardı. Fırçayla süpürürdüm üzerini o derece. Benim makine kendinden kurutmalı. Hiç kullanmıyordum. Sonra bir yerde kurutma makinesi toz topluyor diye okuyunca, denedim. Sıfır tüy/toz. Düşük devirde kurutuyorum, ütülü gibi çıkıyor hattâ.

Annemin evindeki makinesi eskidir. Hayatta değiştirmez. Ne toz, ne kıl. Aynı miktarda yumuşatıcı koyarız. Onunkiler daha güzel kokar. Ne varsa eskilerde var gerçekten.

Bir de çok toz yapanları birlikte ve sentetik programda yıkamayı dene. Bir nebze faydası oluyor.

Son düzenleme:
Benim de öyleydi canım. Kağıt, peçete vb. bir şey olmadığı halde, sürekli toz kusuyordu çamaşırlar resmen. Havluları attıktan sonra dahi makineyi boş çalıştırırdım ki tozları kalmasın.
Makine yeni diye dediler, 1 sene olacak neredeyse hâlen geçmedi. Nedense sıvı deterjan kullananlarda bu sorunu görüyorum ben hep. Kumaşın dokusunu yumuşattığından mıdır nedir bilemedim. Çamaşırlar toza meyilli hale geliyor. Ben de sıvı deterjan kullanıyorum. Toz deterjan çamaşırı sertleştiriyor ve arınmıyor gibi geliyor bana.

Bir de yünlü olmasa dahi bazı kumasların yapısı elektriklenerek toz toplamaya müsait. Saç kılları dahi yapışıyor üzerine.
Düşün eşimin sert keten pantolonları dahi tozlu çıkardı. Fırçayla süpürürdüm üzerini o derece. Benim makine kendinden kurutmalı. Hiç kullanmıyordum. Sonra bir yerde kurutma makinesi toz topluyor diye okuyunca, denedim. Sıfır tüy/toz. Düşük devirde kurutuyorum, ütülü gibi çıkıyor hattâ.

Annemin evindeki makinesi eskidir. Hayatta değiştirmez. Ne toz, ne kıl. Aynı miktarda yumuşatıcı koyarız. Onunkiler daha güzel kokar. Ne varsa eskilerde var gerçekten.

Bir de çok toz yapanları birlikte ve sentetik programda yıkamayı dene. Bir nebze faydası oluyor.

İnanır mısın bende şimdi diyordum ki toz deterjan kullanırken bundan iyiydi sanki,geri toz deterjan mı alıp denesem diyordum...

Sentetik değilde elde yıkama/yünlüler de dahi yıkadım.Sentetik programını denemedim hiç.Nevresimleride yorgan programında yıkadım...

Hangi makineyi kullanıyorsunuz?

Ben de perwoll kullanırken sürekli tozlu çıkıyordu çamaşırlar, hele siyahlar. Toz deterjana geçtim düzeldi

İnanır mısın bende şimdi diyordum ki toz deterjan kullanırken bundan iyiydi sanki,geri toz deterjan mı alıp denesem diyordum...

Sentetik değilde elde yıkama/yünlüler de dahi yıkadım.Sentetik programını denemedim hiç.Nevresimleride yorgan programında yıkadım...

Hangi makineyi kullanıyorsunuz?

Canım işte o elde yıkama ve yorgan programı en büyük hatalardan biri. Ben de hep narin programda yıkardım.

O programlar daha fazla su alır ve daha az tambur çevirir. Suda bekletme süresi daha fazladır. Su da bekleyen çamaşırların da dokuları genişler haliyle.

Benim makinem Lg. 8 kilo yıkama, 4 kilo kurutma kapasiteli. Ben bekarken de her şeyim Lg idi. Hiç sorun yaşamadım, evlenince de Lg aldım. Eskiye nazaran toz olayı daha az olsa da çok memnunum. Kurutma makinesi buruşturur yargisiyla hiç kullanmazdim ama bu tam tersi ütülü çıkartıyor resmen. Bir de tamburu tek yönde çalışmıyor. Sentetik programda çarpa çarpa yıkadığı için siyahları ona atıyorum. Hiç toz deterjan kullanmadım, onda belki daha iyi olur. Narinleri de bebek programında yıkıyorum artık. Onda hem düşük hızda biraz daha fazla çeviriyor, hem de çamaşır yapısı bozulmuyor.

Annem bu arada beyazlar için Alo kar çiçeği, renkliler için de aynı markanın renkli deterjanını kullanır. Hem mis gibi kokar, hem de o beyazlari sakız gibi olur hep. Ben de toz alırsam, Bunu deneyeceğim.

Ben de perwoll kullanırken sürekli tozlu çıkıyordu çamaşırlar, hele siyahlar. Toz deterjana geçtim düzeldi

Ciddi olamazsınııızzz Koalina Koalina ...

Bende perwoll kullandım.Ve hatta onu kullanırken nedendir bilinmez acayip midem bulandı.Kokusu demir kokusu gibiydi çamaşırların.Hatta bu sebepten şikayet yazmıştım.

Sonrasında da rinso sıvıya devam ettim...

Son düzenleme:
Canım işte o elde yıkama ve yorgan programı en büyük hatalardan biri. Ben de hep narin programda yıkardım.

O programlar daha fazla su alır ve daha az tambur çevirir. Suda bekletme süresi daha fazladır. Su da bekleyen çamaşırların da dokuları genişler haliyle.

Benim makinem Lg. 8 kilo yıkama, 4 kilo kurutma kapasiteli. Ben bekarken de her şeyim Lg idi. Hiç sorun yaşamadım, evlenince de Lg aldım. Eskiye nazaran toz olayı daha az olsa da çok memnunum. Kurutma makinesi buruşturur yargisiyla hiç kullanmazdim ama bu tam tersi ütülü çıkartıyor resmen. Bir de tamburu tek yönde çalışmıyor. Sentetik programda çarpa çarpa yıkadığı için siyahları ona atıyorum. Hiç toz deterjan kullanmadım, onda belki daha iyi olur. Narinleri de bebek programında yıkıyorum artık. Onda hem düşük hızda biraz daha fazla çeviriyor, hem de çamaşır yapısı bozulmuyor.

Annem bu arada beyazlar için Alo kar çiçeği, renkliler için de aynı markanın renkli deterjanını kullanır. Hem mis gibi kokar, hem de o beyazlari sakız gibi olur hep. Ben de toz alırsam, Bunu deneyeceğim.

Benim makinemde Lg.O kadar memnundum ki,nazar değdirdim sonunda.Yok koskoca battaniyem sığıyor,yorganım sığıyor.Al sana şimdi.Çamaşırlar dağ gibi oldu,hiç yıkayasım yok.Yıkananları katlayasım yok,toz çünkü...

Gideyim toz deterjan alayım bari.Ve sentetikte deneyeyim birde...

Keşke bende kurutmalı alsaydım.Bunu verip kurutmalısından alabilir miyim acaba :p

Makina için yapacak bir şey yoksa kurutma makinası alın.

Toz bırakmaz.

İşin kötüsü bulaşık makinemde bozuldu 1 aydır.Motorumu yandı nedir.O olmasaydı kurutma makinesi almayı düşünürdüm.Ki bazen boşver bulaşık makinesini,kurutma makinesi al diyorum...

Onların da ücretleri hakkında,kullanımı hakkında hic bir bilgim yok...

Benim makinemde Lg.O kadar memnundum ki,nazar değdirdim sonunda.Yok koskoca battaniyem sığıyor,yorganım sığıyor.Al sana şimdi.Çamaşırlar dağ gibi oldu,hiç yıkayasım yok.Yıkananları katlayasım yok,toz çünkü...

Gideyim toz deterjan alayım bari.Ve sentetikte deneyeyim birde...

Keşke bende kurutmalı alsaydım.Bunu verip kurutmalısından alabilir miyim acaba :p

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, elbise fırçasıyla, tüy toplayıcı ile nemli bezle sile sile ütü yapardım tozlardan kurtulmak için ve burada arkadaşın biri perwoll için yazmış ya. Hakikaten şimdi düşündüm. Perwoll kullandığım dönemdi o ütüyle cebelleştiğim dönemler. Hattâ bir ara toz yapmayan deterjan çıkarmıştı Perwoll. Altın rengi şişede. Bi hevesle onu alıp hüsrana uğrayarak makineyi suclamistim yine. Bütün sıvı deterjanlari kullandım diyebilirim. Içlerinde en iyisi tesadüfen bir grossmarkette bulduğum Ariel jeldi. 3,5 kg'luk dev boyuydu. Profesyonel kullanım için. Şimdi renkliler için pembe Bingo. Siyahlarda Omo Black. Beyazlarda Alo'nunkini kullanıyorum. Sıvı deterjanın en kötü yanı bu. Hepsine ayrı kullanmak zorundasın.

Ben Lg'leri alırken eşim Bosch diye diye kendini yedi. Sonra kurmaya servis gelen servis Bosch'la da anlasmaliymis. Yetkili biz hiç sormadan, en iyisi Bosch olarak görülür ama Lg'lerden gelen tek servis kaydı kurumlumdur, kurduktan sonra bir daha görmüyoruz bile dedi.

Bir keresinde de şehir dışındaydık, buzdolabimizdaki her şey çözülmüş ve yeniden donmuştu. Araştırdık bunun olacağı elektrik kesintisi de olmamış, servisi aradık. Kart arızası mı oldu diye. Telefonu buzdolabının bir noktasına tutun, şunu şunu yapın dedi. Meğer telefondan servise veri aktarma teknolojisi varmış bunların yeni nesil cihazlarinin. Buzdolabında bir problem yokmuş. Eşim bunu görünce bıraktı Lg düşmanlığını.

Canım benim makinem 1.600 liraya düşmüş şu an. O klasmandaki en iyi fiyat herhalde. Eğer düşünürsen ikinci eli Letgo'da falan satabilirsin rahat.

Benim eşimin kuzeni yeni evlenecek arkadaşlara bizim beyaz eşyaları ovmus. Onlar da gelip baktılar. Gidip aynılarını almışlar. :-)

İşin kötüsü bulaşık makinemde bozuldu 1 aydır.Motorumu yandı nedir.O olmasaydı kurutma makinesi almayı düşünürdüm.Ki bazen boşver bulaşık makinesini,kurutma makinesi al diyorum...

Onların da ücretleri hakkında,kullanımı hakkında hic bir bilgim yok...

İkisi birarada olmuş, kötü denk gelmiş.

Bulaşık ve kurutmaya aynı anda ihtiyaç duysam kurutma makinasını seçerim : )

İste her zaman yikadiginiz bir seyde hata olmasin.

Kaynim kendine pijama takimi almis. Kv makinada bir yikadi,aman yarabbi makinanin ici lacivert kucuk yumak gibi iplerle dolu. Temizleyene kadar canimiz cikti. Balkondan silktim ki gitsin uzerindeki diye resmen cevrem lacivert oldu her yerdelerdi. İlk yikama diyemi boyle dedik 2. Ye yikadi gene ayni. Aldigi yere goturmus degismemisler yikandi diye. Cope atmistik.

Acaba buna benzer kumasiniz mi var. Baktiginizda da pijama cok kaliteli duruyordu. Acaba yikandikca isi ve suyun etkisiyle havini mi veriyor?

Ciddi olamazsınııızzz Koalina Koalina ...

Bende perwoll kullandım.Ve hatta onu kullanırken nedendir bilinmez acayip midem bulandı.Kokusu demir kokusu gibiydi çamaşırların.Hatta bu sebepten şikayet yazmıştım.

Sonrasında da rinso sıvıya devam ettim...
Muhtemelen sıvı deterjandan kaynaklıdır, benim makinem de LG Perwoll siyahta özellikle inanılmaz toz oluyor. Kullanan diğer arkadaşlar da aynı şeyi söyledi, deterjanı değiştirip deneyin sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

X