• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Toz Akarı Alerjisi

LilaGuller

N ✨
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2021
961
1.318
63
Selamlar toz akarı yani mite’lara alerjim olduğundan şüpheleniyorum. Evdeki tozu filtreleyen hava temizleyicilerden aldık, robot süpürge alıp her gün süpürttürdük falan asla çare bulamıyorum. Özellikle yıkanmış çamaşır asarken falan mutlaka hapşırıyorum ve burnum sürekli tıkalı. Doktora gidince steroid ilaçlar falan veriyor bunları kullanmadan çözen var mı?

Evinizden halıları, bitkileri, peluş oyuncakları kaldırmakla başlayabilirsiniz. Çamaşır kurutucu makineniz yoksa ve almayı düşünüyorsanız toz toplayıcı özelliğinin olmasına dikkat edin. Toz alırken nemli bez kullanın. Nevresimlerinizi yüksek ısıda yıkayın ve sonra ütüleyin. Aklıma ilk gelenler bunlar...

Doktorun verdiği ilaçları kullanmadan zor. Bende de var ama ben bununla yasamaya alistirdim kendimi, mesela bugun nefes darlığı ve burun tikanikligiyla uyandim ama ilac kullanmadim biraz nefes egzersizi ile hallettim. Mecbur kalırsam burun spreyi kullanirim cok bas agrim olursa verilen ilacı içiyorum aile hekimi düzenli kullanmani tavsiye etmem dedi kendi ilaçlarım agir ekstra yuklenmeyeyim.diye o yuzden atak donemlerinde kullaniyorum.
Steroidli ilaçlar mecbursaniz kullanin 15 sene yuksek doz kortizon kullandım yani doktorlar oyle uygun goruyorsa kullanin, her antihistaminik ilac steroid icermiyor.
Bir de camasir rahatsiz ediyorsa kokusuz ekolojik deterjan kullanin, yumuşatıcı da ya kullanmayin ya da ekolojik kokusuz tercih edin. Eger ki nemden dolayi ise bu hapsirmalar, maske takip asin ya da esiniz/aileden biri assin. Nem maalesef cok etkiliyor, burun tikayici olabiliyor. En azindan burun spreyi kullanin ben her sene antibiyotik kullanirdim sonra alerjim çıkınca atak dönemleri haricinde ilac bile kullanmıyorum. Lütfen uzman bir hekimden destek alin

Mrb benim oğlum da 3 yaşına kadar sürekli bronşit geçirmişti 17 kez ,sebebi ev tozu akarlarina alerjisi çıktı,alerjik astım yani..doktor ilk olarak eve HEPA fiktreli makina aldık ,kurutma makinesi aldik,halılar Yün olmayacak yattığı yorgan yün olmayacak,olsa bile özel nevresim kullanacaksın sadece nette satılıyor 650 700 civarı,,çamaşır suyu yasak sirke sadece,,kndi giydigin kıyafetlerde yünlü olmayacak , oyuncak zaten kaldırdık peluş tarzını..tül perde en çok o böcekleri barındıran esyadir sürekli yıka..onun dışında ilaçlarını kullanıyor biz böyle rahatladık eğer alerjin varsa evdeki etkenleri azaltmadan duzelmez

Mrb benim oğlum da 3 yaşına kadar sürekli bronşit geçirmişti 17 kez ,sebebi ev tozu akarlarina alerjisi çıktı,alerjik astım yani..doktor ilk olarak eve HEPA fiktreli makina aldık ,kurutma makinesi aldik,halılar Yün olmayacak yattığı yorgan yün olmayacak,olsa bile özel nevresim kullanacaksın sadece nette satılıyor 650 700 civarı,,çamaşır suyu yasak sirke sadece,,kndi giydigin kıyafetlerde yünlü olmayacak , oyuncak zaten kaldırdık peluş tarzını..tül perde en çok o böcekleri barındıran esyadir sürekli yıka..onun dışında ilaçlarını kullanıyor biz böyle rahatladık eğer alerjin varsa evdeki etkenleri azaltmadan duzelmez
Ve çamaşırlar yıkandıktan sonra 1 kez daha durulama yapıyoruz ,yumuşatıcı zaten yasak parfüm tarzı fln,geçmiş olsun

Benim bu
Aylarca burnum tıkalı kalır
Hayattaki her şeye alerjim var resmen
Burun spreyi kullanmadan geçirmenin yolunu bulamadım henüz

Başlarda sabahları yoğun hapşırma, burun akıntısı ve gün içinde seyrek hapşırma şeklndeydi ama şu an burun içi etlerim şişmiş durumda burnumdan nefes bazen hiç alamıyorum
çok geçmiş olsun
Bitkisel çayları vs oluyor ama bence bilmeden kullanmayın.

Vayy ben bilmeden de yapiyormusum bazi seyleri, 5-6 senedir çamaşır suyu kullanmam, toz deterjan kullanmam, kokulara dikkat ederim.ama alerjik astim demedi doktor alerjik rinit diye geçiyor. Perde olayini da bilmiyordum teşekkürler kendi adima yeni bilgi edindim. Umarım konu sahibi de dikkate alir.

Doktorun verdiği ilaçları kullanmadan zor. Bende de var ama ben bununla yasamaya alistirdim kendimi, mesela bugun nefes darlığı ve burun tikanikligiyla uyandim ama ilac kullanmadim biraz nefes egzersizi ile hallettim. Mecbur kalırsam burun spreyi kullanirim cok bas agrim olursa verilen ilacı içiyorum aile hekimi düzenli kullanmani tavsiye etmem dedi kendi ilaçlarım agir ekstra yuklenmeyeyim.diye o yuzden atak donemlerinde kullaniyorum.
Steroidli ilaçlar mecbursaniz kullanin 15 sene yuksek doz kortizon kullandım yani doktorlar oyle uygun goruyorsa kullanin, her antihistaminik ilac steroid icermiyor.
Bir de camasir rahatsiz ediyorsa kokusuz ekolojik deterjan kullanin, yumuşatıcı da ya kullanmayin ya da ekolojik kokusuz tercih edin. Eger ki nemden dolayi ise bu hapsirmalar, maske takip asin ya da esiniz/aileden biri assin. Nem maalesef cok etkiliyor, burun tikayici olabiliyor. En azindan burun spreyi kullanin ben her sene antibiyotik kullanirdim sonra alerjim çıkınca atak dönemleri haricinde ilac bile kullanmıyorum. Lütfen uzman bir hekimden destek alin
Teşekkür ederim çok sağolun🌸

Fanus içinde bir hayat gibi ama vücut bunu istiyor ne garip ☺️

Kk konuya göre reklam yayınlıyor 😃

Eklentiler

• Screenshot_20210204-135614.jpg
    Screenshot_20210204-135614.jpg
    262 KB · Görüntüleme: 40
Çocukluğumdan bu zamana ev tozu allerjim vardı.Devamli şikayetlerim vardı.antihistamik ve burun spreyleri cok az kullandim.Sonradan küf,mantar,yabani otlar.ağac.polen.parfum.deterjankotü kokular.kedi köpek tuyü.karabiber.kayisi.buhar.yemek kokusu .allerjilerimde cıkti.yok yok bende beninki yıl boyu suren allerjik rinit.Yaşım ilerleyince ilac kullanmayinca önemsemedim dikkat etmeyince Astim allerjiye çevirdi 1 yildir ilaç kullaniyorum .Nefes alamamak çok zor inhaler kullaniyorum ama cok az faydasini görüyorum.Çünkü bu saydıklarım allerjilerden kaçmam imkansiz.Evden butun halilari kaldirdim.carsaflar her hafta yuksek ısıda.kedimi vermek zorunda kaldim.temizlik dikkat ediyirum ama maskede taksam nefes alamiyorum.ütü buharı.yemek buhari banuo buharindan nefes alamiyorum.Komsudan gelen yumos kokusu .sgr kokusu bile rahatsiz ediyor o derece:(ustune birde covid oldum 3 bucuk ay oldu hala kalici covid belirtilerim kaaldi.pandemiden dolayi doktorumada gidemiyorum 2.bir riske girmemk icin.Allaha dua etmekten başka birşey yapamiyorum.

Aman dikkat edin birsey olmaz demeyin benimki Astıma cevirdi gercekten zor bir hastalıkmış

Back