Tost makinesinin plakalarını sürekli yıkamaktan sıkıldınız mı? Buyrun....

sevgi_sevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2011
112
5
96
Tost yaptıktan ya da ekmek kızartıktan sonra sürekli temizlemek zorunda kaldığımız plakalar için küçük bir önerim var. Hemen hemen bütün alışveriş merkezlerinde bulabileceğiniz, fırınlar için kullanılan yağlı pişirme kağıtları büyük kolaylık sağlıyor. Plakaların üzerine yağlı kağıt yerleştirip, arasına da tostumuzu ya da ekmeğimizi koyup pişirebiliriz. Böylelikle her seferinde plakaları çıkarıp kalmak zorunda kalmazsınız. Özellikle benim gibi çalışan bayanlar için böyle fikirler hayatımızı kolaylaştırıyor.:)

benimde tost makinemin plakaları çıkmıyor yapışmaz yüzeyi özelliğini kaybettiği için alimunyum folyo arasında yapıyorum totlarımı..benzer bir yöntem.

ayy gerçekten çok sıkılmıştım yıkamaktan her tost yapıştan sonra bide kazarlar kuruyup kalıyo üzerinde tam bi işkence makineye atıyorum yinede çıkmıyodum cifliyorum artık yapıştırmaya başladı yağlı kağıt iyi fikir çok teşekkürler
alimiyon folyo kullanan arkadaşım alimiyon folya sağlığa çok zararlıymış bide sıcakla temas ettiğinde tehlikesi dahada artıyomuş canım sende yağlı kağıt kullan folyo yerine

Tost makinemin plakaları teflon yüzeyli olduğundan sık yıkamaktan neredeyse teflonu kalkacak Bu pratik bilgi için teşekkürler.

Vallahi biz kadınlardan korkulur bulamayacağımız pratiklik yok sanırım.
Meyve suyu sıkacağının atık kısmına poşet koymak tost makinasına yağlı kağıt koymak.
Ve daha neler neler...
Harika ya :)

paylaşım için teşekkürler bende bundan bu yöntemi uygulayacağım tost makinasına yapışan kaşar peynirlerine son

bende tost makinamda alüminyum folyo kullanıyorum.çok rahat oluyor.hem makinanın teflonu bozulmuyor hem de temizleme derdi olmuyor.ekmek kızartmayı tostu bırakın patlıcan ve biber bile parpuluyorum.sonra folyoyu kaldır at yenisini koy.ohh bu konuda rahatım valla

Benim tost makinesinin aparatlari cikmadigi icin mecburen kullandiktan hemen sonra sicak haldeyken havlu kagitla hemen siliyorum tertemiz oluyor.bundan sonra ben de sizin onerinizi deneyecegim silmekle ugrasmaya degmez.paylasiminiz icin tesekkur ederim.

aynı yöntemi kullanıyorum.
ilk günkü gibi tertemiz içi.

Ne süper teknikler varmış yaa... bende bunca zaman boşuna uğraşmışım benim makinamın da plakaları çıkmıyor kahvaltı sonrasında kendime gıcık oluyordum çıkmayan döküm plakalardan aldım diye...
sevgi_sevgi çok teşekkür ediyorum :)

ben teşekkür ederim. faydalı olduysam ne mutlu. Izgara yaparkende kullandım ben tost makinesinde tavuk ve balık yapmıştım. güzel olmuştu. Siz yinede kendiniz önce bir deneyin ne olur ne olmaz.

tost makinemiz temiz kalır çok güzel bir bilgi

ama ekmekler eskisi gibi güzel tost oluyormu. kızarıyor mu ????????

bende aliminym folyo kullanıyodum artık kullanmayım bari yağlı kağıt iyi fikir

güzel fikir gerçekten..ama her seferinde o kğıdı çöpe atmak gerek toplanıp buruşur çünkü diye düşünüyorum.....ama iyi fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…