Tamam dediklerinizde haklısınız ben de çocuğuma hep kendim bakmak isterim, şu anda da izindeyim bakıyorum zaten. Ama nereye kadar?? Ben herşeyimi planlayarak çocuk sahibi oldum ama bu enflasyonu planlamadım. Her şeyin zamlanıp maaşların bu kadar düşük kalacağını planlayamadım. Devlet sadece bebek 2-3 aylık olana kadar maaşını ödeyebiliyor. Çoğu insan mecburiyetten bırakıp gidiyor bebeğini. Kıt kanaat, azla yetinerek geçinmek mi yoksa çalışıp bebeğime daha fazla imkan yaratmak mı diye düşünüp 2. seçeneği seçiyor insanlar. Küçücük bir eğitici oyuncak vs olmuş en az 250 lira hadi onu geçtim bezlerin mamaların fiyatları ortada.
Ha devletin politikası bu yönde olmaz en azından 2 yaşına kadar desteklerse anneleri, kimse zaten bırakıp gitmez çocuğunu. Mesela ben Bulgaristan doğumluyum, çok bitik, fakir bir ülke ama anneleri destekliyor sonuna kadar. Annem ben 2 yaşına gelene kadar her ay almış maaşını, hala da öyle annelik izni 2 sene. Burada 8 hafta.. Hafta ya ay bile değil!
2 yaşından sonra da çocuklar daha bağımsız oluyorlar zaten. Onları eve tıkmaktansa kreşe verip sosyalleştirmek onların çok daha mutlu olacağı bir seçenek.
Yani herkes evladının mutlu olmasını ister, siz yanında kalarak yaparsınız bunu, isteyen de çalışarak yapar