Sizi galiba en iyi anlayan benim. Yavrum başını sağa eğdikçe içim eziliyor. Ben de öyleyim sabır çok zor. Bir yıldan fazla süredir uğraşıyorum oğlum başını eğince paramparça oluyorum. Facede bi grupta ameliyat olan vardı. Geçen gittiğimiz ortopedi doktoru 3 yaşına kadar beklenir dedi. Facede de 6 yaşından önce ameliyat olmuyor denildi. Allah korusun ameliyat düşünmek istemiyorum. Zaten fizyoterapistler çok rahatlar sürekli geçer çok.iyi modundalar. Ameliyat riskli çünkü tüm yüz o bölgeyle bağlantılı. Üstelik ben izindeyim çalışmıyorum iznim bitinceye kadar tamamen geçer inşallah. Siz de engelleyip yürümeye başlamadan uykuda uyanıkken hep egzersiz yaptırmaya çalışın. Ve dua edip beklemekten başka gerçekten yapılabilecek bir şet yok. Her çocuğun yapısı farklı olduğu için iyileşme süreci de farklı olurmuş. Benim kuzeninin oğlunun sol tortikolis vardı o da baya büyüktü. Ama 7 8 aylıkken sıfırlandı.Biz izmirde yaşıyoruz izmirde çocuk ortapedistine gidiyoruz bir de gönül acar çocuk fiyoterapistine götürdük istanbulda geçen ay.Görüştük yapılmadı getekenleri anlattı bize.İlk fark edildiği zamandan beri egzersiz yaptırıyoruz biz fakat kas inat ediyor sanki uzamamakta, ameliyata gidecek iş diye çok üzülüyorum.bizim döndürme sorunu yok ama başını düz tuttuğunda sola eğiyor bebeğim 6 aylık oldu, bir yaşına kadar dewam diyor dr ve fizyoterapist ama umudum kırılıyor zaman zaman umarım en kısa zamanda düzelir çocuklarımız, ameliyat yaptıran varmı tortikollis için acabaa hiç bir kimseye de ulaşamadım bu konuda süreç nasıl tam düzelme oluyormu merak ediyorum.egzersizleri yapıp zamana bırakıyoruz ama sabırlı olmakta zorlanıyorum bazen