Tortikolis ameliyatı

sunney

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
188
73
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımın kızı 22 yaşında. Boynundan doğuştan gelen bi eğrilik var. Tıpta tortikolis deniliyormus. Yani boyun eğriliği. Boynu eğri oldugu içinde yüzünde bi asimetri oluşmuş. Fizik tedavi ile düzelme şansı yok.bebekken eğer tedavi olsaymış bu münkünmüş. Arkadaşım internetten okumus ameliyat ile düzelme şansı varmıs . Daha önce hiç tortikollis ameliyatı olan varmı? Bu süreç nasıl gelişir biri yardımcı olabilir mi allah rızası için .

Merhaba benim oğlumda da tortikollis var ve egzersizlerle biraz düzelme oldu.ameliyat olma ihtimali var.sizin yavrucak ameliyat oldu mu.bilgilendirirseniz çok sevinirim

tortikolisin fizik tedavi ve ameliyat dahil bütün aşamalarını yaşamış bir anne olarak sorusu olan varsa yardımcı olabilirim. mail adresim

Son düzenleyen: Moderatör:
ameliyat oldu ve 2 kere aralıklarla. Şuandaki durumu eskiye göre iyi şükür.

Süreç hakkında bilgi verirmisiniz acaba rica etsem ne kadar süre fizik tedavi aldınız ve ameliyata nasıl karar verildi, ameliyat sonrası süreç zorlumuydu?

Süreç hakkında bilgi verirmisiniz acaba rica etsem ne kadar süre fizik tedavi aldınız ve ameliyata nasıl karar verildi, ameliyat sonrası süreç zorlumuydu?
Sizin de mi tortikollis şikayetiniz var ya da böyle yavrunuz

Çok geçmiş olsun. Ne zaman anladiniz bir de ultrasonda kaç mm çıktı kası? Benim oğlum 14 aylık hâlen tamamen sıfırlayamadık
4 günlükken fark edildi şu an halen dewam ediyoruz egzersizlere ama sona ermiş değil bir kası 5,6 mm diğeri 8,3 mm. İnşallah 3-4 ay sonra düzelir diye umut ediyorum, size de geçmiş olsun size ne öneriyorlar şu an halen egzersiz yapıyorsunuz değil mi

Çok geçmiş olsun biz 3 aylıkken anlayabildik. Üstelik 12.5 mm idi baya büyüktü yani. 3 aydan beri egzersiz yaptırıyoruz uykuda uyanıkken. Fizik tedavi de aldık. Artık büyüdüğü için fizikte durmuyor. Ben ve eşim yaptırmaya çalışıyoruz. Önceden uyurken başınu aksi yönde gerip sağa sola çeviriyordum. Büyüdüğü için pasif egzersizlerin pek işe yaramayacağı söylendi. Biz de günde 3 4 kez pc başında 15 20 dk germe hareketleri yapıyoruz. Çok şükür fark 0.6 ya düştü ilk günden bu yana. Size naçizane tavsiyem küçükken ne kadar çok yaptırırsanız o kadar ilerde rahat edersiniz. Bir de fiziktadaviye de gidin onun da faydası oluyor. Rahat olun sizinki daha az. Kısa sürede geçer inşallah. Bizim uzun sürmesinin sebebi hem kasın çok uzun olması hem de geç fark etmemiz. Ameliyat vs hiç aklınıza getirmeyin. Oğlum bile elhamdülillah nerden nereye geldi.

İ

İnşallah bende olumsuz düşünmek istemiyorum umarım ameliyata gerek kalmaz bizde nir aylıktan beri yaptırıyoruz nerdeyse hareketleri kısıtlı değil ama sola eğiyor hala sabırla devam ediyoruz egzersizlere. Zaten başka çare de yok dr olarak kime gidiyorsunuz? Sizin de bir an eewel tamamen düzelir inşallahhh oğlunuz

Amiiin cümlemizin inşallah. Biz çeşitli çocuk doktorlarına gittik normal kendi çocuk doktorunuzda karar kıldık. Siz nerdesiniz bilmiyorum ama Ankarada yaşıyoruz. Fizyoterapist gazi ümide pediatrik fizyoterapist hocası var Doç. Bülent Elbasan ona devam ediyoruz. Geçenlerde çocuk ortopedisti Prof cemalettin Aksoya gittik. 2 3 yaşa kadar beklenilmesini söyledi önceleri ameliyat yapıldığını fakat bu hastalığın zamanla iyilesip ameliyata gerek kalmadığını söyledi. Ultrason sonuçlarından çok sertlik beni ilgilendirir dedi. Biraz moral bozucu konuştu tekrar 6 ay sonra çağırdı. Şu anda fizik tedavi almıyoruz 5 aylıkkne bir buçuk ay gittik yazın tekrar aldık. Aradaki fark azalıp başını sağa sola çevirmesi eskiye nazaran düzeldiği için fiziğe almıyorlar zaten.

Biz izmirde yaşıyoruz izmirde çocuk ortapedistine gidiyoruz bir de gönül acar çocuk fiyoterapistine götürdük istanbulda geçen ay.Görüştük yapılmadı getekenleri anlattı bize.İlk fark edildiği zamandan beri egzersiz yaptırıyoruz biz fakat kas inat ediyor sanki uzamamakta, ameliyata gidecek iş diye çok üzülüyorum.bizim döndürme sorunu yok ama başını düz tuttuğunda sola eğiyor bebeğim 6 aylık oldu, bir yaşına kadar dewam diyor dr ve fizyoterapist ama umudum kırılıyor zaman zaman umarım en kısa zamanda düzelir çocuklarımız, ameliyat yaptıran varmı tortikollis için acabaa hiç bir kimseye de ulaşamadım bu konuda süreç nasıl tam düzelme oluyormu merak ediyorum.egzersizleri yapıp zamana bırakıyoruz ama sabırlı olmakta zorlanıyorum bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…