• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Töre cinayeti kurbanı kefensiz gömüldü

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.806
55.289
1.123
AYDIN YORAT
DİYARBAKIR - Batman Çayı'nda 7 Aralık tarihinde ölü olarak bulunan ve Batman ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmaları sonucunda tecavüze uğrayarak aile meclisinin kararıyla töre cinayetine kurban gittiği tespit edilen 15 yaşındaki 4 aylık hamile Hatice Daşlı’nın cenazesi Diyarbakır’da gömülürken, Daşlı’nın kefen yerine ceset torbasına konulması dikkatlerden kaçmadı.
Yaklaşık bir haftadır Batman Bölge Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenaze, polis araçları eskortluğunda Diyarbakır’a getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Yeniköy Mezarlığı’na getirilen Hatice Daşlı’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Defin işlemleri sırasında Daşlı’nın ailesi bulunmazken, cenazenin kefene sarılmadan ceset torbası ile gömülmesi dikkat çekti.
Cenaze törenine, Kardelen Kadın Evi, Selis, DİKASUM ve Ceren kadın destek merkezleri ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkileri katıldı.

HATİCE'NİN CENAZESİNİ 20 KADIN KALDIRDI
Hatice Daşçı'nın Batman'dan amcası tarafından alınan cenazesi akşam saatlerinde Diyarbakır'a getirildi. İsmi açıklanmayan amca, yeğeni Daşçı'nın cenazesini toprağa verilmek üzere Yeniköy Mezarlığı'ndaki camiye bıraktıktan sonra ayrıldı. Burada kılınan cenaze namazına Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş ile kentteki kadın derneklerine üye yaklaşık 20 kadın katıldı. Hatice Daşçı cenazesi, namazın ardından omuzlarda taşınarak kepçe ile açılan mazara götürüldü. Daşçı, burada kadınların gözyaşları arasında toprağa verildi. Daşçı'nın ceset torbasıyla gömülmesi dikkat çekti. Töre kurbanı Hatice Daşçı'nın cenaze törenine ailesinden hiç kimsenin katılmadığı görüldü.

Töre cinayeti kurbanı kefensiz gömüldü

yazıklar olsun dünyanın en vahşi varlığı insandır.utanıyorum böyle insanlarla bu dünyada nefes almaktan rabbimin adaleti çok büyük ahiret bu yüzden var cehennem bu yüzden var rabbime havale ediyorum bu insanları cahillik bu değil vicdansızlık allah korkusu olmayan insanların yaptıklarının sonucu ne diyeyim çok üzgünüm böyle insanlarla aynı dünyada yaşamaktan.

Kızları kötü bir durum yaşamış tecavüze uğramış sahip çıkmaları gerekirken öldür bir de cenazeye gelme.Çok güzel adalet sağlamış aileleri kendilerince tabi buna adalet denilebilirse !

nasıl bir vicdandır ki böyle bir duruma izin verir..anne yüreği baba yüreği onu da geçtim insanın yüreği nasıl dayanır buna..kadına verilen değer de kesilen ceza da değişmeyecek mi artık ülkemde..

Suçu kadın olmak... Ben olayı cehalet+vicdansızlık olarak görüyorum.

Back