• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

torba yasa doğum izni

hercai833

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
52
2
48
Kahramanmaraş
torba yasaya göre erken doğum yaptığınızda izniniz yanmıyor.o izinler doğum sonrasına aktarılıyor.bu hakkı kullanan öğretmen arkadaşlar var mı.

torba yasaya göre doğum izni uzadı demişti bir arkadaş ama araştırma fırsatım olmadı, varmıdır böyle birşey bilen varmı

evet arkadaşlar 15 nisanda resmi gazetede yayınlandı bu,beklenen doğum tarihiniz ne zamansa o güne kadar kullanmadığınız günler doğum sonrası izninize ekleniyor,yalnz bundan şu an doğum izninde olanlar ve yeni doğum yapacaklar yararlanabiliyor,o yüzden eğer benım gibi doğum sonrası izninizin son günlerindeyseniz kurumunuza dilekçe vermek için acele edin,ben bugun vericem okula dilekçeyihemen,gerçi topu topu 5 gün erken doğdu oğlum ama olsun 5 gün 5 gündür...

evet arkadaşlar 15 nisanda resmi gazetede yayınlandı bu,beklenen doğum tarihiniz ne zamansa o güne kadar kullanmadığınız günler doğum sonrası izninize ekleniyor,yalnz bundan şu an doğum izninde olanlar ve yeni doğum yapacaklar yararlanabiliyor,o yüzden eğer benım gibi doğum sonrası izninizin son günlerindeyseniz kurumunuza dilekçe vermek için acele edin,ben bugun vericem okula dilekçeyihemen,gerçi topu topu 5 gün erken doğdu oğlum ama olsun 5 gün 5 gündür...
nasıl yani anlayamadım benim kızım 3 aralıkta doğdu ama doğum tarihi 10 aralıktı dolayısıyla 10 aralğa göre ben son üçhafta izne ayrıldım ama bu üç haftayı zaten eklediler doğum sonrası ben neyi anlamadım kki

torba yasaya göre doğum izni uzadı demişti bir arkadaş ama araştırma fırsatım olmadı, varmıdır böyle birşey bilen varmı

ücretli izin aynı uzatma yok, ücretsiz izin süresi uzadı sadece.1 yıldan 2 yıla çıktı.
süt izni ilk 6 ay 1,5 saatten, 3 saate çıktı.

torba yasaya göre erken doğum yaptığınızda izniniz yanmıyor.o izinler doğum sonrasına aktarılıyor.bu hakkı kullanan öğretmen arkadaşlar var mı.

aynen öyle, eskiden o süreler yanıyordu, direk doğum sonrası iznin başlıyordu.artık öyle değil.37. haftanda doğum yaptın diyelim, kullanmadığın 3. haftanı doğum sonrası kullanabiliyorsun.

15 nisan değil, 15 şubatta yayınladı yasa. 15 şubat ve sonrasında doğum yapanlar yaralanabilior. 37. haftadan önce doğum yaparsanız yani erken doğum, o zaman 8 haftanın tamamı aktarılıyor. önceden yanıyordu. süt iznindi de önceden bebek 1 yaşına gelene kadardı şimdi yaklaşık 3 ay daha uzadı.

yalnız ben de şöyle bir şey duydum
bu yasa değişikliği 5 10 15 gün önceden doğum yapan anneleri değil, prematüre bebek doğuranlar için
bilmem ne kadar doğru
çünkü benim kızım da 39 haftalık doğdu
çevremdekiler böyle söyledi
beni kapsamıyormuş yani

Son düzenleme:
arkadaşlar memurlar.net'in anasayfasına girerseniz orada yasanın 15 şubat değil 15 nisanda resmi gazetede yayınlandığını,
25/02/2011'den önce doğum yapıp ve de halen doğum izninde olanların yararlanabileceği açık ve net yazıyor.

Bu arada evet ben pazartesi okula verdim dilekçeyi,onlar da ilçe mem'e yollayacaktı bugun aradığımda,ilçe kabul ederse 5 gunum var eklenecek.27 ocakta doğum yaptım normalde 28 nisanda iznim bitiyordu.Şimdi 3 mayısa uzamış olucak.

Çünkü son 3 haftanın (21 günün ) 16. günü doğum yaptım,geriye kalan 5 gün aktarılacak.

yalnız ben de şöyle bir şey duydum
bu yasa değişikliği 5 10 15 gün önceden doğum yapan anneleri değil, prematüre bebek doğuranlar için
bilmem ne kadar doğru
çünkü benim kızım da 39 haftalık doğdu
çevremdekiler böyle söyledi
beni kapsamıyormuş yani

yok cnm sni de kapsıyor maddede diyor ki son 3 haftalık doğum izninin kullanılamayan kısmı doğum sonrası izne aktarılır.Gayet açık bence bu cümle.sen yaz dilekçeni ver.

benimde iznim 25 şubatta bitiyor.8 gün önce doğdu.okula dilekçe vermek yeterli mi?senin dilekçen kabul edildi mi

yok cnm sni de kapsıyor maddede diyor ki son 3 haftalık doğum izninin kullanılamayan kısmı doğum sonrası izne aktarılır.Gayet açık bence bu cümle.sen yaz dilekçeni ver.

burda yazmışlar 25 şubattan sonra doğuranlar falan diye o yüzden sordum.8 gün 8 gün yani bende yarın dilekçemi vereyim.teşekkürler

benimde iznim 25 şubatta bitiyor.8 gün önce doğdu.okula dilekçe vermek yeterli mi?senin dilekçen kabul edildi mi

Evet kabul edildi ama ilçe mem doğumun beklenen tarihten 5 gün önce olduğuna dair doktor raporu istedi.
Benim evime hastane 1 saat,bu 5 günümün 2 günü de hafta sonuna gidecek zaten bebekle hastanelere gidip gelmek çok zor olacak 3 gün için bırakacak kımsem de yok burda,o yuzden ben ekletemedım.
ama kabul edildi yani.

benim dilekçem kabul edilmedi.ile bu konuda çok başvuran olmuş.onlar tam bir bilgiye sahip değiller.onlar 25 şubatttan sonra doğum yapanların dilekçesini kabul edeceklermiş.yasada açık var falan dediler.bende 20+20 rapor almaya karar verdim.

selam kızlar
özel şirkette çalışıyorum ve personel müdürüne sordum doğum izni 10+10 hafta olmuş doğrumu diye
evet uzatıldı cevabını aldım

eşim şirketinin mali müşavirine sordu varmı böyle bişey diye, evet yasalaştı demişler.
bilginiz olsun

Arkadaşlar, ben 3 Ocak'ta, 35inci haftamda doğum yaptım, hiçbir iznimi kullanamadım malum, bu yüzden doktorum raporuma erken doğum olmasından dolayı 16 hafta istirahati uygundur diye yazmış. Ben okula dilekçe falan vermedim, ama rapor kabul olmasa okul müdürü şimdiye kadar arar bişey söylerdi herhalde. Yazdıklarınıza göre benim doğum, yasa tarihinden önce ama ben bu durumdan yararlandım. Belki de erken doğum olduğu içindir, bilemiyorum, yine de paylaşayım dedim. Şimdi doğum iznim bitti, bende şu ikinci dönemi kapatabilmenin yollarını arıyorum :44:

Back