topuklarimla ba$im dert de

Mantar belirtisi..ilerlerse daha beter olur

kerasal forte kremin adı canım değişik bi krem çok yağlı sürüp çorap giymeden gezemezsin
buldum kremide
amerika dan falan ithal galiba
en sona bu seçenegi koyyum bari
ya ne çok krem varmi$ ayak için, demekki SIK gorulen bi durum
benim eczacinin verdigi bunlarin yaninda sönük kaliyor :))

Bu konuda müthiş bir krem önereceğim...
Emziren annelerin göğüs ucu yaralarıda kullanılıyor normalde.
Kullanma klavuzunu okuduğunuzda birçok yarayada iyi geldiğini görürsünüz.
Bebek pişiklrine topuk çatlaklarına el sertliklerine nasırlara vs...
Kremin adı "LANSŞNOH LANONİN".
27 TL 40 gramı gittgidiyorda...

Topuk Çatlakları Hangi Hastalığın Habercisidir

Topuk Çatlakları Hastalık Habercisi

Topuk çatlakları en sık rastlanan ayak problemlerinden biridir. Genellikle çift taraflıdır. Özellikle bayanlar için kozmetik olarak rahatsızlık verirken, bazen de ağrı problemine neden olurlar.

Cildi kuru olan kişiler, topuk çatlaklarına daha fazla eğilim gösterir.

Deri altındaki yağ dokusu vücut ağırlığının altında kaldığında, ayak derisini yana doğru genişleterek çatlamaya neden olur.

Soğuk ve nemli hava, deride kuruluğa neden olarak topuk çatlaklarına sebebiyet verir.

Çatlak olsun veya olmasın, ayak tabanındaki kurumanın en sık sebeplerinden biri ise, ayaktaki mantar infeksiyonudur.

Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları, yine topuk çatlakları nedenleri arasında sayılabilir.

Pitted Keratolisis denen bir bakteri ile enfekte olanlarda da topukta minik çukurcuklar, soyulmalar ve çatlaklar görülebilir. Bu enfeksiyona genelde, aşırı terleme ve kapalı ayakkabılar giyilmesi sonucu rastlanır.

alıntı

Bu sorun bendede çok fazla var
topuklarım çok sertleşir yazı terlik göymeye bende utanırım ,
neyse kafama dank etti artık
ve güzelze bir leğene sıcak su koydum ketılda kaynettım dayabileceğim sıcaklığa ayarladım
ayaklarımı içine soktum 15 dakka öyle bekliyorsun
ayakların içindeykende bilgisayara gir sen oyalanırken 15 dakka çabuk geçer sonra
topuk törpüsüyle ayaklarını ov
birde ben jiletle kazıdım
canın yanmıyor o pis tabakalar kazınıyor
sonra durula
ve mutalaka eczanaden 7 buçuk tl ye lapitak ayak kemi al sür ve çorap giy
sonra bunu sabah akşam mutlaka sürmelisin
sabah kalkınca hemen sür ayaklarının üstünede sür
bir kaç gün sürünce ayaklar da çok değişiklik oluyor
bu krem çok etkili
bazı günler vazelinde sür
ayağın iyileşene kadar krem sürmekten vazgeçme

sana 2 krem ismi vereceğim bende
biri lapitak 7 buçuk tl eczanede
birde yurt dışında daha rahat bulursun marketlerde bile olur kozmetik reyonlarında
neutrogena ayak kremi oda 10 tl burda
bununda çok iyi olduğunu duydum
sürekli kremlerini sür farkı göreceksinn

çok te$ekkurler arkada$lar
aksam beapanten surup yatmi$tim, çocuklarla uyyakalmi$im yikama oalyini yapamdim
sabah çok hafif di acim ama biliyorumki yine gelicek
yikama kremeleme çorap olayina devam yani:)
dr a ba$ka $eyde dani$acakdim bide randevu oldugu için gitmek zorunda hissettim kendimi
neyse
bepanten iyi seçiml dedi bi krem daha verdi
sigorta kar$ilamiyormu$, sizin dediklerinize bakicam sizinkileride kar$ilamiyo nasilsa
valla sizin yorumlara dr unkinden daha çok guveniyorum :)

Son düzenleme:
lansinoh var evde hiç aklima gelmemi$ti onuda sureyim en iyisi :)

Topukların düzelicektir eminim, bizim de komşumuzda vardı bu problem.
Bepanthen ve doktorun veridiği bir kremi düzenli kullanarak çözdü sorununu.
Ama asıl ondan sonrası önemli. Asla çorapsız gezmek yok bundan böyle.
Geçmiş olsun şimdiden.

te$ekkurler
bakayim netden
herseyde derman ariycam yeterki bitsin $u i$kencem
yalniz ben yurt di$indayim
biraz zor olur aynisini bulmam

umarım kurtulursun biran önce ben ce üye olup almayı bir dene orayada kargo gelir sonuçta:))

ben geldim arkada$larr :)
elime ne geçerse krem olarak onu suuruyorum, bepanten, vanolin+ vazelin kremimde varmi$ , az oncede degi$iklik olsun diye sudokrem surdum

çorap ayrilmaz parçam oldu, artik u$uyorum aninda çikardigimda o kadar ali$tim

topuklarimda çokk ilerleme var, bu kadarini beklemiyordum valla
yillardir boyle gormemi$tim onlarii

hepinize çokk ama çokkk te$ekkurlerr...

Annemdede vardı o sorun, mantar varmış ayağında, krem kullandı geçti.

siteye daha yeni üye oldum.ebeyim, sağlıkçı olunca her türlü sorunla ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz.Bizim birimde işe yeni başlayan temizlik personeli var.Kadıncağız sürekli evlere te

mizliğe gidince yıllardır topukları yarık halinde imiş.Abla diyordu,banyoları temizlerken sürekli terlikleri çıkartıp temizliyorum.kadının ayakları kimyasallardan mahvolmuş.bir arkadaşın

tavsiyesi ile bir krem kullandı.ve bir haftada ayaklarının sızısı kesilmiş.büyük oranda düzelmeler var.

2 gündür ben de uyguluyorum...küçük bir leğenin içine sıcak su koyup bekletiyorum...yumuşayınca vazelin sürüp çorap giyiyorum...şimdiden faydasını gördüm ama düzenli uygulanırsa daha iyi sonuç verir...kendimizi biraz şımartalım :)

Merhabalar,

topuk çatlamalari için aynı sefa merhemi var antiseptik özelliğe sahip ve bitkisel başvurmanızı tavsiye ederim ürün ayrıca doğum çatlaklarına ,mantar ,kaşıntı ,el ve ayak nasırlarınada iyi geliyor.temin etmek isteyen arkadaşlar olursa bana mesaj yönlendirmeleri yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…