• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuklarım Cok Kalınlaştı

hamarat-bayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
93
0
86
İzmir
benim yaklaşık iki yıllır tppuklarımla başımdertte iki yıl önce başedemeyince topuk jileti kullandım ilk yaptığımda çok güzelama bir hafta sonra aynı topuğumun altında kalın bir tabakaoluyo bendede bir şey var kadınların topuklarıpembe pembe olmalı diye ama uğraştıkça dahada kötü oluyo işin içinden çıkamadım bu konuda bilgisiolan arkadaşlardan benimle paylaşmasını iraca ederim tşkkafamçokkarıştı

selam bende de aynı problem var ,ben kışın pek uğraşmıyorum açıkçası ama yazın haftada bir ılık şampuanlı suda yarımsaat bekletim ponza yapıyorum ... Bir de vazelin sürüp , çorap giyiyorum pembe olmasa da en azından bakımlı ve yumuşak oluyor.

Aynı sorun bende de vardı. Çözümü Lapitak ayak bakım kreminde buldum. Yalnız, rutin kullanım gerekiyor.
Geçmiş olsun...

arkadaşlar bendede aynı sorun vardı suna dumankayanın bir tarifi vardı onu kullandım ve işe yaradı vazelinin içine gripin koyup sürüyosun ve çorap giyiyosun denedim işe yarıyo...

touk jileti ne ki?
ilk kez duydum nasıl kullanılıyor?
sürekli ponza kullanıp geceleri lapitak sürünce gerçekten yumuşacık oluyor.

Banyodan sonra, sıcak suyun etkisiyle kuruyan cildinizi nemlendirmek için vücut sütü kullanmalısınız. Bacaklarınızı kremlerken, ürünü topuklarınıza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalınlaşan topuklarınızı yumuşatabilirsiniz
alintidir

arkadaşlar azönce okudum, sitede bir arkadaş yazmış. ayda bir ılık suya elma sirkesi döküp yarım saat bekliyormuş. Sonra bonza taşıyla ölü deriden kurtulup nemlendirici sürüyomuş. memnunmuş. ben de deniycem. iyi bir yönteme benziyor tavsiye ederim.

kızlar biraz önce başka bir başlığa da yazdım umarım sizinde işinize yarar...

arkadaşlar cildim için bebak acıbadem nemlendiricisi almıştım gurbaaprenses isimli arkadaş önerdiği için ama yağlı ciltlerde önce biberiye sabunu kullanmak gerektiği için kullanmıyordum bu arada boş dumrasın diye topuklarıma sürüyodum ama geçenler duşta ponza taşıyla iice ovduktan sonra yatarken bebak acı badem kremini kalın bir tabaka halinde sürdüm yattım üstüne çorap filan giymeden şaka gibi ama 3-4 gündür ne çatlama var ne başka bişey hemde topuklarım pembe pembe duruyor bu kadar işe yarayacağını hiç tahmin etmemiştim kaç gece vazelin sürüp çorapla uyumuştum ama topuklarım bu kadar yumuşamamıştı ve renkleri sarı gibi oluyordu ama bebakla inanın 4 gündür hiç sorun yaşamıyorum bu akşam yine sürüp uyuyacağım hepinize ciddi anlamda tavsiye ederim bu kremi eczane ve aktarlarda bulabilirsiniz 4-5 milyon civarında hepinize pembe yumuşacık topuklu günler dilerim :D:D

annemin özel tarifiini veriyim arkadaslar size gercekten işe yarıyor..
gliserininin içine limon sıkın yarım limon ayaklarınızı ılık suyla yıkayıp ponzalayın kurulayıp bunu sürün bolca toplarınıza yedrin pamuklu corap giyin..
bunu gece yatmadan önce yaptıgınızda daha iyi olur gercekten süper oluyo...
aynı işlemi ellerinizede yapabilrsiniz onda da pamuklu eldiven giyersniz;)

topuklar sertlestıkten sonra sureklı bakım yapmak gerekıyor bıraktıgın zaman ne yaparsa ne surersen sur faydasız yıne aynı oluyor ben bırcok krem denedım ama en guzelı vazelın lımon ve ponza tası ayklarını ılık suda beklet ve ponzala ardından vazelın ve bırkac damla lımonu karıstırıp kalın bır tabaka halınde sur corap gıy ve yat sabaha yumusacık oluyor bunu bır hafta aksatmadan her gun uygula daha sonraları haftada bırde yapsan yetıyor.

arkası acık ayakkabı giyeceginiz zaman topuklarınıza pembe toz allık sürün pembis pembis olsun abartmadan ama birde topuklara krem sürdügünüzde corabın altına sadece topuk kısmını strec filmle kapatın

ilik siya deniz tuzu atip yarim saat ayaklari bekletip,bebanthene merhem sürüyorum cok memnunum...topugumdaki sertlikler gitti ama sadece su kücük parmagimin altinda biraz kaldi

arkadaşım scholl marka ayak bakım ürünleri var.çok kaliteli ve etkili oluyorlar.annemde de aynı sorun vardı.bu kremden kullanıyor ve çok memnun.hergece yatarken ayaklarınızı kremleyin ve pamuklu çorap giyinip yatın.aynı işlem el içinde yapılabiliyor.bununda etkisi oluyor

arkadaşlar sakın ama sakın jilet falan kullanmayın topuklarınıza..topuğun düşmanı resmen siz siz olun her banjo yaptığınızda topuk taşı ile yapın çıkıncada vazelin srn çorap giyin göreceksiniz nasıl pamuksu oluyolar..sevgiler

Aynı dert...yarım saat ılık sabunlu suda tutup ardından ponza taşı kullanmak. Sonra da vazelinin içine bir aspirin kırıyorsunuz ve onu ponzolanmış topuğa sürüp, çorap giyip yatıyorsunuz, haftada bir iyi geliyor.Geçmiş olsun

kizlar bu aralar deniz tuzu ve vazelin-bebanthenede ise yaramiyor..ayaklarim alistimi ne,sürekli istiyor sanirim...topuklarim yine felaketbenneyaptımki
ne yapicam bilmiyorum

kızlar yaa benim de küçük parmaklarımın alt kısmında oluyo,bi de baş parmagımın yan kısmında.Ne yapcam bilmiyorum.Annem lapitaktan çok memnun ama ben fayda görmedim :(

benim de topuğumda sarılık ve sertleşme var (başparmakta da nasır) --- (lapitak kullandım sertliği biraz giderdi ama sarılık geçmedi malesef)
daha önce hiç taş veya jilet de kullanmadım :/
acaba ponza kullandıktan sonra , eskisinden daha kötü olma ihtimali var mı ? yani bir süre kullanmasak daha kötü mü oluyor düzeliyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back