• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk yumuşatma

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
116
49
Konya
Ayak topuklarının derisi kalın olur, fakat kimi insanın topuk derisi olduğundan daha da çok laınlaşır ve hiçte hoş olmayan bir görüntü yaratır. Şimdi sevgili Suna Dumankaya’nın topuk yumuşatmak için hazırladığı kürü inceleyelim.

Topuk sertliğini yumuşatmak için:Bir kovaya sıcak su doldurun içine bir çorba kaşığı gliserin ve bir çorba kaşığı deniz tuzu karıştırın. Ayaklarınızı suda 20 dakika bekletip kurulayın.
Bir kahve fincanı vazelin ve 10 dövülmüş aspirini karıştırıp ayaklarınıza masajla yedirin. Nemli gazlı bez üzerine streç film sarın ve bir saat bekletin. Bu işlemi haftada bir gün tekrarlayın

Ayak için benim de kullandığım mükemmel bir krem var.Pedikürcüm bile şaşırıyor nasıl böle yumuşak kalıyor diye :)) Törpü bile yapmıyor topuklarıma.Ve gittiğim güzellik merkezindeki birçok müşteri benim kremimden satın aldı :) Sürüp çorabı giyin missssss :) Ve cicikızın tarifi üstüne de nasıl güzel olurrrrr.

Ayak için benim de kullandığım mükemmel bir krem var.Pedikürcüm bile şaşırıyor nasıl böle yumuşak kalıyor diye :)) Törpü bile yapmıyor topuklarıma.Ve gittiğim güzellik merkezindeki birçok müşteri benim kremimden satın aldı :) Sürüp çorabı giyin missssss :) Ve cicikızın tarifi üstüne de nasıl güzel olurrrrr.

arkadasım kremın ısmı nedır yazarmısın.
bende vazelını bolca surup corap gıyıyorum sabaha kadar yumusacık oluyor ayaklarım.

arkadasım kremın ısmı nedır yazarmısın.
bende vazelını bolca surup corap gıyıyorum sabaha kadar yumusacık oluyor ayaklarım.
Günaydın canım.Body shop'ta satılıyor.Kenevir kremi.Ama el için olanını al. el için olanını hem eline hem ayağına kullanabilirsin.El kremi ayağa daha iyi geliyor.Hem de çok güzellllll çevremdeki herkesi bu kreme alıştırdım annem de dahil hiç eksik etmiyor.Hatta bu ara kenevirde 1 alana 1 bedava kampanyası var. Kaçırma bu fırsatı :)

eczanelerde satılan "kerasal" diye bir krem var arkadaşlar. onu kullanın kökten çözüm. çatlamış toprağa dönen topuklara bile iyi geliyor, azıcık kalınlaşmış olanlardaki etkiyi siz düşünün... hem pahalı ve zahmetli de değil.

Günaydın canım.Body shop'ta satılıyor.Kenevir kremi.Ama el için olanını al. el için olanını hem eline hem ayağına kullanabilirsin.El kremi ayağa daha iyi geliyor.Hem de çok güzellllll çevremdeki herkesi bu kreme alıştırdım annem de dahil hiç eksik etmiyor.Hatta bu ara kenevirde 1 alana 1 bedava kampanyası var. Kaçırma bu fırsatı :)

tesekkurler canım...opuyorumnanaktan

ben kayınvalidemden öğrendim..
3 yıldırda yapıyorum haftada bir.ayaklarım eskiye nazaran daha pırıl pırıl daha kaliteli duruyor.
vazelin sürüyorum bolcana sonrada pamuklu çorap giyip yatıyorum.sabah kalktığımda yumuşacık ayaklara sahip oluyorum

3 yıldırda yapıyorum haftada bir.ayaklarım eskiye nazaran daha pırıl pırıl daha kaliteli duruyor.
vazelin sürüyorum bolcana sonrada pamuklu çorap giyip yatıyorum.sabah kalktığımda yumuşacık ayaklara sahip oluyorum

Annem de bunu düzenli yapıyor. Gerçekten etkili bir yöntem.
kaydirigubbakcemile5

vazelini sürüp çorabı giymek hiç aklıma gelmemiştii..Mutlaka deniycem :1rolleyes:

Aman benım de ayaklar sey gıbı katır ayagı gıbı
ıyı fikirmiş neden hıc aklıma gelmedı kı
bazen legenı alıp saatlerce içinde tutup sonra ovuyorum yıne de gecmıyordu
vaselını bolca sürüp coraba sokayım olmazsa, yan etkısı yoktur umarım
o mantarımsı tabakayı da gecırır mı ki yumusatırken.?

kızlar topuklardaki catlaklar ve topuk kalınlasması için falan benim önerim eveline ayak bakım ve catlak kremleri babam kullandı hemen 3 günde etkişsi görülmeye baslandı

Evet saruboceg sana katılıyorum bende yaparım onu vazelin değilde lapitak ayak kremi sürerim ben çorabıda giyerim sabah pamuk ayaklar:))

Aman benım de ayaklar sey gıbı katır ayagı gıbı
ıyı fikirmiş neden hıc aklıma gelmedı kı
bazen legenı alıp saatlerce içinde tutup sonra ovuyorum yıne de gecmıyordu
vaselını bolca sürüp coraba sokayım olmazsa, yan etkısı yoktur umarım
o mantarımsı tabakayı da gecırır mı ki yumusatırken.?

Merhaba,

ayak bakımına ve de topuk törpülemeye ilişkin benim de duyduğum bir şey var. Faydasını da gördüm ama sizler de bir deneyin bakalım bir fark görücek misiniz??
Şöyle ki, ayak topuklarını fazla törpülememek lazım ya, hele de ıslakken zira fazla yapıp sağlıklı deriyi de kalınlaştırmaya başlıyor diye. Su yerine banyoya girmeden kolonya veya saf alkol'le (Eczaneden alınabilir sanırım ama emin de değilim) biraz törpüleyip, deriler dökülmediğinde de kesmek lazım. Hem sert deri atılmış oluyor hem de gereksiz yere sağlıklı deri zarar görmüş olmuyor. Alkol uçıyor ya, o yüzden nem de geçiyor böylece ne kadar yapmak gerektiğini insan farkediyor ve de fazla yapmadan bırakyor.

Faydalanmanız dileğiyle

Back