• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Topuk kanı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Durru Meknun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
40
5
86
36
Merhaba arkadaşlar ben yeni doğum yaptım sağlık ocağından topuk kanı için arandım ama virüsten dolayı Hastane ve sağlık ocağına gitmek istemiyorum çok vesvese yapıyorum eve gelip alma imkanlarının olmadığını söylediler yeni doğum yapanlar sizler neler yaptınız bu konuda

Topuk kanı bebekte sarılık var mı yok mu diye alınıyor diye biliyorum. Eğer bebeğinizde sarılık varsa ve siz bunu ertelerseniz bebeğinizde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ileri sarılıkta ışın tedavisi görmesi gerekiyor. İlk doğduğu zaman hastanede alınmadı mı o zaman sarılık ile ilgili bilgi vermediler mi?
Ben özel hastanede yaptırdım hiç sağlık ocağına gitmedim zaten çok hijyen gelmiyor bana. Topuk kanını ihmal etmeyin lütfen hemşire ile konuşup teyidini almanızda yarar var.

Topuk kanı bebekte sarılık var mı yok mu diye alınıyor diye biliyorum. Eğer bebeğinizde sarılık varsa ve siz bunu ertelerseniz bebeğinizde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ileri sarılıkta ışın tedavisi görmesi gerekiyor. İlk doğduğu zaman hastanede alınmadı mı o zaman sarılık ile ilgili bilgi vermediler mi?
Ben özel hastanede yaptırdım hiç sağlık ocağına gitmedim zaten çok hijyen gelmiyor bana. Topuk kanını ihmal etmeyin lütfen hemşire ile konuşup teyidini almanızda yarar var.
Topuk kanı çocuğun genetik bi hastalığı var mı diye bakılır sarılık için değil.

Merhaba arkadaşlar ben yeni doğum yaptım sağlık ocağından topuk kanı için arandım ama virüsten dolayı Hastane ve sağlık ocağına gitmek istemiyorum çok vesvese yapıyorum eve gelip alma imkanlarının olmadığını söylediler yeni doğum yapanlar sizler neler yaptınız bu konuda
Topuk kanı çok önemli, gerekli önlemleri alıp götürün bence.

Saglik ocagina gidin hemşire disari çıkıp alsın araçla gidiyorsanız aracın içinde olabilir bi nebze çözüm olur o havayi tenefüs etmemiş olur

Hastaneden cikinca 1 hafta sonra saglik ocaginda gittik kalabalik degildi 2 kisi vardi sirada okadar.topuk kani Aldi hemsire.

Kızlar topuk kanı cok önemli sakın ihmal etmeyin önlemi alin hemsirenizle konusşun randevunuzu ayarlayın gidin. Tsh ve beslenmeyle düzelen bir hastalık alvar bebekler de zeka geriliğine neden oluyor ona bakılıyor. Bu hastalığın tedavisi anne sütünün kesilmesi oluyor. Bunu nasıl bilebiliriz. Corana evet korkutucu ama rutin tetkiklerde önemli. Sağlık ocakları gün aşıri ilaclaniyor. Çalışanlar maske koruyucu gözlük falan takıyor.

Back