- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
mesajlarınızı okudum, bir kere kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz. yazdıklarınız durumunuzu, derdinizi açık açık ortaya koymuş. bu birçok insanın sahip olmadığı bir yeti. ayrıca mesajlarınızdan anladığım kadarıyla, her şeyi enine boyuna düşünen, ince ruhlu ve merhametli birisiniz, aynı zamanda da eğitimlisiniz. ben sizi çok iyi anlıyorum. benim babam da, aynı sizinki gibi, her ama her şeye öfkelenen, kendi bakış açısının dışında kalan her şeyi eleştiren, yargılayan, tatillerde bile stresli kısacası insanın ömründen ömür çalan biridir. ama bunu asla kabul de etmez, değişmeye de yanaşmaz. her neyse, babalarımız benzer ve ben de sizin anlattığınız duruma çok yakın şeyler yaşıyorum. hayvanlara, haksızlık gören insanlara, başına bir iş gelenlere, ezilenlere, yaşlılara ve zor ya da kötü durumda olan neredeyse herkese müthiş bir şefkat ve ilgi beslememe rağmen kaba, bencil, küstah, kıskanç insanlara büyük bir nefret duyuyorum. açık konuşmak yerine laf sokanlar/ima edenler, gereksiz yere her şeyi merak edenler, bencil sürücüler ve yayalar, dedikoducular, bir şeyi kibar yoldan ifade etmek varken kaba konuşanlar, kapıyı vurmadan girenler vs. nefretime mazhar olan çok insan var çok. ama ben daha çok içime atıyorum. gerçi yeni yeni yanlış yapana yanlışlarını söylemeye de başladım. bu ülkede yanlış olan ve bununla prim yapan çok insan var. doğruluk/düzgünlük takdir gören bir şey değil ne yazık ki. çok uzun yazdım kusura bakmayın ama size (ve kendime) ne önereceğimi bilemedim?
bu arada aslan burcu olan varmı ben acaba burca özel mi ki dıyorum bazen :)
Ben oğlak burcuyum zaten burcumun özelliği olarak yalnızlığı sevmek var
Üniversiteye gelmeden önce böyle değildim ya her şeye rağmen psikolojimde daha iyiydi insanlara karşıda bu kadar sinirli değildim..
Ama geçen sene yaşadığım bazı arkadaş çevresi olaylarından sonra sanki göğsümün üzerinde bir ağırlık var ve ben birilerine bağırıp çağırdıkça nefret kustukça hafifliyorum ama sonra yeniden doluyor orası o dolma işlemi sürecinde yine sakinim mutluyum sonra yine kusuyorum nefretimi....
Ben üniversitede yine daha mutluydum.Nispeten ince, zeki ve alternatif düşünen insan çoktu sanırım, yalnız hissetmiyordum kendimi.
Benim şanssızlığım herhalde.. Bak mesela bir kaç örnek vereyim uzun olabilir ama ben mi haksızım?
Bir keresinde(daha ilk senemiz kalacağız hepimiz) dersi kaynatıyoruz kendi aramızda topluluk arasında niye çalışıp duruyoruz kalcaz zaten şimdi bu dersi dinlesek C alabilecek miyiz dedim.. Kızın teki bunu üstüne alınıyor ve benim dedikodumu yapıyor başka birine.. O başka biride bana gelip bizimle bir daha konuşma senin gibi birinden de kurtulmuş oluruz diyor
Gecemi gündüzümü beraber geçirdiğim hastalandığında aynı gece 3 defa okulun polikliniğine 2 defa da ambulansla hastaneye götürdüğüm arkadaşım bütün yaz beni bir kere olsun(kandillerdeki toplu mesajlar hariç) aramadı sormadı.. Ameliyat olduğumu face de başkasına yazdığımda öğrendi.. Veeeeee beni derslerin başlamasına 2 gün kala Ankaraya geldiğinde aradı napıyorsun dedi sanki ben onun sadece buradaki arkadaşıyım kendimi kullanılmış hissettim
Şu an ki arkadaşım ise derslere gelmiyor sürekli dersleri ana anlattırıyordu sadece bir kere ders konusunda yardım istedim beni ekti(!) uydurduğu bahane annem evde yok bize gelme hafta içi çalışırız.. Çalışmadık tabiki de...
Aynı hafta içi başka(benim iyi olduğum ders) sınav için beni eve çağırdı tabiki gitmedim sonra öğrendim ki hala annesi gelmemiş evde değilmiş (!) yine kendimi kullanılmış hissettim yardım etmedim...
ŞİMDİ ben mi haksızım nefret etmekte lütfen dürüst olun bunlar sadece bir kısmı...
Çoğunuz hala öğrenci misiniz bilmiyorum ama ben de inanılmaz asi herkesin mükemmel olmasını bekleyen aksi durumda deliren bir tiptim.Ama inanın iş hayatı insanı törpülüyor.Heleeee bir evlenin
kendinizi tanıyamıyorsunuz bazenkedi gibi oluyorsunuz çoğu zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?