- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
Genelde daha hafif dozda olmak üzere sürekli böyleyim, ama bu aralar abarttı. Ya aslında çok merhametli olduğumu düşünüyorum.Çocuklara ve hayvanlara, yardıma ihtiyacı olanlara filan çok duyarlıyım.Ama "normal insan" statüsünde olup da düşüncesizlik yapanlara çıldırıyorum.:88:Arkasından insan gelirken ve geldiğini görürken apartman kapısını azcık tutmayıp da koşarcasına evine gidenlerden ve suratına kapanan bina kapısından, sabahın 8inde süpürge açan üst kat komşudan, evinde balık yaparken aspiratörü değil de apartman kapısını açanlardan nefret ediyorum.Haa bi de bu dünyaya dalıp da kariyer hırsına batmışlardan! Bak işte ne çok kişiden nefret ediyorum.Zaten geriye insan kalmıyor
Durumunuz sosyofobi değil de mizantropi olabilir, ama insanlara karşı o kadar ağır bir nefret beslediğinizi sanmıyorum :26:
Aslında ben de mesleğim gereği insanları sevmek zorunda olduğum halde, cahil, görgüsüz, kaba ve geç anlayan insanlardan nefret ediyorum, midemi bulandırıyorlar, insanlarla tokalaştıktan sonra ellerimi defalarca kez yıkıyorum, mecbur kalmadıkça kimseye dokunmuyorum falan, ben de bi ara şüpheye düşmüştüm bende mi bir sorun var diye ama sonra farkettim ki nefretim herkese değil, nefreti hakedenlere, ve rahatladım.
Siz de bi düşünün bakalım sebepsiz yere mi öfke duyuyorsunuz, topluma insanlara, yoksa gerçekten sizi öfkelendiren bir zümreye karşı mı bu hisleriniz.
Teşekkür ederim kafa yorum yorum yazdığınız içinAslında sebepsiz yere değil herkese öfkem...Yani kimsenin başına bi felaket gelsin istemem, biri maddi hasarlı kaza bile yapsa içim acır...Ama toplumun çoğunun kul hakkından bi haber, bencil, kaba, paragöz, kariyer manyağı, cahil, anlayışsız, bağnaz olduğunu düşünüyorum...Şu meşhur "insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum" durumu yani...Mizantropiyi ilk defa duyuyorum, bir araştırayım bakalım neymiş.
Ne demek
"Mizantropi Bireyin, kin ve saldırganlık duyguları beslediği toplumsal ortamdan uzak durması. İçinde yaşanan toplumla bütün bağlantıların kopmasının yarattığı gerginliği taşımak yerine daha çok bir üstünlük duygusuyla beslenen doyurucu bir yalnızlık yeğlenir. Bu davranış, çok çeşitli biçimlerde ortaya çıkan olağandışı durumlara yol açabilir.
Mizantropi, genellikle derin duygusal gereksinimlerin ket vurularak engellenmesinden kaynaklanır. İç sıkıntısının şiddeti nedeniyle bu gereksinmelerin ifade edilmesi olanaksızdır." alıntıdır.
Merhaba, ben çok sinirli bir insanım.Etraftaki insanlar bana hep kaba saba, düşüncesiz, özensiz, aptal, beceriksiz geliyor.Sürekli hepsini tersliyorum azarlıyorum.Otobüste ortada bekleyen adamı da azarlıyorum, elini tüm pastalara süren çocuguna birşey demeyen anne babaya da dalıyorum, sağa sola dönerken sinyal vermeyeni de gebertesim geliyorSebeplerini de biliyorum aslında, babam yüzünden.O çocukluğum boyunca etraftaki herkesi sürekli eleştirdiği için beynime kazınmış.Her olayda en ince detayı düşünüp, düşünemeyenleri öldüresim, bu dünyayı onlardan temizleyip mükemmelleştiresim geliyor. Buna kendi annem babam da dahil. Onlar da beni psikopat ettikleri halde kendileri herşeyi görebiliyorlar mı ? Hayır. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bana o kadar uzak ki, insanların %80i cehennemde yansın istiyorum.
Az önce de yufkacıda elini yufkalara süren kadınla ve ona hiçbir şey demeyen yufkacıyla kavga ettim
Napıcam ben? Sosyofobik oldum sanırım.İnsanlarla, özellikle tanımadıklarımla hiç iletişim kurasım gelmiyor. Tanıdıklarımla da hep bi mesafeli kalmak istiyorum ki, yanlışlarını görüp onlardan soğumayım...
Hastalık olabilir bu durum, olmasa da çok yoruyor beni...Çoluk çocuk sahibi olmayı bile sorguluyorum bu yüzden.Ben insanlardan nefret ediyorum, nasıl insan sevgisi vercem ki çocuğuma?
Var mı aranızda benzer durumda olan, ya da tavsiyeleri olan?
sana sonuna kadar hak veriyorum canım..belki durumu çözecek bir öneride bulunamayabilirim..çünkü ben de aynı hisleri hisediyorum..tek farkım ise kavga etmeyip tepki göstermeyip içime atmam...ama böyle olunca da malesef dışarıda "kaybeden" gibi ezik gibi gözüküyorum..oysaki olgunluğumdan ve gerek görmediğim için çünkü biryere bir sonuca bağlanmayacağını bildiğim için ve daha çok sinirimin boşuna bozulacağını bildiğim için yapıyorum bunu...sadece yanlız değilsin demek istedim..ama yine de bu başlık altında konuşup dertleşmeye devam edebiliriz tabi ki...malesef özensiz ve kaba insanlar heryerdeler...internet ortamında bile varlar...zaten olmasa şaşardım..bilgisayar başına oturan kişiler de sokaklarda gördüğümüz kişiler zaten farklı kişiler değil..uzaydan gelmiyorlar :)
Teşekkür ederim kafa yorum yorum yazdığınız içinAslında sebepsiz yere değil herkese öfkem...Yani kimsenin başına bi felaket gelsin istemem, biri maddi hasarlı kaza bile yapsa içim acır...Ama toplumun çoğunun kul hakkından bi haber, bencil, kaba, paragöz, kariyer manyağı, cahil, anlayışsız, bağnaz olduğunu düşünüyorum...Şu meşhur "insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum" durumu yani...Mizantropiyi ilk defa duyuyorum, bir araştırayım bakalım neymiş.
İşte sen benim akıllı versiyonumsun. Ben çok akılsızım bu konuda ve kendi sağlığıma da zarar veriyorum diye korkuyorum."oysaki olgunluğumdan ve gerek görmediğim için çünkü biryere bir sonuca bağlanmayacağını bildiğim için ve daha çok sinirimin boşuna bozulacağını bildiğim için yapıyorum bunu" demişsin ya, ben de çok isterdim böyle olabilmeyi.Ama ben tam tersiyim, hem söylüyorum , ama söyleyince de rahatlamıyorum, bu sefer de kafamda evirip çevirip dolandırıp duruyorum ettiğim lafları...Bu arada kitapçıda bi kitapla karşılaştım, aldım okudum ve teşhisimi koydum.mükemmeliyetçilik sanırım.Kitabın adı: Mükemmeliyetçi Kişilik, Timaş Yayınları...İçinde yazan kişilik tespitleri ve sebepleri o kadar uyuyor ki bana, sanki yazar beni tanımış da yazmış.
lütfen öyle düşünme canım..ilk başlarda ben de senin gibiydim ancak kızdığım çattığım kişiler kötü şansım eseri benden daha güçlü ve dişli çıktılar ve yaptıklarımın bedelini ağır ödedim..ve bir daha aynı şeyleri yaşamamak için tırsıp pıstım da diyebilirim..yani hem istediğim sonucu alamadım hem de ben zarar gördüm...o yüzden sütten ağzım yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyorum..
mesela az önce apartmandan babamla beraber dışarı çıkmak üzere apartman kapısını açarkene genç bir bayanın teki kapı kapanmadan apartmana girmek istediğini her haliyle belli ederek yarı gülümser bir yüzle koştu kapıyı tuttum arkamda da babam vardı aslında birnevi ona da tutyordum kapıyı...ancak bu bahsi geçen bayan geçtikten sonra teşekkür etmedi...oysa onu kapı tutmak içimden gelmemişti layık görmemiştim sezmiştim kalitesiz biri olduğunu...ancak tutmasaydım bu sefer de babam bana terbiye dersi verir gibi onun yanında da beni rezil edecekti..onu düşünerek tuttum..tek olsam tutmazdım inan....başkasının yanında babamdan terbiye dergi görmemek için aptım bunu...ama teşekkür gelmeyince de bu sefer babam bana niye tuttun tutmasaydın dedi...buyrun burdan yakın yani...hala da sinirim geçmedi...yüzüne karşı "insan bi teşekkür eder" diyebilirdim..yada "birşey değil" diyebilirdim imalı olarak ..ama elime ne geçerdi yüzsüzce sırıtıp geçip daha sinir ederdi sadece...
ya beni anlatmışsın sanki kimseyi bulamassan gölgenle kavga edersin der annem.herkese herşeye gıcığım elimde bi silah olsada yanlış yapanları vura vura gezsem, hal bu.ayrıca kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum çünkü sevgisiz bi insanım .bunun sebebi küçükken yaşanılan olumsuz deneyimler sanırım
Ama toplumun çoğunun kul hakkından bi haber, bencil, kaba, paragöz, kariyer manyağı, cahil, anlayışsız, bağnaz olduğunu düşünüyorum...Şu meşhur "insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum" durumu yani.
Bu cümlelerinize kesinlikle katılıyorum,
Hele ki kariyerle kafayı bozup ailesini,çocuğunu ihmal eden hemcinslerimi gördükçe aynen sizin gibi
düşünüyorum,hiç ölmeyecekmiş gibi paraya şöhrete tapanlara da ALLAH akıl fikir versin diyorum...
Ya böyle düşününce de asosyal, toplum düşmanı, insan sevgisizinin tekiyim işte... Ben hiç öyle birisi değildim, hatta yapanlara da kızardım ama artık herkesin her cümlesinde gizli bi anlam arıyorum.Çünkü demek istediklerini demediklerini yeni yeni farkediyorum ben.... Böyle sanki normal sohbet cümlesiymiş gibi söyleyip aslında gizli gizli mesajları oluyormuş meğer...Sonradan hasbel kader, bi tartışma anında ortaya çıkıyor asıl düşünülenler...Ben de pata küte söylerdim.Sevmediğimle görüşmez, sevdiğimi de bağrıma basmaktan boğulurdum..Ama sanırım normal olan benimki değil..Keşke öyle büyütülseydim ben de , dünyaya uyum sorunu yaşamazdım bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?