http://aleminrenkleri.com/2007/07/12/tony-gatlif-naci-en-alamo/
Bu şarkıyı söyleyen bir İspanyol çingenesi. Şarkıyı söylediği sırada 17 yaşında. İnsan hayret ediyor, on yedi yaşının tazeliğinde, gençliğin hoppala halinde bu hüzün nasıl yüklendi bu sese diye. Yanık bir ses, alıp götüren bir ses. Onlarca kere peş peşe dinlenebilecek bir şarkı.
Parçanın sözleri:
Adsız yerlerden geldim
toprağım yok,anavatanım belirsiz
Ateşler yakıyorum parmaklarımla
ve sana şarkılar söylüyorum kalbimle,yürek telim gönül yakıyor
Alamo'da doğdumyerim yok, toprağım yok, yurdum yok
Böyledir, bizim (çingene) kadınlarımız,
acınla şarkını söylediğinde seni darmadağın eder.
Parçanın geçtiği filmin adı VENGO.
Yönetmen Tony Gatlif.
Kaçırılmaması gereken bir film, mutlaka izlenmesi gereken bir yönetmen, müzik adına başyapıtlardan sayılacak bir parça…
çok begendim arkadaşlar ve payşalmak istedim... yasmin levy de çok güzel söylüyor bu şarkıyı ondan da dinleyin ..umarım beğenirsiniz..
Bu şarkıyı söyleyen bir İspanyol çingenesi. Şarkıyı söylediği sırada 17 yaşında. İnsan hayret ediyor, on yedi yaşının tazeliğinde, gençliğin hoppala halinde bu hüzün nasıl yüklendi bu sese diye. Yanık bir ses, alıp götüren bir ses. Onlarca kere peş peşe dinlenebilecek bir şarkı.
Parçanın sözleri:
Adsız yerlerden geldim
toprağım yok,anavatanım belirsiz
Ateşler yakıyorum parmaklarımla
ve sana şarkılar söylüyorum kalbimle,yürek telim gönül yakıyor
Alamo'da doğdumyerim yok, toprağım yok, yurdum yok
Böyledir, bizim (çingene) kadınlarımız,
acınla şarkını söylediğinde seni darmadağın eder.

Parçanın geçtiği filmin adı VENGO.
Yönetmen Tony Gatlif.
Kaçırılmaması gereken bir film, mutlaka izlenmesi gereken bir yönetmen, müzik adına başyapıtlardan sayılacak bir parça…
çok begendim arkadaşlar ve payşalmak istedim... yasmin levy de çok güzel söylüyor bu şarkıyı ondan da dinleyin ..umarım beğenirsiniz..