• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toksoplazma hakkında bilgisi olanlar?

fenerli_Efem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2018
11
4
86
38
7 haftalık hamıleyım bugun kan sonuclarımda toksoplazma ıg G degerının 5.0 oldugunu en yuksek referans aralığı 1.6 yazıyor, ıg M degerının de 0.08 oldugunu gördüm. Doktoruma yazdım ama henuz cevap vermedı sıgorram araclıgıyla bır doktorla yazıstım avidite testi yaptırın dedi. Bu sonuçlara göre sıkıntı var mı okuduklarımdan cok korktum bilenlerdrn yardım bekliyorum🤲🏻🙏🏻

Merhabalar öncelikle korkunuzu anliyorm bundan 6 yil once hamile oldugumu ogrendigimde cok sevinmistim ama sevincimi kursagimda birakti doktorlar devlete gidiyordm kan testi falan verdim tokso cikti suan kac degerini tabiki hatirlamiyorm 6 yil oldu ve hamileligimi sonlandrmak zorunda kaldm ve bu surec 10 15 gunu buldu ve kimse bilgi bile vermedi hangi doktora gidiyordm o ona digeri oburune yonlendriyordu anliyacagin bana yardimci olmadilar hic unutmam bi tanesi bana simdi aldrmiycaksan 36 haftalik olursa istanbula gidip aldrirsn dedi yaa ben okadr kötü oldumki ve hangi doktorun yanina gttiysem inan agliyarak ciktm kimse yardim etmedi ve bu surecte sadece 6 kilo verdim 15 gun icerisinde herseyi dusundm ve ozel bir klinikte aldrdik ve o doktor bile bilgi vermedi sadece dedigi esim enfeksiyon uzmani aldrdiktan sonra ona gidersin falan filan ben aldrmadan tedavi istiyordm oysaki anliycagin heveslerim kursagimda kaldi ve gulemedm bile aldrdiktan sonra o surecte sadece 1 ay kadr 6 kilo vermistim yuzum baya gitmisti hayata kusmustum resmen sonra hastaneye bile gtmedm dedim kendime madem enfeksiyon ve coxugu dusurur ozaman neden beklemedmki okadr pisman oldm ama elimden bisey gelmiyor her yere gittim 😔 2 yil gecti esime ben cocuk istiyorm dedim korunmayi biraktik 3 ay sonra hamile oldugumu ogrendm bu sefer ozele gttim ayrica bu surecte tokso hala bende cunku gecirilmis bisey ve surekli pozitif cikiyor ve umursamadm doktorada solemwdm cnku gozumu karartm bisey cektm iki yil once cnku dedim kendime ne olursa olsn doguracam bunu ve oylede yaptm hicbir test yapmadm buarada 2li 3lu falan filan sadece ayrintili ultrason yaptm 21. Haftada okadr 37+5te dogurdum sezeryanla donmedi cunku alaha sukur saglikli bir kizim oldu suan 3bucuk yasina girecek suan yine hamileyim 11 haftalik bu doktor istedi tabi bende merak ettim ustunden 6 yil gecmis hala bendemi diye hala pozitif malesef ama yapacak bisey yok ilk bebegim surwkli aklima geliyor canim yaniyor asla ama asla aldrmiycam bole devam edicem hersey allahtan lutfen uzme kendini benimde pozitifti ve kizimi dogurdum allahima sukurler olsn bisey yok simdi yine pozitif allahtan umit kesilmez lutfen uzme kendini ve googleden arastirma yapma cunku gercekten psikolojisi bozuluyor insanin insallah seninde bisey cikmiycak allahin izniyle benim hikayem sana umut olsun 🙏🏻🥰

Back