- 9 Ocak 2012
- 14.780
- 28.311
İkimize de çıksın inşUmarım size çıkar o zaman. Evet en azından kredi çekmeden ödüyorsunuz. Evi olmayan biri o miktarı zaten kiraya veriyor. En azından 10 yıl sonra arkana dönüp bakınca bir evin olmuş olacak
Bana çıkmadı henüz, çıkması da zor bir ihtimal de sormak istedim yinede. Peki sizin 12 ay taksitiniz ve 100 K borcunuz var anladığım kadarıyla. Nasıl olacak 100 milyarı 12 ye mi bölecekler ?Bundan yaklaşık 10-15 sene önce bize çıkmıştı. Ve tabi ki sözleşmeyi yapıp oturmaya başladık. Elbette senede 1 veya 2 kere ödeme tutarına zam geliyor. Fakat sandığınız kadar zorlayıcı tutarlar değil. Zaten artık ev almak çok zorlaşmışken fırsatı değerlendirin derim. Son 12 ay kaldı borcumuzun bitmesine. 81k ya anlaşıp 100k üstünde ödememiz var ve daha 12 ay borcu var. Tabi bizde bu kadar fazla ödemenin sebebi de zamanında yapılmayan ödemelerden kaynaklı. Yani illa ki faiz de ödeyeceksiniz seneden seneye fark da ödeyeceksiniz. Ki bunlar bankaya göre çok makul seviyede. Borcu bitirmeden de devir işlemi yapabiliyorsunuz. Bence mantıklı. Şahsen ileride bana da çıksa fırsatı değerlendiririm.
Hayır ödenen tutar 100k demek istedim. Sözleşme başında 81k ya anlaşma yapılmıştı. Yani yaklaşık12-14k daha ödeme yapılacak. Tabi yukarıda belirttiğim gibi babamın ödemeleri savsaklamasından kaynaklı biz ekstra fazla fark ödüyoruz. Ödeme süreci ve tutarlar hakkında az çok bilgi sahibi olun diye tutar belirttimBana çıkmadı henüz, çıkması da zor bir ihtimal de sormak istedim yinede. Peki sizin 12 ay taksitiniz ve 100 K borcunuz var anladığım kadarıyla. Nasıl olacak 100 milyarı 12 ye mi bölecekler ?
Toki evi çıktı diyelim. Ev teslim olmadan ödemeye başlanmıyor. Ev teslim olurken %10 veya 20 ödeniyor. Gerisi taksitle . Enflasyonu düşününce artışlar fazla olmuyor. Ha derseniz ki ben hepsini peşin vereceğim onu da verirsiniz. Her türlü avantaj emin olun. Bir de emlakçılar maalesef tebelleş oluyor bu vatandaş için olan evlere. Daha ev yapılmamış sadece kurası çekilmiş bir lira bile ödenmemiş. O halde satıyorlar hem de 300-400 bine ve garanti bile değil noterden kendi aralarında anlaşma yapıyorlar. Eğer ki toki evi alma şansınız varsa hiç durmayınHanımlar şimdi bana söyleyin bakalım atıyorum bankadan 400 bin kredi çeksek 1 milyon civarı totalde geri ödeme yapmış oluyoruz misal yani on senede. Toki evlerinden ev almak bu konuda daha mı avantajlı? Bir de hemen içine girip oturabiliyor muyuz acaba
Anladım gerçekten zamanında babam da keşke almış olsaydıHayır ödenen tutar 100k demek istedim. Sözleşme başında 81k ya anlaşma yapılmıştı. Yani yaklaşık12-14k daha ödeme yapılacak. Tabi yukarıda belirttiğim gibi babamın ödemeleri savsaklamasından kaynaklı biz ekstra fazla fark ödüyoruz. Ödeme süreci ve tutarlar hakkında az çok bilgi sahibi olun diye tutar belirttim
Evet öyleymiş sanırım. Bende yeteri kadar bilmiyordum burada öğrendimKonu sahibi senin başvuru yapabileceğini sanmıyorum dul demek boşanmış değil eşi vefat etmişti kapsar ayrıca alt gelir grubu TOKİ’ye başvuru yapabiliyor öğretmen olunca alt gelir grubu sayacaklar mı sanmıyorum
Evet gerçekten öyle artık haya gibi bir şey oldu mülk satın almak. Toki deyip de geçmemek lazım. Örneğin benim şehrimdeki toki evleri bile 900kdan satılıyorSizin için hayırlısı olur inşallah.Ben haziran ayında 430bin kredi çektim 4 sene ödeme planını sabit yapmadım artışlı olarak planladım faizi daha az çıktı.Ancak kredi çıkana kadar 10-15 gün endişeliydim çünkü bankalar kapattı kredileri 1,29 dan çektim ben. 1+1 evi 1,5 milyona aldım. Şuan 3 hafta da 1,7 oldu,gerçi ben Haziran başında anlaşmış yüklü bir miktar Kapora verdiğim için emlakçı sözünden dönmedi.Ayrıntıları anlatmamın sebebi ev fiyatları gün be gün artıyor ilanları çektiriyor ev sahipleri ev bulamıyorsunuz.TOKİ yi deneyin derim.çıkarsa inanın 10 sene bunalırım falan demeyin şanslı adledin kendinizi
Bende İstanbul’da yaşıyorum keza deprem bölgesi iş için buraya yerleştim 12-13 sene önce.İlk evimi almasaydım o parayı kiraya verecektim ve yine deprem bölgesinde başka bir evde yaşamış olacaktım.Şimdi o evi sattım daha büyüktü ancak göreceli olarak orta semt bir bölgeydi, bekar anneyim ben. Çocuk çok küçüktü boşandığımda ve çalışamadım bir süre ailem hayatta değil.Tekrar toparlandım başladım çalışmaya şimdi ev aldığım bölgeden topraktan emlak konut ortaklı bir projeye girdim o dönem.şimdi de o eski oturduğum evi satıp topraktan girdiğim yerden aynı projeden aldım çok daha iyi bir semt doğa dostu proje, sessiz alan. İkisini satıp büyük daire de oturabilirdi ancak ben oğluma pasif gelir yaratmaya, hiç yoktan bu şekilde var olmaya bu şekilde geldim.ben alır mıyım deprem bölgesinde olduğum için almam
ama zaten bundan sonra hiç bir şekilde alamıcaz
Hayirli olsun guzel bir yatirim yapmissiniz.Bende İstanbul’da yaşıyorum keza deprem bölgesi iş için buraya yerleştim 12-13 sene önce.İlk evimi almasaydım o parayı kiraya verecektim ve yine deprem bölgesinde başka bir evde yaşamış olacaktım.Şimdi o evi sattım daha büyüktü ancak göreceli olarak orta semt bir bölgeydi, bekar anneyim ben. Çocuk çok küçüktü boşandığımda ve çalışamadım bir süre ailem hayatta değil.Tekrar toparlandım başladım çalışmaya şimdi ev aldığım bölgeden topraktan emlak konut ortaklı bir projeye girdim o dönem.şimdi de o eski oturduğum evi satıp topraktan girdiğim yerden aynı projeden aldım çok daha iyi bir semt doğa dostu proje, sessiz alan. İkisini satıp büyük daire de oturabilirdi ancak ben oğluma pasif gelir yaratmaya, hiç yoktan bu şekilde var olmaya bu şekilde geldim.
Teşekkür ederim, isteyen emek veren herkesin gönlünce olmasını dilerim. Süreçler zorlayıcı ilk başlarda ancak hayatta ne kolay ki..Hayirli olsun guzel bir yatirim yapmissiniz.
Dul kısmından faydalandınız mı? Ben de boşandım ölmedi yani çocuklarımın babası dul kategorisinden yaralanırım diye düşünüyordumTeşekkür ederim, isteyen emek veren herkesin gönlünce olmasını dilerim. Süreçler zorlayıcı ilk başlarda ancak hayatta ne kolay ki..
Bende İstanbul’da yaşıyorum keza deprem bölgesi iş için buraya yerleştim 12-13 sene önce.İlk evimi almasaydım o parayı kiraya verecektim ve yine deprem bölgesinde başka bir evde yaşamış olacaktım.Şimdi o evi sattım daha büyüktü ancak göreceli olarak orta semt bir bölgeydi, bekar anneyim ben. Çocuk çok küçüktü boşandığımda ve çalışamadım bir süre ailem hayatta değil.Tekrar toparlandım başladım çalışmaya şimdi ev aldığım bölgeden topraktan emlak konut ortaklı bir projeye girdim o dönem.şimdi de o eski oturduğum evi satıp topraktan girdiğim yerden aynı projeden aldım çok daha iyi bir semt doğa dostu proje, sessiz alan. İkisini satıp büyük daire de oturabilirdi ancak ben oğluma pasif gelir yaratmaya, hiç yoktan bu şekilde var olmaya bu şekilde geldim.
Ben de boşandım dul değilim, tokide bu şekilde bir öncelik var mı onu da bilmiyorum açıkçası eşi vefat etmiş kişilere.Dul kısmından faydalandınız mı? Ben de boşandım ölmedi yani çocuklarımın babası dul kategorisinden yaralanırım diye düşünüyordum
Anlıyorum, müteahhitlerden açıkçası ev alma olayını ben tercih etmedim etmemde sanırım.Benim için Emlak konut+ güvenilir bir inşaat firması Avrupa konutları gibi işin içinde olmalıolacak olan her yerde olur elbet
ama burda kalıcı konut yapımını depremde binaları yıkılan müteahhitlere verdiler tekrar
ve sonrasında da evlerde büyük problemler çıktı
tabi alanlar daha sonra tadilatla vs düzelttiler biraz
bi yandan da ihtiyacım yok olsa alınabilirdi
ama depremi yaşadıktan sonra yine de içinde oturamazdım heralde
Şimdi şöyle. TOKİ kura da çıktıktan sonra sözleşme imzalanıyor. %10 veya %20 peşinat ödüyorsunuz sözleşme imzalarken. Örneğin yüzde yirmi peşinat verirseniz aylık ödemeniz 4 bin olacakken 2 bin oluyor. Eğer %10 öderseniz taksitleriniz 4 bin oluyor. Sonra ev teslim edilene kadar ödeme yapmıyorsunuz . Ev teslim olunca taksit ödemeleri başlıyorHanımlar şimdi bana söyleyin bakalım atıyorum bankadan 400 bin kredi çeksek 1 milyon civarı totalde geri ödeme yapmış oluyoruz misal yani on senede. Toki evlerinden ev almak bu konuda daha mı avantajlı? Bir de hemen içine girip oturabiliyor muyuz acaba
Evet sizin ki farklıymış güle güle oturun hayrını görün inş. Amin amin sevgilerBen de boşandım dul değilim, tokide bu şekilde bir öncelik var mı onu da bilmiyorum açıkçası eşi vefat etmiş kişilere.
Ben Emlak konut + Avrupa konutları veya Emlak konut + başka bir firma işbirliği ile yapılan konutlardan aldım.Kura usulü değil yani.Lansmana çıkıyor bir kaç ay sonra fiyatlara güncelleme geliyor tabi lansman dönemi bitince.
Gönlünüzce olsun herşey..