Toki hakkında bilgisi olanlar ??

Peki yılda iki kez yüksek zamlar gelse borç daha mı çabuk bitmiş olur acaba yoksa illa 120 ay ödenecek mi ? Başta 400 ise 400 ödeyince borç bitiyor mu
Üzerinize bişey yoksa yine oluyormus, bana ark sürekli TOKİ ilanı atıyordu üzerine bir şey yok sana çıkar diyordu
Yok canım öyle değil. Baştan 400 e anlaştın. %25 i yani 100 milyarını peşin verdin. Geriye kalan 300 milyarı 120 aya bölüyorlar. 120 ay boyunca ödeme yapacaksın. Artan zamlarda üstüne eklenecek. Yani 10 yılın sonunda 400 milyara anlaştığın ev sana 800 milyara mal olmuş olacak belki. Ama 10 yıl sonrada evin kaç katına çıkar Allah bilir. En azından ev sahibi olursun ve ödediğin fazla paradan da kat kat fazlasına satarsın. O yüzden talep çok

ne kadar zam gelirse gelsin o ayı odemeye devam ediyorsunuz yani 430 bin diye hesaplanildi diyelim ev fiyati bu zamlarla artirinla 460 bin olabiliyor

ama ablam ara ara yuksek meblaglar odeyerek aydan düsürdü mesela odemeleri ben oyle hatirliyorum
Eğer bana çıkarsa ben kesin 10 yıl ödemeyi beklemem. Biraz artınca devir ederim gider. Kendimi tanıyorum çünkü rahat durmam. O yüzden kendime güvenmiyorum hiç bu konuda. Öyle azar azar yıllarca kredi ödemek bana çok zor geliyor

su an bildigim kadariyla bankalar ev kredisi vermiyor, veremiyor. Cikarilan bi sey vardi onda da evin kredisinin ayligi 28 bin mi neydi yani aylik 100bin maasi olan birinin cekip odeyebilecegi bi imkan vardi yani konu sahibesi bankadan kredi cekemez saniyorum.
Evin fiyatına göredir o..550 binlik bir ev için o kadar yüksek kredi taksidine gerek olmaz herhalde

Merhaba hanımlar. Yeni TOKİ konutları açıklandı. Benim memleketimde o listede var. Dul kadınlara öncelik varmış yeni öğrendim. Bende başvuru yapmayı düşünüyorum. Fakat bazı şeyler aklıma takıldı.
1. Ödeme yaparken her yılın Ocak ve Temmuz da memur maaşı artma oranında ödeyeceğimiz taksitlerde artacakmış. Mesela bu ay %41 arttı maaşımız o zaman ödeyeceğimiz miktarda %41 mi artacak yani ?
2. Ben kadrolu öğretmenim. Sizler tavsiye eder misiniz başvuru yapmamı? Çünkü en az 10 yıl ödenecek o kredi ve 10 yıl içinde satmam mümkün değil. Ayrıca denildiği gibi her maaş zammı kadar artış olacaksa baya maliyetli olur günün sonunda. Enflasyon farkı malum. Eskiden %3 veya 4 artıyordu maaşlar o yüzden çok dokunmazdı krediye gelen zam. Ama şimdi gözle görülür fark olur. Boşandım ve şimdilik sadece kendim için yaşıyorum hayatımda kimse yok. Fakat ileride ne olur bilemem. Yani biraz daha zaman geçtikten sonra her şeyiyle uygun biri olursa hayatıma alıp evlat sahibi olmak isterim. Bu borç bana yük mü olur acaba? Dul kadın kategorisi ayrı olduğu için çıkma ihtimali yüksek ondan sordum sizlere. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏🏻
Banka kredisi çekip tokiye borcu toptan kapatabilirsiniz. Bu tür durumlarda toki baya kolayşık sağlıyor ziraatten düşük faizle kredi çekmeye olanak sağlıyor. Biraz faiz ödüyorsunuz ama çdenecek ralam sabit oluyor. Babam tokiden ev almışto 4 sene önce 180.000 tl ye birde 20000 peşin vermişti bu senenim başında tekrar hesap yaptılar hala 180.000 borç vardı. Ödemeler düşük diye kredi çekmemişti ama 3 sene ödenen çöpe gitti resmen. Bu sene ziraatten kredi çekti şimdi en azından borcunu biliyor.

Araştırdım ev kredisini. Bankaya da gittim görüşmeye. %0.99 faizli ev kredisi. Fakat onunda çok şartları var. 500 binden fazla vermiyoruz falan dediler vazgeçtim ondanda. Ev almak gibi bir niyetim yoktu da TOKİ öyle aklıma düştü ilanları görünce
o faiz orani iyiymis, ilk kez konut sahibi olma sartiyla 2.5 milyonluk sifir evler icin veriliyor diye duydum emin degilim/kimilerinin satilamayan evleri elden ciksin yeni yapilara kaynak olustursun niyetiyle diye. Ankara' da ev yok yani kiralamak isteyen yakinlarim en kotu evlere 4bin isteniyor dediler.

Birkac yil once bi konu acmisti paramla 1+1 mi alayim yatirimlik diye ben de takip ediyordum birikimimle pesin alabilirdim ki keske alsaydim, suan birikimime cöp alamam. Kredi benlik degil kaldim öyle. O yuzden firsatiniz varsa degerlendirin derim.

Eğer bana çıkarsa ben kesin 10 yıl ödemeyi beklemem. Biraz artınca devir ederim gider. Kendimi tanıyorum çünkü rahat durmam. O yüzden kendime güvenmiyorum hiç bu konuda. Öyle azar azar yıllarca kredi ödemek bana çok zor geliyor
devredince yine evin olmayacak :KK43: maksat evin olsun degil mi o_O

Yok canım öyle değil. Baştan 400 e anlaştın. %25 i yani 100 milyarını peşin verdin. Geriye kalan 300 milyarı 120 aya bölüyorlar. 120 ay boyunca ödeme yapacaksın. Artan zamlarda üstüne eklenecek. Yani 10 yılın sonunda 400 milyara anlaştığın ev sana 800 milyara mal olmuş olacak belki. Ama 10 yıl sonrada evin kaç katına çıkar Allah bilir. En azından ev sahibi olursun ve ödediğin fazla paradan da kat kat fazlasına satarsın. O yüzden talep çok
Tabi tabi örnek üzerinden gidersek 400 olarak kalmıyor.

Banka kredisi çekip tokiye borcu toptan kapatabilirsiniz. Bu tür durumlarda toki baya kolayşık sağlıyor ziraatten düşük faizle kredi çekmeye olanak sağlıyor. Biraz faiz ödüyorsunuz ama çdenecek ralam sabit oluyor. Babam tokiden ev almışto 4 sene önce 180.000 tl ye birde 20000 peşin vermişti bu senenim başında tekrar hesap yaptılar hala 180.000 borç vardı. Ödemeler düşük diye kredi çekmemişti ama 3 sene ödenen çöpe gitti resmen. Bu sene ziraatten kredi çekti şimdi en azından borcunu biliyor.
B Barista00 yazdığım şey tam olarak bu.

Ya satsan ne olacak,yeni alacsk olduğun ev de ödediğin meblağdan düşük olmuyor ki

o faiz orani iyiymis, ilk kez konut sahibi olma sartiyla 2.5 milyonluk sifir evler icin veriliyor diye duydum emin degilim/kimilerinin satilamayan evleri elden ciksin yeni yapilara kaynak olustursun niyetiyle diye. Ankara' da ev yok yani kiralamak isteyen yakinlarim en kotu evlere 4bin isteniyor dediler.

Birkac yil once bi konu acmisti paramla 1+1 mi alayim yatirimlik diye ben de takip ediyordum birikimimle pesin alabilirdim ki keske alsaydim, suan birikimime cöp alamam. Kredi benlik degil kaldim öyle. O yuzden firsatiniz varsa degerlendirin derim.
2.5 milyonluk eler için kredi 0.99 oranında verilmiyor. Onun oranı yüksek. Zaten banka dedi ki en fazla 500 milyar veririz daha da veremeyiz. Yani o kadar krediyi kimse kimseye vermez bu devirde. Aylık gelir çook yüksek olmalı. Valla kredi işi bana görede hiç değil. 2 yıl falan evet ama 10 yıl ödemek zor geliyor bana

Evet ya hakikaten baştan kredi çekip kapatsaydı babanız borcu şimdiye çok az ve sabit miktar ödüyordu. Galiba bu işler bana göre değil. Çıkmaz da zaten. Ben dul kategorisinden faydalanacaktım oda kocası ölenlere oluyormuş

TOKİ arada sırada ara ödeme kampanyası yapıyor
mesela sizin daha 8 yılınız var ama toplu ödeme yapıyorsunuz böylece 10 seneden önce bitiyor taksitiniz.

eskiden almış olanlara sorun ama tabii eskiden %3 %5 artarken millete dokunmuyordu taksitler 280 lira taksit ödeyip ev aldı benim tezyzemler filan...şimdi bu yüksek enflasyon ortamnda da böyle ara ödeme kampanyası yaparlar mı bilemiyorum. neredeyse her sene oluyordu eskiden.

şu anda kamu bankaları en fazla 200 bin kredi veriyor diye biliyorum%0.99 faizle olanı da ev 1. el olacak filan gibi şartlar var, bilmiyorum kredi çıkar mı size. çok zor çıkıyor diyorlar. yani, kağıt üzerinde bu oranlar var ama kimseye kolay kolay vermiyorlar diye etraftan duyuyorum. üstelik de benim duyduklarım maaşı 15 bin üstü olan devlette çalışan ve yaşı 30 filan olan insanlar...en garanti müşteri denecek insanlar.
özellerde de 2.5 üstündeymiş faizler

dul kadın meselesi zaten söylenmiş

TOKİ arada sırada ara ödeme kampanyası yapıyor
mesela sizin daha 8 yılınız var ama toplu ödeme yapıyorsunuz böylece 10 seneden önce bitiyor taksitiniz.

eskiden almış olanlara sorun ama tabii eskiden %3 %5 artarken millete dokunmuyordu taksitler 280 lira taksit ödeyip ev aldı benim tezyzemler filan...şimdi bu yüksek enflasyon ortamnda da böyle ara ödeme kampanyası yaparlar mı bilemiyorum. neredeyse her sene oluyordu eskiden.

şu anda kamu bankaları en fazla 200 bin kredi veriyor diye biliyorum%0.99 faizle olanı da ev 1. el olacak filan gibi şartlar var, bilmiyorum kredi çıkar mı size. çok zor çıkıyor diyorlar. yani, kağıt üzerinde bu oranlar var ama kimseye kolay kolay vermiyorlar diye etraftan duyuyorum. üstelik de benim duyduklarım maaşı 15 bin üstü olan devlette çalışan ve yaşı 30 filan olan insanlar...en garanti müşteri denecek insanlar.
özellerde de 2.5 üstündeymiş faizler

dul kadın meselesi zaten söylenmiş
Gerçekten artık her şey çok zor 😞

Evet ya hakikaten baştan kredi çekip kapatsaydı babanız borcu şimdiye çok az ve sabit miktar ödüyordu. Galiba bu işler bana göre değil. Çıkmaz da zaten. Ben dul kategorisinden faydalanacaktım oda kocası ölenlere oluyormuş
Siz yine de şansınızı deneyin derim. Toki evleri güzel ve ferah oluyor ve dışarıya göre baya uyguna veriyorlar. Ayrıca 3 4 ayda baya değerleniyor. Babamda çok hayıflandı 180.000 o zaman babama para değildi şimdiye çoktan bitirmiş olurdu ama nasip tabi o zaman üstüne düşmeye gerek duymadı. Tabi olan oldu artık dedik. Yine de ev baya pirim yaptı en azından ordan avunuyor, Şuan 1 milyon civarında.

X