Tofaş arıza

Ride For Life

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2024
9
5
20
Arkadaşlar merhabalar öncelikle konuyu yanlıs yerde açmıs olabilirim. Fakat farklı platformlarda (sadece internet üzerinde değil) derdime derman arasamda henüz çözüm bulamadım. Elimde bir Tofaş Doğan SLX1. Klasik 1.6 karbüratörlü. Araç şu anda rolantide durmuyor stop ediyor(Araçta tüp yok benzinde). Bunun üzerine karbüratörü söktüm benzinle temizledim, zaten hava filtresi takılı değil, alt taraftaki contayı değistim, ayar yaptım hala sorun çözülmedi 1500 devirin altında araç hiçbir şekilde çalısmıyor. Bende çareyi şimdilik gaz telini gerdirip rolantiyi yüksek tutmakta buldum. Bir ihtimal eğer bilen birisi varsa bunlar bu sorunu karbüratör harici neyden yapabilir. Henüz başka şeyleri kontrol etmedim misal send eayarı mı distribütör buji vs ateşleme sistemi mi yoksa benzin pompası mı, ilk nereyii kontrol etmeliyim?

Tofaş’a kız düşüyor mu hala yav?

Abi sanayiye gitmeyi denesen ? Bide buralardan kiz dusmez bence ya
Yaw ben erkek değilim ki. Sadece erkekler mi uğrasşacak bu işlerine. Belki bilen birisi vardır vs diye bir ihtimal şansımı denedim sadece, Ayrıca motosikletten vaz geçmemek için Tofaş gibi ucuz bir araç aldım. Şu anda sökmeye yakıt pompasından basladım

Yorumum yok,bu kadar teknik bilgiyi tebrik etmeye geldim

Ben kadın olduğuna inanıyorum, karadenizli bir çılgın arkadaşım vardı aynen sizin gibi

Yorumum yok,bu kadar teknik bilgiyi tebrik etmeye geldim
Yo bende acemiyim, sadece elim az buçuk anahtar tutar. Tofaşı motosikletten vaz geçemedigim için aldım, sadece bu araç üzerinde birşeyler öğrendim denebilir. Motoru bile indirecek cesaretim var fakat geri toplaybilirmiyim orası muamma neyse şimdi yakıt pompası arka koltugun altindaymis sökmeye başladım. Sağlam çıkarsa motoru sökmeye baslicam

Rölanti ayar vidasını kontrol ettiyseniz, bir de yakıt filtresini kontrol edin. Tıkanmış olabilir.

Rölanti ayar vidasını kontrol ettiyseniz, bir de yakıt filtresini kontrol edin. Tıkanmış olabilir.

Rölanti ayar vidası da vs baktım. Distribütör, ateşleme bobini vs komple ateşleme sistemi ve yakıt pompası aklıma gelsede yakıt filtresi hiç aklıma gelmedi acaba yakıt filtresi tam olarak nerededir karbüratör tarafında mı yoksa koltuğun altında depo tarfinda mı bulunur? İlk oraya bakacağım o halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…