• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titreme - Anksiyete/Panik Atak sorunum var. bilgisi olanlardan yardım istiyorum :(

jeunefemme

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
15
2
1
27
merhaba herkese. benim teşhisi koyulmuş anksiyete/panik atak hastalığım var.
ama şöyle ki, sürekli kaygı içinde olan düşüncelerle dolu bi beyne sahip değilim. sorun bilinçaltımda.
sadece bilinçaltım sorun yapıyor ben anlamadan, fark etmeden.
sürekli ama sürekli TİTRİYORUM. MUTLUYKEN,HEYECANLANDIĞIMDA,ÜZÜLDÜĞÜMDE,SİNİRLENDİĞİMDE,KIZDIĞIMDA ya da diğer duygu değişikliklerinde. cinsel ilişkiyi söylemeye gerek yok zaten. bu en kötüsü. cinsel ilişki yaşarken y ada ön sevişmede vs hep titriyorum. partnerim korkuyor, geriliyor haliyle. sizce bunun çözümü ne?
içinizde buna benzer şeyler yaşayan ya da etrafında yaşamış ve çözüme ulaşmış insanlar var mı?
sizce hipnoz tedavisine mi gitmeliyim?
ilaç mı kullanmalıyım?
konuşarak çözülmeyen bir sorun yıllardır. o yüzden hipnoz yöntemine kayıyor aklım. ama çko masraflı gibi gözüküyor. bilginiz var mı?

Keşke hipnozla çözülebilse herşey,dünyada hiç dert kalmazdı be güzelim.Aynı dertten bende muzdaribim,inan sevinmeye bile korkuyorum.Bitkisel çaylar,yada bitkilerin tabletleri var dönem dönem onlardan kullaniyorum,işe yaramasada bazen kendimi daha rahat hissediyorum,sanki onları içince bana bisey olmaz gibi..Nefes egzersizleri var bide önerebileceğim.Hakkaten zor bir durum,hele trafiğe çıkmaktan ödüm patliyo.Yıllarca şekerim düşüyo zannedip yiyip durdum boşuna.Pat diye depresyon da geliveriyo arkası aman dikkat..

Keşke hipnozla çözülebilse herşey,dünyada hiç dert kalmazdı be güzelim.Aynı dertten bende muzdaribim,inan sevinmeye bile korkuyorum.Bitkisel çaylar,yada bitkilerin tabletleri var dönem dönem onlardan kullaniyorum,işe yaramasada bazen kendimi daha rahat hissediyorum,sanki onları içince bana bisey olmaz gibi..Nefes egzersizleri var bide önerebileceğim.Hakkaten zor bir durum,hele trafiğe çıkmaktan ödüm patliyo.Yıllarca şekerim düşüyo zannedip yiyip durdum boşuna.Pat diye depresyon da geliveriyo arkası aman dikkat..
denediniz mi hipnoz yöntemini?

hıpnoz vss gibi yöntemlere inanmıyorum ben bende panikliyimhemde 10 senedir.. ilaçla iyi oldum bi nebze sonrası sana kalmış spora yönel yapmaktan keyif alcağın şeyleri yap bitkisel çaylar çok işe yarıyor bende özellikle melisayı şiddetle tavisye ederim sakinleştiriyor uykun geliyor gevşiyorsun belki titremene iyi gelir ama gerçekten panikatak dışında başka bir sorun yoksa ..

panik ataktan kurtulmanın yolu kaliteli bir yaşam sahibi olmaktan geçiyor. ben de bu illetle savaştım hala daha ilaç kullanıyorum o da tedavi tamamlasın diye. panik ataklarım başlar başlamaz doktora gittim ve şiddetli geçirdiğim için hemen düşük dozda ilaca başladı bunun dışında da 2 kez psikoterapiden sonra kendime çeki düzen vermeye başladım ve ataklar hayatımdan çıkmış oldu. ilaç yardımcı oluyor sadece ama herşey kafada bitiyor. kendini hiç boş bırakma sürekli birşeylerle uğraş kafanı meşgul et, hobi edin (doktorumun ilk söylediği şeydi)

panik ataktan kurtulmanın yolu kaliteli bir yaşam sahibi olmaktan geçiyor. ben de bu illetle savaştım hala daha ilaç kullanıyorum o da tedavi tamamlasın diye. panik ataklarım başlar başlamaz doktora gittim ve şiddetli geçirdiğim için hemen düşük dozda ilaca başladı bunun dışında da 2 kez psikoterapiden sonra kendime çeki düzen vermeye başladım ve ataklar hayatımdan çıkmış oldu. ilaç yardımcı oluyor sadece ama herşey kafada bitiyor. kendini hiç boş bırakma sürekli birşeylerle uğraş kafanı meşgul et, hobi edin (doktorumun ilk söylediği şeydi)

zaten yapıyorum kuzum ya kendimi çok fazla oyalıyorum ama heyecanlığımda,üzüldüğümde,mutlu olduğumda kendimi titremekten alı koyamıyorum. konuşamayacak duruma geliyorum sen düşün

düşüncelerini başka yöne kaydır ve panik atak asla sana zarar veremez bunu bil. ben böyle atlattım. kötü olmaya başlayınca düşüncelerimi değiştirdim. atak başlasa bile bitecek bana zarar vermeyecek diye düşündüm kaldı ki titreme de öyle. üşüdüğünde de titriyorsun nasıl olsa ve vücuduna bir zararı olmadığını biliyorsun. bunun da yok. önce bunlara kendini inandır kendini sakinleştir emin ol geçiyor. çünkü ben ilk başta sürekli kalp krizi geçireceğimi ya da felç olacağımı falan düşünüyordum. kendine hakim ol hatta vücudunun sana oynadığı oyunu sen ondan daha iyi oyna ve kazan ;)

düşüncelerini başka yöne kaydır ve panik atak asla sana zarar veremez bunu bil. ben böyle atlattım. kötü olmaya başlayınca düşüncelerimi değiştirdim. atak başlasa bile bitecek bana zarar vermeyecek diye düşündüm kaldı ki titreme de öyle. üşüdüğünde de titriyorsun nasıl olsa ve vücuduna bir zararı olmadığını biliyorsun. bunun da yok. önce bunlara kendini inandır kendini sakinleştir emin ol geçiyor. çünkü ben ilk başta sürekli kalp krizi geçireceğimi ya da felç olacağımı falan düşünüyordum. kendine hakim ol hatta vücudunun sana oynadığı oyunu sen ondan daha iyi oyna ve kazan :KK66:

ya en kötüsü sevişirken oluyor. heyecandan batıyorum böyle kötü hale gelip titreme krizine giriyorum ne yapmalıyım ya? sence psikologa gideyim mi? ya da hipnoz tedavisine?

iyi bir psikolog ya da pskiyatrist e gidip sorununu çözmeye çalış sorunun cevabını sen ya da ben veremeyiz ancak bu konuda uzman eğitim almış kişiler verir. internetten doktorları araştırıp ihtiyacına göre birini bulabilirsin bence.

iyi bir psikolog ya da pskiyatrist e gidip sorununu çözmeye çalış sorunun cevabını sen ya da ben veremeyiz ancak bu konuda uzman eğitim almış kişiler verir. internetten doktorları araştırıp ihtiyacına göre birini bulabilirsin bence.
çok pahalı oluyorlar ya. senin bildğin var mı istanbulda canım?

istanbulda yaşamadığım için bilmiyorum da devlet hastaneleri ücret almıyor oralara gitmeni öneririm

Back