tiroyid kanseri kalsiyum düşüklüğü......

leyuze

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
576
5
643
İstanbul
tiroyid kanseri olup tedavi olan arkadaşlara birkaç sorum olucakdı ses kısıklılığı yaşayan arkadaşlar sesinizin eski haline dönmesi nekadar zaman aldı ayrıca kalsiyum değerleri düşen ilaç kullanan arkadaşların değerleri nekadar sürede normal değerlere döndü ben 1 ay önce ameliyat oldum 31 ekimdede radyoaktif iyot alıcam .... cevaplarsanız çok sevinirim

arkadaşlar tiroyid bezi ameliyatı olupta paratiroyidleri çalışmayan tek bahtsız benmiyim, kimse bir cevap yazmamış ..

arkadaşlar tiroyid bezi ameliyatı olupta paratiroyidleri çalışmayan tek bahtsız benmiyim, kimse bir cevap yazmamış ..

benimde annem 1 ay önce trioid ameliyatı oldu ameliyat iyi geçti diye sevindik fakat iki gün sonra calsiyum değerleri sıfılandı ve 16 gün hastanede yattı sürekli serumla birlikte calsiyumilacı verdiler. şimdi de hem trioid hapı hemde calsiyum hapı kullanıyor doktor 6 ayda anca düzelir dedi. şimdi 6 ay boyunca calsiyum ilacına devam günde iki kre iki hap şeklinde alıyor. bu arad sabah süt içiyor her yemekte yoğurt yiyor. calsiyumu yükseltecek şeylşer yemen gerkiyor.

canım anene çok geçmiş olsun umarım normale döner kalsiyum değerleri.. . peki paratiroyidlerinden alınan varmı yani patoloji raporunda yazar benim birtenesini ameliyatta alımış doktorum diğer üçtaneside çalışmıyor bende günde iki kez ilaç alıyorum ayda birde kandan baktırıyorum ama parathormon değerim yükselmiyor ameliyat olalı dört ay oldu banada altıncı aya kadar düzelebilir düzelmezsse ömür boyu ilaç kulanmam gerektiğini söylediler ilaç içtiğim halde zaman zaman ayaklarım karıncalanıyor neyse dua etmekden başka elimizden birşey gelmiyor inşallah annenizinde değerleri normale döner benimde çok geçmiş olsun..

sln geçmiş olsun ... ben 2011 de ameilay oldum o gündür ses kısıklığım ve kalsiyum sorunum vardı aliyattan sonra 1 yıl işime devam edebildim daha sonra bıraktım .. o doktor senin bu doktor sein derdime çare aradım ..çaresi yok bu ilekilde yaşamaya alış dediler..ama kabullenemiyordum o kadar zor günler geçridimki anlatamam evim işim çocuklarım hiç birisini gözüm görmüyordu sadece rahat nefes alabilmek ve konuşabilmek için çabalıyordum... önce bi arkadaşımın önerisi ile kantron yağı içmeye başladım (evde yapılmış ve yıllanmış olacak) daha sonra doktorlara ses terapisi için nereye baş vuracağım dediğimde özel ses terapisi alabilirsin dediler neyse ben teasüdfen gittiğim çapada kbkb ye sordum ses terpistiniz varmı diye vet cevabını alıp hemen kkb den randevu alıp gittim.. dr.selin hanım ve ses pataloğu gayem hanım ile görüştüm 3 aydır kontrol altındayım sesim inanılma düzeldi bende reflüde var ve bu da ses kısılklığı yaşatıyormuş malasef ama şimdi sesim düzelmeye devam ediyor ..her iki doktorum inanılmaz ilgili ve hassas hastasıyla çok güzel diyalog içinde ikisine de teşk ediyorum.. kalsiyuma gelince ilaçlarımı düzenli içiyorum ama arada bi ataklar yaşıyorum ..inşşalah sizde en kısa zamanda sağlğınıza kavuşursunuz

çok geçmiş olsun sizede benim doktorumda bana ses terapisiyle sorunu hallederiz dedi, ben ameliyat olalı 4 ay oldu sesim şimdi daha iyi gibi ilk zamanlar çarşıda pazarda satıcıya sesimi zor duyuruyordum şimdi beni tanıyanlar sesimdeki farklılığı anlıyorlar ama tanımayanlara normal geliyor düzeldi biraz çok şükür ama ben şu kalsiyum meselesine çok takılıyorum doktorlar ilaçlarını düzenli içersen ileride herhangi bir sorun yaşamazssın dediler , ama bana sanki kemiklerim ericek yaşlandıkça kötü olucakmışım gibi geliyor kafamdan atamıyorum bu soruları ..kalsiyum değerin kaç çıkıyor benim en son tahlilimde 9 çıkdı ama doktor yinede ilaçı azaltmadı .1 yıl içerisinde kalsiyum değerlerin normale dönmedi ömür boyu içiçekmisin ilaçları bana 6 aya kadar düzelebilir hastaların yüzde sekseni ameliyattan sonra bir ay içersinde düzeliyormuş yüzde yirmisi altıncı ayda ufakda olsa bir umudum var düzelir diye bakalım bu ayın sonunda doktora gidicem ne diyecekler . ayaklarımda karıncalanmalar oluyor birde benim sendede varmı böyle bir durum özelikle ilaçlarımı geç içince oluyor birde kalsiyum ilaçları için rapor aldınmı ha bide bişey daha sorucam bir senede yara ,izinde ne kadar düzelme oldu krem kulandınımı iyi geldimi of çok soru sordum ama cevap yazarsan sevinirim ..

Öncelikle hemen cevap veremediğim için özür dilerim.nete fazla girmiyorum, sizde nefes almada sorun oldu mu ? ben hem ses hemde nefes almada sorun yaşıyordum şimdi her ikisi de düzeldi ..fakat kalsiyum normal düzeyde olduğu halde parotroid hormonu düşük çıkıyor,ben bunun için ilaç kullanıyorum bazen unuttuğum zaman hemen elim ayağım uyuşmaya ,çarpıntım başlıyor.. süt yoğurt peynir bol ye..ilaçlarını ihmal etme kalsiyum ilaçları için raporum var tabi ki .yara izine gelince inan ses nefes sorunu yüzünden hiç yara izine takılmadım bir kolye taktım mı sorun gidiyor bide ses felcin tek taraflı mı çift taraflı mı ?ilk başta bende sesim geliyor sandım ama malesef daha sonra öylece kaldı istda yaşıyorsanız çapa daki ses terapistine hemen git inşallah siz en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz ..

benim tek tarflı solda bir doktor ses teli felci demişdi bir taneside ödemden zamanla geçer dedi.. sizin sorunlarınız düzelmiş ne güzel çok sevindim benimde parathormon yükselmiyor iki kez tahlil yaptırdım ikisindede 3 çıkdı ..bende ilaçlar için rapor almayı düşünüyorum yara izine gelince ben iki kez ameliyat olduğum için yara izim oldukça büyük doktor krem verdi inşallah iyi gelir , çok kırmızı yara izim şalsız fularsız çıkamıyorum başlarda bende önemsemiyordum ama şimdi üzülüyorum, inşallah zamanla daha iyi gözükür. ben isatanbulda oturuyorum çapada yakın bana ama çapadan randevu almak zor oluyor bildiğim kadarıyla, siz nasıl randevu alıyorsunuz ses tarapisi için ..... cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.... insan kendisiyle aynı şeyleri yaşayan biriyle konuşunca kendini daha iyi hissediyor... .. sizede çok geçmiş olsun tekrar..

Son düzenleme:

Selam....ben capadan once kbb den randevu aldim doktor muayene edip ses terapisti ile tekrar muayene ettiler;soa ses terapist evde surekli yapmam icin egzersiz verdi 2 ay sonra randevu v
erdi yeni egzersizler verdi en son bir ay once gittim 2-3 gun sonra sesim ince bi sekilde cikmaya basladi cuma gunu
randevum var.bu sekilde ses oturana kadar devam yani.parot hormonun cok dusuk ilac ne verdiler ve nerde ameliyat oldun ?allah yardimcimiz olsun..

selam... amin inşallah ben bakırköy acıbademde ameliyat oldum doktorum ameliyatta paratiroyidlerimden birtanesini almış diğerleride çalışmıyor sanırım senin parathormonun kaç çıkıyor ve hangi hastanede ameliyat oldun ben sabah birtane rocaltrol 0.5 birtanede cal-d-vita akşamda aynı şekilde içiyorum ..senin ilaçların nasıl ...ben alçak sesle konuşurken bir sorun yok sesimi biraz yükseltsem sesim çok kalınlaşıyor evde nasıl egzersizler verdi doktor işe yaramasına çok sevindim bende gitsem iyi olur aslında senin kanser değildi sanırım guatır ameliyatı değilmi ben birde takrarlıcak diye korkuyorum inşallah sağlığımıza kavuşuruz alah yardımcımız olsun ..

slm canım ,benim parot hormonum 5,6 falan ama normalde en az 12 falan olması gerekiyor.ben medicana da ameliyat oldum olmaz olsaydım hayatım birden kaymaya başladı şükür ki bu kadar sesim geri geldi ama tabi eski ses yok daha , normal bi ses tonu ve fazla bağıramıyorum mesela ...ben sabah akşam 0,5 rocaltrol ve akşam cal-d-vita içiyorum ..kalsiyum normal değerlerde 9,5 falan.benim guatr dı ama 2 kere biyopsi yaptırdık termiz çıktı ama sizinde korkulcak bir şey yok benim arkadaşım da sizinkinden di şimdi çok iyi bebeği bile oldu..2-3 gündür moralim bozuk cuma günü ses terapisti ile randevum vardı gittim ama doktor istifa etmiş bayağı üzüldüm bakalım kadın nereye gitmiş araştırıp ona göre gidicem ama çapaya da başka biri gelir yerine diye düşünüyorum.sizede haber veririm..pardon acıbademde kim yaptı ameliyatını? ses egzersizini burda nasıl tarif etsem diye düşünüyorum ama sanırım zor siz muayene olup olup ona göre ses terapisi uygularlar..istersen doktorun ismini yazayım araştırın ses ve dil pataloğu uzman dr.gayem köprücü internetten bakın isrseniz bende araştırcam nereye gitmiş ..şimdilik hoşçakalın

merhaba üzme kendini doktor muhakkak başka bir hasteneye başlıcakdır bulamazssan bile yerine gelen doktora gidersin bukadar sesin düzelmişya inşallah eski ses tonunda zamanla yerine gelir ... acıbademin baş hekimi yaptı ameliyatımı kulak burun uzmanı bende çok pişmanım keşke daha iyi araştırıp ameliyat olsaydım ama o hastalığın adını duyunca insan çok sağlıklı düşünemiyor biran evvel olup kurtulmak istiyor . ..benimde en son tahlilimde kalsiyum normal çıktı 9, 7 doktor parathormonumun yükseldiğini düşündü tahlil yaptık ama malesef yükselmemiş bakalım bir sene içnde düzelme şansı var azda olsa düzelmezse yapcak birşey yok ... bu kalsiyumla ilgili gitiğin doktor ne dedi ilacını içtiğin sürece normal insanlarda farkın olmaz dediler bana ama ne bileyim korkuyorum mesala bugün geç uyandım ilacımı gecktirdim hemen sol ayağım karıncalanmaya başladı umarım ileride yaşlandığımızda bir sorun yaşamayız ... görüşürüz

canım sen medicanada oldum keşke olmasaydım diyorsun bende ACIBADEMDE ve doktorum MUSTAFA ENGİN ÇAKMAKÇI,YA ameliyat olmasaydım diye pişmanlık duyuyorum ama artık çok geç paratiroyidlerim geri gelmiyecek ve ömür boyu yok yere ilaç kullanıcam ....

kızlar ben de 2010 da geçirdim troid kanseri
benm paratroidler sağlam o yüzden kalsiyum derdim yok
gerçi endokrinci tsh ımı düşük tuttukları için al dedi ama
süt yoğurtla kapatmaya çalışıyorum

ses kısıklığı bende oldu başta ama
o ara hipotroidmişim
hormonlarım düzelince sesim de düzeldi
eğer ses tellerinde araz kalmamışsa
hipo da yapıyor
fazla konuşunca sesin çatallanır, kalınlaşır kısılır

bir de belki bilgi almak için gelen olur

evet kbb de yapıyor ama
bu iş benim gözümde alanında uzman onkoloji cerrahlarının işi
özellikle meme ve endokrinle uğraşanları
bana da demişti bir prof kbb ci
ses tellerini en iyi kbb bilir o yüzden kbb de yaptır diye
ama kbb yeni başladı dediler 2010 da bu işi yapmaya
ben de çok ameliyat yapmış olsun diye meme ve troid kanseri ile uğraşan cerrah buldum
Ankara Üniversitesi'nden Savaş KOÇAK
kendi anestezisti de var tavsiye ettiği
ameliyatın ertesi günü hem sesim iyidi
hem de ben hoppidi zıppıdi geziyordum

ne güzel sen şanslıymışsın keşke benimde paratiroyidlerim çalışsaydı .8 aydır çalışmıyor malesef benim emliyatımı bakırköy acıbdem hastanesi başhekimi mustafa engin çakmakçı yaptı keşke bende senin gibi araştırsaydım bizim herşey apartopar oldu ilk ameliyatımda alınan nodül kanser çıkınca bir hafta içinde ameliyat oldum ve sonuç hüsran burdan arkadaşlara sesleniyorum ameliyatınızı olcanız doktoru çok iyi araştırın ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…