Ekşisözlükten 2 yorum:
*Satın almayı planladığım epilasyon aletidir. şimdiye kadar iki tane normal epilasyon aleti kullanıp en son aldığım braun'u sinirden kırarak attım. daha önce philips'le çalışan arkadaşım gerçekten çok etkili olduğunu söylemişti. zaten aklıma takılmıştı bu, bunu alırım diye düşünmüştüm.
bugün tekrar kontrol ederken şu yoruma denk geldim, iki ayda bir yapmam gerekiyor demişler. normalde lazer epilasyon için kıllı tüylü epilasyon gününü bekleyen kadınlara sözüm: beklemeden evde halledebilmek var. e doğal olarak zaten adam sana normal seanslarda verebileceğini zart diye veremeyecek. eğer 9 seansta tamamen bitiyorsa tüyler, belki lumea 18 seansta bitirecek çünkü normal lazer epilasyon aletleri kadar kuvvetli değil. bir düşünelim derim ben.
bir de adamlar kendileri minimum 350 seans kullanma süresi demiş. yani hayatın boyunca bir aksilik olup bozulmadığı sürece kullanacaksın. bu arada normal lazer epilasyondan belirli bir süre sonra da tüylerin çıkabileceğini bilmeyen arkadaşlar, o konuyu da araştırsanız iyi olur.
4 kullanım sonra gelen edit: ilk hafta ne olup ne biteceğini çok merak etmiştim. o yüzden en yüksek seviye olan 5'te yaptım epilasyonu. aradan vakit geçti ve dün itibariyle 4. seansı tamamladım. geçirdiğim üç seans sonrası koltuk altında %90, alt bacaklarda %70, bikini bölgesinde de %60 azalma oldu. özellikle kendiliğinden dökülmesi çok garip bir duygu. tüyler uzayıp dökülüveriyor. erkek arkadaşımın da koltuk altında %90 azalma var.
sorulara geçelim:
tavsiye eder miyim?
tabii ki de evet.
acıtıyor mu?
seviyesine göre bir yanma hissi var ama acı değil.
jilet şart mı?
evet, yoksa tütsülenmiş tavuğa dönüyorsunuz.
şarj süresi nasıl?
yaklaşık 45 dakika aralıksız süper. sonra bitiyor ama unutmamak lazım yüksek seviyede bir ışın atıyor. normal o süre.
temizliği zor mu?
başlığı çıkarıp pıt diye silince temizleniyor. hiç sorun yok.
ne kadar aralıklarla kullanabilirim?
2 haftalık periyotlarla kullanmak oldukça uygun, zaten o sürede tüyler tekrar çıkıyor.
birden fazla kişi kullanabilir mi?
tabii ki, hijyene dikkat edildiği sürece neden olmasın.
8. kullanım sonrası gelen edit:
son iki seferi çok düzenli yapamadığım için sizlere düzgün de bir açıklama yapmayacağım ancak şunu söyleyeyim, aksattığım ve 3 haftalık bir dilimi kapsayan süreçte bacaklarımda tüy hiç çıkmadı. koltuk altımda atladığım noktalar vardı. bikini bölgesi de %80 azalma var.
daha ne olsun.
asırlar sonra gelen edit:
helooo, ben bir hata yaptım ve kullanmaya ara verdim bence siz onu yapmayın. ama 2 ay ara vermeme rağmen hala koltuk altımda neredeyse yok denecek kadar az. bacaklarım müthiş seyrek. keşke bırakmayıp o süreci tamamlasaydım. şimdi tekrar başlayacağım. yine bilgilendireceğim sizleri.
yepyeni bir edit:
artık bacaklarımda tüy yok, yalnızca dövmemin üzerine uygulamadığım için o bölgeye bir kez sir ağda yaptım. işin garibi galiba çevrede tüy olmayınca orada da çıkmıyor, beslenemiyor çünkü dövme üstü de müthiş azaldı.
koltuk altımda yalnızca daha girintili kısma sanıyorum iyi atış yapamadığım için lumea başlığı kadar bir alanda seyrek tüy mevcut. onlar da bir aya geçer diye düşünüyorum. üstlerde zaten çıkmıyor.
bikini bölgesi her seferinde azalmaya devam ediyor. lumea ile yapma aralığım neredeyse 3 hafta bu arada. tekrar 2 haftaya dönsem çok daha kısa sürede bebek poposu gibi olacak galiba her yerim. :d
yakında yepyeni bir edit yaparım diye umuyorum.
edit büdüt geldi hanım:
arkadaşlar alın. koltuk altım ve tüm bacaklarımdaki tüyler gitti. yaklaşık 3 ay boyunca hiç almamama rağmen görünürde bir şey olmadı tek tük dışında örneğin. sonra bir kez daha yaptım ve yine 3 ay rahatlıkla kullandım.
ben bu kadar uzun uzadıya bir yazı okusam çoktan ikna olup almıştım bile. alın arkadaşlar, fiyatını zaten çıkarmış oluyorsunuz, zamandan kazanmış oluyorsunuz, her şeyi halletmiş oluyorsunuz. daha ne diyeyim ki? bence artık bana mesaj atmak yerine doğrudan satın alma işlemine geçmelisiniz.
sevgilerden bir demet,
19.12.2014 15:43 ~ 12.10.2016 10:08 maroia *sc2006/11 modelini 2 kere kullandım, 2. kullanımın üstünden 2 hafta geçmek üzere ve şu anda bacaklarımın en az yarısında tüy çıkmadı ya da çıkıp döküldü. hatta kalanların çoğunu da kaçırmışım heralde çünkü böyle belli bir patern halinde kalmış. koltuk altının da heralde %25'i falan çıkmadı. yani görünen o ki işe yarıyor. (ortalama türk kadınında jiletledikten 1 gün sonra o tüyler geri çıkar.)
bacaklarda ve koltuk altında en yüksek ayarda bile hiç acı yaratmıyor. bikinide biraz acıtıyor ama ayarı acıtmayan bir seviyeye düşürme imkanımız var.
kesin çözüm değil, uyutuyor, diyenlere gülmek istiyorum çünkü "bittikten sonra" 2 ayda falan bunu uygulamak gerekiyorsa ve uygulandığı sürece o tüyler çıkmıyorsa bu şu anki lazerlerin çoğundan iyi demektir çünkü makineyi aldıktan sonra yıllarca kullanabilirsiniz; inanılmaz paralar dökülmüş "başarılı" epilasyonlardan bir kaç yıl sonra çoğu arkadaşımda o tüyler tekrar çıkmaya başladı ama tekrar kurtulmaları için o parayı tekrar dökmeleri lazım. ayrıca dizi izlerken kendi kendine tüylerinden kurtulmak hiç de sıkıcı değil.
ağda niyetine kullanılabilir denmiş, benim ağda konusunda en sevmediğim şey tüylerin uzamasını beklemek yani bir süre kıllı gezmek. bu aleti kullandığınızda zaten tüyler bir süre sonra çıkmıyor ama çıktığında bile seanslar arasında jiletleyebilirsiniz çıkanları, kıllı gezmek zorunda değilsiniz kesinlikle.
edit: 2 haftalık aralıklarla 5 kullanım sonrası max seviyede (5. seviye) kullandığım bölgelerdeki tüylerin %90'ı, 3. seviyede kullandığım bölgelerdeki tüylerin yaklaşık yarısı yok oldu. çok başarılı.
edit2: bunlar seanslar arası çıkmama oranları. bırakır bi daha hiç yapmazsanız ne kadarı geri çıkar bilemem. ama yani bi kaç ayda bi koruma amaçlı yapmak çok da sorun olmasa gerek. dediğim gibi zaten tekrar yapmak için çıkmasını falan beklemenize gerek yok, düzenli kullandıktan sonra bir ay içinde neredeyse hiçbişi çıkmıcak zaten, tekrar yapmadan önce. yani "kıllı" gezdiğiniz bi dönem yok
09.01.2015 20:08 ~ 05.05.2015 15:07 cell gene Alıntı