Bence bu ameliyatta korkun arkadaşlar, işini bilmeyen Dr. ların eline kalınca malesef çift taraflı ses teli felcine uğrayabilirsiniz.
Total tiroidektomi oldum. Benim sorunum ise ses teli felci .
Anadolu Sağlık John Hopkins Gebze hastanesinde görevli Dr. Kemal Raşa ya tiroid kanserim sebebi ile totaltiroidektomi ameliyatımı yaptı. Ameliyattan gözümü açtığım andan itibaren nefes alamadım, yemek yiyemedim ve sıvı tüketemedim. Aynı zamanda konuşma zorluğu yaşadım. Kendisi ve ekibi bu durumun geçici olduğunu ameliyatta soğuk ortam olması vs. gibi sebeplerle ödem oluştuğunu söylediler. 4.gün taburcu edildim ki bana verilen bilgiye göre normalde hastanede 1 gece kalacaktım. Şikayetlerimin şiddetle devam etmesi üzerine görüştüğüm KBB uzmanı çift taraflı ses teli felci olduğumu söyledi. Bu yoruma Kemal bey ise KBB cilerin abarttığını söyledi. Haziran 2021 de olduğum ameliyat üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti ve çift taraflı ses teli felci ile yaşamaya çalışıyorum. Sesimi kimse dumuyor, aldığım ses ve nefes terapisinin sayısını unuttum. Spor yapamıyorum ağır taşıyamıyorum ve uyuyamıyorum. Kemal Raşa beni bir kere aramadı sormadı, ameliyat sonrası kontrol için görüştüğümde ise ben seni ne hale getirdim sen bana çikolata mı getirdin diye de pişkin bir yorumda bulundu. Konuyu yargıya taşıdım. Yaşadıklarımı kimse yaşamasın isterim