Tiroid nodul ameliyatı

Hatice 19 90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
24
15
34
Sağ tiroidimde 1.6 cm lik nodül saptandı. Ve yapılan 2 biyopside de önemi belirsiz atipi çıktı. Doktorum ameliyat olmami söyledi. İnternetten arastirdigimda hep kötü kötü şeyler okudum. Ses kisilmasi, ses tellerinin kesilip nefes alınmaması, paratiroid bezlerine dokunulmasi ve buna benzer birsürü risk. Çok korktum çok ağladım ne yapacağımı şaşırdım. Daha sonra Ankara da KBB boyun baş cerrahi bi Prof la görüştüm. Kendisi beni çok çok sakinlestirdi. Ve 21 eylül 2016 da sağ tiroidimle birlikte nodül um alındı. Ameliyat anında hızlı biyopsi yapılıp sol tarafında alınıp alınmaması ni arastirmislar ve tabi yine benim harika nodulüm belirsiz çıkmış. O yüzden tek tarafı almadan kapatmislar. Şimdi ameliyatım dan 5 gün geçti. İlk çıktığım andan itibaren hiç bir kötü şey yasamadim şükürler olsun. Sesim eskisi gibi. Tabi boynum da kesi var :) bi hafta sonra pataloji sonucuma göre 2. Ameliyatı olcam. Tabi inş olmam. Ama şunu soyleyim. Kesinlikle büyümeyin gözünüzde. Tek yapmanız gereken uzman bi doktor bulmak. Sonrası onların işi. Bu durumda olan herkese ve bana acil şifalar Allahtan.

Ben de ameliyat oldum 6 yil once
Bir sorunum yok sukurler olsun
Aynen dogru demissin kimse korkmasin ameliyati olup kurtulmak en guzeli.
Allah sifa versin

bende ameliyat olmaktan çekiniyordum fakat işin uzman bir doktor bulmakta olduğunu anladım.omer bender sayesinde bu sorunu atlattım.eğer uzman bir doktor arıyorsanız gitmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu ameliyatta korkun arkadaşlar, işini bilmeyen Dr. ların eline kalınca malesef çift taraflı ses teli felcine uğrayabilirsiniz.

Total tiroidektomi oldum. Benim sorunum ise ses teli felci .
Anadolu Sağlık John Hopkins Gebze hastanesinde görevli Dr. Kemal Raşa ya tiroid kanserim sebebi ile totaltiroidektomi ameliyatımı yaptı. Ameliyattan gözümü açtığım andan itibaren nefes alamadım, yemek yiyemedim ve sıvı tüketemedim. Aynı zamanda konuşma zorluğu yaşadım. Kendisi ve ekibi bu durumun geçici olduğunu ameliyatta soğuk ortam olması vs. gibi sebeplerle ödem oluştuğunu söylediler. 4.gün taburcu edildim ki bana verilen bilgiye göre normalde hastanede 1 gece kalacaktım. Şikayetlerimin şiddetle devam etmesi üzerine görüştüğüm KBB uzmanı çift taraflı ses teli felci olduğumu söyledi. Bu yoruma Kemal bey ise KBB cilerin abarttığını söyledi. Haziran 2021 de olduğum ameliyat üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti ve çift taraflı ses teli felci ile yaşamaya çalışıyorum. Sesimi kimse dumuyor, aldığım ses ve nefes terapisinin sayısını unuttum. Spor yapamıyorum ağır taşıyamıyorum ve uyuyamıyorum. Kemal Raşa beni bir kere aramadı sormadı, ameliyat sonrası kontrol için görüştüğümde ise ben seni ne hale getirdim sen bana çikolata mı getirdin diye de pişkin bir yorumda bulundu. Konuyu yargıya taşıdım. Yaşadıklarımı kimse yaşamasın isterim

Çok geçmiş olsun. Benimde total alındı 7 yıl oldu . İlk 3 ay sesim hiç çıkmıyordu . Vocalzone diye pastil kullandım aylarca. Arada hala olur ses kısıklığı işim gereği çok konuşuyorum . Noduller temiz çıkmıştı şimdi arada bazı doktorlar diyor nodul için komple troid bezleri alınmasına gerek yoktu. O gün bugündür doz ayarlaması ile başım belada. Her 3 aya bir giderim böyle devam der sonra bir değişim bir çarpıntı ilaç fazla gelmiş der yok az gelmiş. Kafayı yedim resmen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…