• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tiroid kanseriymisim

06esen

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2014
11
0
6
34
Ankara
İki hafta önce ameliyat oldum nodul um büyük olduğu için sadece bi taraf alınmıştı. Biyopsi temiz çıktığı için. Ama patoloji sonucu çıktı tiroid kanseri çıktı ne yapacam ben. :( bi yol gösterin ne olacak şimdi doktor tekrar ameliyat dedi ve daha ameliyat yarası iyilesmedi :(

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Öncelikle kötü düşünmemeni tavsiye ederim. Bu hastalıkta moral çok önemli. Sıradan bir hastalık gibi düşün. Ameliyat olacaksın ve iyileşeceksin. Bundan sonrasında beslenmene çok dikkat et. Şekerden ve kızartmalardan uzak dur (hepimizin bu gıdalardan uzak durması gerekiyor). Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın.

Çok teşekkür ederim. Yeniden ameliyat olma fikri beni çok korkutuyor. Ve daha çok dikiş izi olacak. O dediklerinizi normalde de sevmem zaten aksine çok sağlıklı beslenen biriyim :-(

Bilgisi olan var mı nasıl olacak estetik dikiste yine de iz belli oluyor mu. Kilo alımı oluyor mu. Atom tedavisi nden sonra hemen ilaç kullanımı oluyor mu ve ameliaytttan hemen sonra da ilaç kullanilacak mi... Saç lar dökülüyor mu.. kötü yan etkiler neler. Beni ne gibi şeyler bekliyor..... kimse yok mu bunları yaşayan?

esen çok geçmiş olsun
hangi tiroid kanseri tipi?
tiroid kanserleri, özellikle genç yaşta ve kalıtsal olmayanların tedavisi çok başarılı oluyor
başka yere metastaz yoksa cerrahiden sonra radyoaktif iyot tedavisi ve düzenli kontrol, bu kadar
saç dökülmesi de olmaz.
eğer tiroid ilacını düzenli kullanırsan kilo da almazsın
izi filan da dert etme bence, incecik oluyor, belli bile olmaz.
burda da yazan arkadaşları görmüştüm tiroid kanseri olup da çoktan atlatmış olan.

Başka yere yayilip yayılmadigi ameliyattan önce anlaşılıyor mu. Çünkü bu ikinci ameliyatim olacak ve lenf bezleri kesin alınıyor mu. Daha sonra 3. Kez ameliyat fikri beni çok korkutuyor yine

Kalıtsal değil. Bi tek benimle öğrendi ailem. Hiç bilmezdim tiroit bezi nedir guatr nedir diye.. Allah kimsenin başına vermesin... teşekkür ederim

merhaba ,
24 aralıkta triod bezlerinde nodüller olduğu için ameliyat oldum
her iki troid bezi de alındı
aslında biopsi vs hep temiz çıkmıştı ama , ben de aynı 06esen gibi troid kanseriymişim

şimdi hormonların tamamen düşmesini bekliyorum , 4-6 hafta arasınra radyoaktif iyot tedavisi yapılabiliyormuş
daha önce bu süreçten geçenlere göre , bir anda aşırı kilo alma , sac dökülmesi , aşırı orgunluk halsizlık vs oluryormuş. tabi bunlar iyot tedavisinin değil , hali hazırda troid hormani üretemediğinden HIPOTROIDI hastası olı-unduğu için yaşanırmış.

böyle bir süreçten geçen var mı ? yardımcı olabilir misiniz ?

teşekkürler
gülru

canım benim öncelikle çok geçmiş olsun...ameliyattan korkulacak hiç bir şey yok öncelikle onu söyleyeyim.. ben 2 kere tiroid ameliyatı oldum ve öyle iz falan da olmuyor eskisi gibi..hele ameliyat izleri için kremler falan var şimdi ben onları bile kullanmadım ama hiç izim yok. ben söyleyip göstermesem kimse tiroid ameliyatı olduğumu anlamıyor.yanlız birşeyi anlamadım biyopsi temiz olupta kanser teşhisi nasıl kondu.genellikle biyopsi de çıkar diye biliyorum bir şey varsa ama..

Bilgisi olan var mı nasıl olacak estetik dikiste yine de iz belli oluyor mu. Kilo alımı oluyor mu. Atom tedavisi nden sonra hemen ilaç kullanımı oluyor mu ve ameliaytttan hemen sonra da ilaç kullanilacak mi... Saç lar dökülüyor mu.. kötü yan etkiler neler. Beni ne gibi şeyler bekliyor..... kimse yok mu bunları yaşayan?
iz olmuyor canım korkma..ömür boyu ilaç alacaksın..ama atomdan sonra saçların falan dökülmeyecek..sadece aldığın süre içerisinde yanında çok kimseye temas etmeyeceksin. özellikle küçük çocuklarla o da atomun zararlı ışınlarından dolayı..hepsi bu..

merhaba ,
aslında biopsi vs hep temiz çıkmıştı ama , ben de aynı 06esen gibi troid kanseriymişim

şimdi hormonların tamamen düşmesini bekliyorum , 4-6 hafta arasınra radyoaktif iyot tedavisi yapılabiliyormuş
daha önce bu süreçten geçenlere göre , bir anda aşırı kilo alma , sac dökülmesi , aşırı orgunluk halsizlık vs oluryormuş. tabi bunlar iyot tedavisinin değil , hali hazırda troid hormani üretemediğinden HIPOTROIDI hastası olı-unduğu için yaşanırmış.

teşekkürler
gülru
Geçmiş olsun Nerede oldunuz ameliyatı acaba

canım benim öncelikle çok geçmiş olsun...ameliyattan korkulacak hiç bir şey yok öncelikle onu söyleyeyim.. ben 2 kere tiroid ameliyatı oldum ve öyle iz falan da olmuyor eskisi gibi..hele ameliyat izleri için kremler falan var şimdi ben onları bile kullanmadım ama hiç izim yok. ben söyleyip göstermesem kimse tiroid ameliyatı olduğumu anlamıyor.yanlız birşeyi anlamadım biyopsi temiz olupta kanser teşhisi nasıl kondu.genellikle biyopsi de çıkar diye biliyorum bir şey varsa ama..
Biyopsi temiz çıktı. Ameliyat sonrası patoloji sonucu kötü çıktı. Pek rastlanmiyor bu da benim başıma geldi :(

iz olmuyor canım korkma..ömür boyu ilaç alacaksın..ama atomdan sonra saçların falan dökülmeyecek..sadece aldığın süre içerisinde yanında çok kimseye temas etmeyeceksin. özellikle küçük çocuklarla o da atomun zararlı ışınlarından dolayı..hepsi bu..
Teşekkür ederim ama çok korkuyorum ameliyat olmaktan daha iyilesemeden hem de. :(

Teşekkür ederim ama çok korkuyorum ameliyat olmaktan daha iyilesemeden hem de. :KK43:
korkma sakın...güçlü ol...hayat sen asılırsan sana güler tatlım..yılmak yok ..öyle basit şeylerle korksaydık ooooooo....:nazar:

merhaba
ben Yaşar hastanesi Bakırköyde oldum . Hilmi hoca ameliyat etti , zaten cok tavsiye edilmişti , bende cok mutluyum cunku , çok şükür Allaha ki ameliyat tertemiz olmuş. tekrar olmama vs gerek bırakmamış hoca.
Ben de oldum ameliyatimi sonunda. . Şimdi iyi gibiyim yutkunurken çok acıyor. Suda eriyen kalsiyum ilaci ve tiroid ilacı verdi doktor.. Kalsiyum u 15 gün tedbir amaçlı kullanacakmisim. Siz de kullandınız mi. Bi değişiklik oldu mu şimdi Nasılsıniz kilo falan

Ben de oldum ameliyatimi sonunda. . Şimdi iyi gibiyim yutkunurken çok acıyor. Suda eriyen kalsiyum ilaci ve tiroid ilacı verdi doktor.. Kalsiyum u 15 gün tedbir amaçlı kullanacakmisim. Siz de kullandınız mi. Bi değişiklik oldu mu şimdi Nasılsıniz kilo falan

merhaba
ben şu anda hastanede yatıyorum , 2 gun önce radyoaktifiyot aldım. bir hafta hastanede yatacağım ( kendi tercihim ) . eve radyasyon taşımak istemiyorum,

kalsiyum kullandım ama cabuk kesmek zorunda kaldım , cunku diyete başlayınca kalsiyuma son veriyorlar .
kilo alacaksın dediler ama ben kilo almadım , aşırı yorgunluk vs de yaşamadım.
dün itibariyle tiroid ilacı kullanmaya başladım ( atom tedavisi için bana tiroid ilacına başlamamışlardı )

eger tiroid ilacına başladıysan merak etme hızla düzelirsin.

sevgiler

Benım kaynım da boynundan amelıyat oldu kulak altına doğru baska. Bişey içindî ama 2 defa amelıyat oldu.dıkısı izi fln yok estetık dikiş mi neymiş

merhaba ,

teşekkürler
gülru

Çok geçmiş olsun.Allah sifa versin öncelikle.. Ben de 19 ocakta troid bezlerimi aldırdım ve beraberinde lenf bezlerim alindi. Biyopside farkedilmeyen bi cok parca cerrahi sırasında farkedilmisti benimde. Bu hastalığın adına çok aldırış etmemek gerekiyor bence. Bircok kanser türüne göre sansliyiz.

Back