Merhabalar. Mayıs ayında yaptırdığım tahlillerde sol tarafimda bulunan 8.5 mm boyutundaki nodulumun papiller ca yönünden şüpheli olduğu gerekçesiyle Haziran ayinda tiroid ameliyatı oldum. Sol taraftaki kötü huylu çıktığı için tiroidlerim tamamen alındı. Patoloji sonucumda lenf bezlerime sicramis olduğu ortaya çıktı. Ameliyat esnasında büyük oranda temizlenmiş ancak yine de atom tedavisi almam gerektiği söylendi. Pazartesi günü nükleer tıp ile görüşeceğim.
Böyle bir sonuç beklemiyordum. Ameliyat olmak beni korkutmuyordu ama atom tedavisinden çok korkuyorum. Ameliyattan önce konuştuğum tüm doktorlar sende atom tedavisi gerekli gormuyoruz diyorlardi. Patoloji sonucu çıkınca gerekli olduğu anlaşıldı.
Kasim ayından beri çocuk deniyorduk ve olmuyordu. 31 yaşındayım ve adetlerimin yoğunluğu eskiye göre azaldı. Ultrasonda az sayıda folikul goruluyor. Belki de tiroid problemi yuzundendi.
Benim sorunum internette okuduğum kadarıyla atom tedavisinden sonra 6 ay ile 1 yıl arasında hamile kalinmamaliymis. Ama benim zaten az sayıda yumurtam var. Erkenden menapoza girmekten çok korkuyorum. Eğer bu durum olmasa
tüp bebek yoluna girmeyi dusunuyordum. Şimdi bir de bu tedavi çıktı. Ya bu kadar süre beklerken bir daha anne olamazsam diye içim içimi yiyor. Atom tedavisi olurum hiç sorun değil. Ama o korunma süresini düşündükçe delirecek gibi oluyorum. Bu yüzden tedaviyi sonraki bir zamana bile ertelemeyi düşünüyorum.
Sizler ne düşünüyorsunuz? Lütfen yardımcı olun. Morale çok ihtiyacım var.