Onkoloji - Kanser ve Türevleri Tiroid kanseri olanlar

yazdıklarımın niye silindiğini anlamadım ben sadece acı ot hakkında bilgi almak istemiştim 3 yıldır bu lanet hastalıkla savaşıyoruz artık umudumuz da kalmadı . saturn1974 yeni üye olduğum için özelden mesaj atamıyorum sana nasıl ulaşacağımı da bilmiyorum umarım yazdıklarımı okursun

merhaba arkadaşlar. bende 1 ay sonra I131 alıcam. tiroid bezimin tamamı alındı benimde. bu tedavi 1 sefer mi bilginiz varmı? birde evliyim ve çocuğum yok henüz kadın doğum uzmanımla görüştüğümde hamilelik döneminde sık kontrol olmam gerekli olduğunu söyledi tedaviden sonra çocuğu olan arkadaşlar nelere dikkat ettiler nasıl bir yol izlediler bilgi verebilirler mi? doktor tiroid hapı kullanan hastaların bazı riskler taşıdığından bahsetti. bu beni biraz tedirgin etti. şimdiden teşekkür ederim :)

evet 1 sefer oluyor iyot 131 tedavisi canım.ben yaptırdığımda henüz öğenciydim ve bekardım..şu an evliyim ve ikizlerim var eğer hamilelik sırasında 3 -4 haftada 1 tahlil yaptırıp ona göre ilacını ayarlarsan ve TSH hormonunu ona göre ayarlarsan hiç bir sorun çıkmaz...2 tane çok zeki,neşeli bebeğim var..Ben de gayet sağlıklıyım...

Son düzenleme:

AlminaCinar çok teşekkür ederim :)

Benimde böyle bir sıkıntım var arkadaşlar. Temmuz ayında ameliyat oldum Total olarak tiroit alındı. Ancak ameliyat sonrası tetkiklerimde fokal doku tutulumu izlendi. muhtemelen iyot 131 alacağım ben de. Ben de endişeliyim. Moral olarak kötü hissediyorum kendimi. :)

hiç endişelenmeyin bende aldım.. sadece evdekilerden uzak durmak gerekio biliosunuzdur sizde.. Allah beterinden korusun..

hiç endişelenmeyin bende aldım.. sadece evdekilerden uzak durmak gerekio biliosunuzdur sizde.. Allah beterinden korusun..

merhaba sanatcı Arzum onan da bu ameliyatı olmuş arkasından iyot tedavisi görmüş ama netteki yazısında 1.ay oğlumdan uzak kaldım demiş ,bu kadar uzun mu süre ? Bana doktor 2.hafta demişti diye hatırlıyorum sizler daha kısa mı ayrı kaldınız evdekiler den?

Son düzenleme:

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun..
Bana doktorum ilk iyot (I131) aldığımda 3 hafta dedi ve ben 3 hafta uzak durdum ailemden 1 gece de hastanede kaldım zaten ama benim çocuğum yok çocuklardan belki daha uzun süre uzak durmak gerekebilir, birde bu tedavinin de dozları var, 2. alışımda hastanede kalmadım ve 2 hafta uzaktım ailemden..

ben de 2010 yılında -evliliğimin ilk yılında, balayı dönüşünde:)- troid kanseri olduğumu öğrendim.. dr yaklaşık 10 yıldır bu illetin benimle olduğunu söyledi, çılgına döndüm, çünkü hiçbir belirti, ağrı yoktu.. erkeklerde bulunan adem elması gibi boynumun tam ortasında hafif bir şişkinlik sonucunda gittim.. hemen ameliyat oldum, atom tedavisi gördüm.. günlük levotiron, rokaltrol ve cal-d-vita kullanıyorum. çünkü ameliyatta troidimin tamamı ve yanında paratroid hormonum da alınmış.. o yüzden kalsiyum eksikliği de çıktı.. sanırım çok yakınmış olacağım ki 2 yıl sonra dr tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi.. çok sarsıldım, türkiye nin en iyi drlarını gezdim, hepsi olursan iyi olur dediler.. benim korkum ses kısıklığı olabilmesiydi. 2. ameliyatımı da oldum ve ameliyat sonucu sesimi duyduğumda dünyalar benim oldu ve çok sevinmiştim, boynumdaki büyük yarayı bile mutluluktan önemsememiştim.. taa ki 2 ay sonra kontrole gidene kadar.. dr ameliyatın başarısız geçtiğini, alınması gereken tümör gözle görülmediği için alınamadığını..... yani kısaca 'boşuna ameliyat oldun' dedi.. gene birsürü doktor gezdim, hepsi genelde aynı şeyi söylediler malesef.. şu an tekrar ameliyat önermediler, izleyelim dediler.. bebek sahibi olabilirsin dediler, ondan sonra sanırım ağır dozda atom alacağım, beni sarsabilirmiş.. insan herşeye alışıyor, bu kadarına da şükrediyorum.. önceleri 'sağlık olsun' lafının bile anlamını bilmezmişim meğer.... hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.

Çok çok geçmiş olsun bende 4 Ekim'de ameliyat oldum doktor tiroid bezimin tamamını alacağını söyledi patoloji sonucunda kanser çıkınca üstüne atom tedavisi gördüm kontrole gittiğim zaman ultrason çeken doktor tiroid bezinin tamamının alınmadığı söyledi ben de tekrarlar mı diye çok korkuyorum ama burada okuduklarıma göre çok fazla tekrar eden bi tür değilmiş seninkini duyunca çok şaşırdım tiroid bezi tamamen alındıysa nasıl oluyor da tekrarlıyor doktor bana tekrarlamaması için tiroid bezinin tamamını alacağız demişti zaten hepsini de almamış bu doktorlar bizi neden aydınlatmıyor çok dertliyim bir de özelde ameliyat oldum ona rağmen kimse burnundan kıl aldırmıyor insanın canı sıkılıyor bu arada daha önce atom aldın mı sen almadıysanız korkacak bir şey yok rahat ol

sizi korkutmak için yazmadım, benimki farklı olabilir.. bir de diğer türlere bakarsak biz şanslıyız, en azından tedavi şansı var ve ömrü kısaltan bi hastalık değil.. yani korkacak hiçbirşey yok.. evet, doktorlar çok fazla aydınlatmıyor, benim 2 ameliyatımı da prof. yaptı ama neden böyle olduğu konusunda hala soru işaretlerim var.. zaten troid kanserinin sebebi de bilinmiyor, sadece radyasyon etkili olabilir deniyor.. bunun gibi; atom almamıza rağmen tekrarlar mı, yayılabilir mi, tümü alınca tekrarlayabilir mi gibi sorulaır da tam cevap bulmuyor kafamda. doktorlar da kesin cevap veremiyor zaten.. benim tecrübeme göre, -tamamen benim düşüncem- çoğu kanser insanın bünyesiyle ilgili.. çoğu sigara tiryakisi olmazken, günde 6 saat spor yapanın kanser olması da bunu göstermiyor mu? tabiki her zaman sağlıklı yaşamalıyız, işimizi şansa bırakmamalıyız.. hele bizler çok dikkat etmeliyiz ama benim düşüncem böyle... (bir de hastanede troid kanseri olan pek genç hasta göremedim, yaşlarınızı da yazar mısınız? ben 29 yaşındayım..)

Canım ben de 29 yaşındayım ama bizde genetik halamda da varmış ama o tedavisini Almanya'da görmüş .tekrar etmemiş biz çok erken yakalandık o beni düşündürüyor bir de nedeninin radyasyon olduğunu sanmam köyde büyüdüm radyasyonla alakam yoktur bence ama eskiden beri olduğunu düşünüyorum bende çünkü hep çok yorgundum ve hep çok üşürdüm kitleden dolayı mı artık bilmiyorum tiroid bezim hiç çalışmıyormuş şimdi 200mg ilaç alıyorum eskiye göre daha İyiyim bir de şu ara saçlarım çok dökülüyor ve epey kilo verdim sizce ilaç fazla geliyor olabilir mi

canım bence aynı hastalıktan bahsetmiyoruz.. çünkü ben ameliyat olmadan önce hiçbir belirti yoktu (yorgunluk, saç dökülmesi..) senin ameliyat olman troid kanseri olduğun anlamına gelmez. troidin çalışmaması, az- çok çalışması ya da troid kanseri olmak tamamen farklı şeyler.. belirtileri ve sonraki etkileri tamamen çok farklı.. o yüzden soruna cevap verip seni yanıltmak istemem. dr tam olarak ne dedi sana ? yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazarım tabiki.. çok geçmiş olsun..

Kesinlikle tiroid kanseri eminim

canım çok geçmiş olsun, sana yazdıktan sonra tekrar yazına baktım da yazmışsın zaten. belirtileri yazınca şaşırdım sanırım.. hangi ilacı kullanıyorsun, birde ne kadar zamanda kontrole gidiyosun? ilaçları doktor ayarlıyor benim 3 aydan 3 aya, bi sıkıntı yaşamıyorum.. evli misin? ben bebek sahibi olmak istiyorum ama kafam çok karışık..

Ben kontrole bir kez gittim temiz çıktım bir dahaki 4 ay sonra . Evliyim çocuğumuz olmuyor ama sebebi tiroid değil zaten benim hastalığımı belirtilerinden teşhis etmediler senin kafanı karıştırdım galiba biz bebek için tüp bebek merkezine gitmiştik oradaki doktor terslik var genel cerraha git dedi bunun üzerine teşhis kondu tabi tüp bebek de yattı çünkü atomdan sonra bir yıl bebek yasak radyasyon bebek de sakatlık yaratabilirmiş off bütün dertlerimi döktüm yalnız bir de kanserle birlikte zaten tiroid bezim çalışmıyormuş yani kanser belirti vermedi doktora gitme sebebimiz tiroid bezinin çalışmamasıydı bi gittik aynı xzamanda kanser de varmış ama basit bir tür bence sende yenilemesinin sebebi atom almaman çünkü doktor ameliyattan sonra bana şu an gemizin kitleyi aldık ama gözle görülmeyen kanser hücrelerini yok etmek için atom vermek zorundayız dedi sen atomunu al inşallah bir yıl aradan sonra bebişin de olur rahme hiç bir zararı yok dedi tüp bebek merkezi rahat ol Allah şifa versin kendine İyi bak

anladım canım şu an çözdüm seni :)) çok geçmiş olsun, umarım süre biter bitmez sağlıklı bi bebek sahibi olursunuz... ben atom aldım canım, ondan sonra tekrarladı malesef.. 2010 daki ameliyattan sonra dr bana da aynı şeyi söylemişti, görünen bütün kitleleri aldık, görünmeyenler için atom vereceğiz dedi ve aldım.. 2 yıl sonra tekrar ameliyat olacağım ortaya çıktı.. sebebini onlar da anlatamadı.. ya da ben anlamadım.. 2. ameliyatı da oldum ama onu boşuna olmuşum, bu kez de göremediğimiz için alamadık dedi.. boşu boşuna boynumdaki iz büyüdü, stresi de cabası.. gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim pesimistkeklik, bizden başka kimse yok sanırım :)) sen de kendine iyi bak, görüşmek dileğiyle..

Gerçekten insan kaybetmeden sağlığın değerini bilmiyor inşallah her şey yolunda gider üzüldüm işte yine aynı noktaya dönüyoruz doktorlar yeterince aydınlatmıyor insanı bence izi de çok düşünme iyileş de gerisi Fas'a fiso bi fular takarsın bi gösterişli küpe takarsın millet küpeye bakar yeter ki sağlığına kavuş Allah'a emanet ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…