merhaba arkadaşlar. bende 1 ay sonra I131 alıcam. tiroid bezimin tamamı alındı benimde. bu tedavi 1 sefer mi bilginiz varmı? birde evliyim ve çocuğum yok henüz kadın doğum uzmanımla görüştüğümde hamilelik döneminde sık kontrol olmam gerekli olduğunu söyledi tedaviden sonra çocuğu olan arkadaşlar nelere dikkat ettiler nasıl bir yol izlediler bilgi verebilirler mi? doktor tiroid hapı kullanan hastaların bazı riskler taşıdığından bahsetti. bu beni biraz tedirgin etti. şimdiden teşekkür ederim :)
evet 1 sefer oluyor iyot 131 tedavisi canım.ben yaptırdığımda henüz öğenciydim ve bekardım..şu an evliyim ve ikizlerim vareğer hamilelik sırasında 3 -4 haftada 1 tahlil yaptırıp ona göre ilacını ayarlarsan ve TSH hormonunu ona göre ayarlarsan hiç bir sorun çıkmaz...2 tane çok zeki,neşeli bebeğim var..Ben de gayet sağlıklıyım...
AlminaCinar çok teşekkür ederim :)
Benimde böyle bir sıkıntım var arkadaşlar. Temmuz ayında ameliyat oldum Total olarak tiroit alındı. Ancak ameliyat sonrası tetkiklerimde fokal doku tutulumu izlendi. muhtemelen iyot 131 alacağım ben de. Ben de endişeliyim. Moral olarak kötü hissediyorum kendimi. :)
hiç endişelenmeyin bende aldım.. sadece evdekilerden uzak durmak gerekio biliosunuzdur sizde.. Allah beterinden korusun..
merhaba sanatcı Arzum onan da bu ameliyatı olmuş arkasından iyot tedavisi görmüş ama netteki yazısında 1.ay oğlumdan uzak kaldım demiş ,bu kadar uzun mu süre ? Bana doktor 2.hafta demişti diye hatırlıyorum sizler daha kısa mı ayrı kaldınız evdekiler den?
ben de 2010 yılında -evliliğimin ilk yılında, balayı dönüşünde:)- troid kanseri olduğumu öğrendim.. dr yaklaşık 10 yıldır bu illetin benimle olduğunu söyledi, çılgına döndüm, çünkü hiçbir belirti, ağrı yoktu.. erkeklerde bulunan adem elması gibi boynumun tam ortasında hafif bir şişkinlik sonucunda gittim.. hemen ameliyat oldum, atom tedavisi gördüm.. günlük levotiron, rokaltrol ve cal-d-vita kullanıyorum. çünkü ameliyatta troidimin tamamı ve yanında paratroid hormonum da alınmış.. o yüzden kalsiyum eksikliği de çıktı.. sanırım çok yakınmış olacağım ki 2 yıl sonra dr tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi.. çok sarsıldım, türkiye nin en iyi drlarını gezdim, hepsi olursan iyi olur dediler.. benim korkum ses kısıklığı olabilmesiydi. 2. ameliyatımı da oldum ve ameliyat sonucu sesimi duyduğumda dünyalar benim oldu ve çok sevinmiştim, boynumdaki büyük yarayı bile mutluluktan önemsememiştim.. taa ki 2 ay sonra kontrole gidene kadar.. dr ameliyatın başarısız geçtiğini, alınması gereken tümör gözle görülmediği için alınamadığını..... yani kısaca 'boşuna ameliyat oldun' dedi.. gene birsürü doktor gezdim, hepsi genelde aynı şeyi söylediler malesef.. şu an tekrar ameliyat önermediler, izleyelim dediler.. bebek sahibi olabilirsin dediler, ondan sonra sanırım ağır dozda atom alacağım, beni sarsabilirmiş.. insan herşeye alışıyor, bu kadarına da şükrediyorum.. önceleri 'sağlık olsun' lafının bile anlamını bilmezmişim meğer.... hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.
Kesinlikle tiroid kanseri eminim
Ben kontrole bir kez gittim temiz çıktım bir dahaki 4 ay sonra . Evliyim çocuğumuz olmuyor ama sebebi tiroid değil zaten benim hastalığımı belirtilerinden teşhis etmediler senin kafanı karıştırdım galiba biz bebek için tüp bebek merkezine gitmiştik oradaki doktor terslik var genel cerraha git dedi bunun üzerine teşhis kondu tabi tüp bebek de yattı çünkü atomdan sonra bir yıl bebek yasak radyasyon bebek de sakatlık yaratabilirmiş off bütün dertlerimi döktüm yalnızbir de kanserle birlikte zaten tiroid bezim çalışmıyormuş yani kanser belirti vermedi doktora gitme sebebimiz tiroid bezinin çalışmamasıydı bi gittik aynı xzamanda kanser de varmış ama basit bir tür bence sende yenilemesinin sebebi atom almaman çünkü doktor ameliyattan sonra bana şu an gemizin kitleyi aldık ama gözle görülmeyen kanser hücrelerini yok etmek için atom vermek zorundayız dedi sen atomunu al inşallah bir yıl aradan sonra bebişin de olur rahme hiç bir zararı yok dedi tüp bebek merkezi rahat ol Allah şifa versin kendine İyi bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?