Tiroid için dereotu kürü

merhabalar. bende 13 yıllık troit hastasıyım . önce hipertroitti . sonra ameliyatla hepsini aldılar. ardından hipotroite çevirdi . şuan ikinci gebeliğim olduğundan heray tahlil yaptırıyorum. şubat ayında tsh 15 e yakın değerlerdeydi. günlük 1 doz aldığım ilacı dr. 1,5 doza çıkardı. bu arada dere otu kürünü yapmaya başladım. her öğün öncesi bir tutam yedim. normal salatamada ekledim. ve bu ay yapılan tahlilde 4,7 ye düştü. Allaha sonsuz şükürler olsun. ben faydasını gördüm arkadaşlar. inşallah hep normal seviyelerde gider değerlerim.çünkü gebelikte tsh yüksekliği çok riskli
 
Herkese merhaba arkadaşlar...
Benim tsh seviyem 8.77.
Bu değerimi hormon testi yaptırdıktan sonra öğrendim, kadın doğumcu dahiliyeye sevk etti.
Ama doktorum fazla üstünde durmadı konunun, ilaç verip gönderdi.
İlacın adı; levotiron 100mcg.
Her gün aç karnına yarım tane alıyorum..
1 ay sonra kontrole çağırdı.
''Endişelenecek bir durum yok'' dedi.
Acep ben de yapsam mı bu dereotu küründen....
Hepinizin yorumlarını okudum, faydasını görenler ne kadar çok :)
Bu benim yüzümü güldürdü, ben de başlamak istiyorum Allah'ın izniyle :)
Doktor kontrolünde mi yapsam diye düşünüyorum şimdilik...
Pek bir bilgi de vermedi ki doktorum, hipotiroidi'sin bile demedi...
Ne yapsam kararsız kaldım...
Bu yöntemi öğrendiğim iyi oldu, umarım hepimiz iyi sonuçlar alırız :)
 


Merhaba benimde hipotroidim var.Dereotu kürünü duymuştum.Denemekte istiyordum,fakat bir arkadaşım demişti prolaktini arttırıyor dikkat et diye.Bende artık yemiyordum.En fazla salatada falan yiyorum.İlacı doğru kullanmak en mantıklısı birşeyleri düzeltmeye çalışırken başka birşeyleri bozmayalım :) Herkese geçmiş olsun..
 



Merhaba;
Geçiş olsun.Bende sizinle aynı ilacı kullanıyorum.Ben bir tane içiyorum.Şuan tshımda sorun yok tabi tahlil yaptırmaya devam ediyorum.Dereotunu kürünüde prolaktinden dolayı kullanmakta tereddütlüyüm.Denerseniz sonucu paylaşırsanız sevinirim.
 

Henüz başlamadım, doktoruma sorup öyle başlamayı düşünüyorum..
Allah hepimize yardım etsin, çıkan sonuçları paylaşacağım, burda dertleşmek acayip rahatlatıyor beni :)
Sevgiler...
 
İyi geceler.Bugün tsh ölçümü yaptırdım.Artık değerlerim gebeliğe hazır.Tsh:0.59 t3 ve t4 değerlerimde normal.Rabbim inşallah herkese gönlünde olanı versin.İnşallah sağlıkla evlat sahibi oluruz.
 

Merhaba. Çok güzel bir haber bu, inşallah en kısa zamanda güzel haberi alırsınız :)
 
Hipotiroidi bende de var ve 50mg euthyrox kullanıyorum. Dere otu kürünü denemedim henüz;ama şöyle bişi söylicem:Tsh seviyem ilaçla birlikte yıllardır sınırı aşmadı,sorunsuz. 2 ay önce tsh testi yaptırdığımda sınırın 1 altında çıkmıştı yani 5se üst sınır,benimki 4 tü. Hiç o kadar yakın olmamıştı ve 2 ay sonra tevafuken başka bir şey için doktora gittiğimde doktor tsh da yaptırdı ve sonuç alt sınıra yakın çıktı 0,34 alt sınır ve benimki 0,36. Sadede geliyorum, 2 ay içinde yediklerimi falan gözden geçirdim acaba ondan mı düştü diye. Bulamadım bişi. Allah'ın ism-i şeriflerinden Ya Basıt'ı 2 ay önce okumaya başlamıştım.Açan, genişleten manasına geliyor. İnşirah suresinde de geçer. "Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?" diye. Bildiğiniz gibi, bu hastalıkta (hipotiroidi) tiroid bezi, nedeni bilinmeyen bir şekilde küçülür ve hormon yapacak hücreler azalır; sonuçta tiroid hormonu az yapıldığından tiroid yetmezliği ortaya çıkar.
(Hipotiroidi hastalığının açıklamasını burdan alıntıladım:HIPOTIROIDI | Alıntılanan Site )
Ya Basıt ism-i şerifini gece yatarken, gündüz aklıma her geldiğinde manasını da düşünerek zikrettim. Açan, genişleten manalarından dolayı azalan hücreleri çoğaltmış olabilir. İlaçlarınızı kullanırken bu ismi zikredin inşallah şifa olur.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,hipotiroid teşhisi koyan dr.uma sormayı unuttum daha sonra da farklı kişilerden(dr.) farklı şeyler duydum kafam karıştı.Sizler tuzu iyotlu mu, iyotsuzmu kullanıyorsunuz, dr.unuz ne şekilde tavsiye etti acaba? :44:
 

geçmiş olsun. bende hipertiroid var iyotsuz tuz kullanıyorum. sende iyotlu kullanırsın heralde. kesin bir bilgim yok ama. doktoruna sormalısın bence..
 

Merhaba, eğer hipotiroidi hastasıysanız iyotsuz tuz kullanmalısınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
17mm VE 21mm ÇAPLARINDA iki adet nodülüm vardı dere otu yedim her sabah 2 sene oluyor kurtuldum nodüllerden . bezler hala çalışmasada nodülden kurtulmuş oldum. şimdi bıraktım ama aklıma geldikçe sabahları aç karnına yiyorum hala
 
bu kürü yapan arkadaşlar nerdesinizzz:)nasıl gidiyor..bende başlıycam da bişey sorucam dere otununun saplarınada yiyecekmiyiz...nasıl bir kaşık dolusu...
 
bu kürü yapan arkadaşlar nerdesinizzz:)nasıl gidiyor..bende başlıycam da bişey sorucam dere otununun saplarınada yiyecekmiyiz...nasıl bir kaşık dolusu...

merhaba canım :) ben kürü sadece 1 ay uyguladim ama hastalıgımn 5. Ayinda hormonlarim normale geldi. Daha sonra kürü uygulamayi biraktim ve hormonlarim tekrar yükselmisti. Daha sonra da kür şeklinde uygulamadim ama sık sık dereotu tükettim. şu an hastalıgın 8. ayındayim hormonlarim normal. Faydasini gördüm. :)
Çok kalın saplarını yemedim. Ve kesinlikle dereotunun sararmamıs olmasi gerekiyor. kaşıkla falan da ölçmedim avuç içi kadar yedim. Geçmiş olsun :)
 
Son düzenleme:
Troid Hastalarına Beslenme Önerileri

zayıflama sürecinde en fazla karşılaşılan ve günümüzde yaygın olarak gözlenen tiroid rahatsızlıklarında beslenme büyük önem taşımaktadır. Metabolizmanın çalışmasını kontrol eden ve yaşamsal fonksiyonlar için gerekli olan tiroit hormonları eğer düzensiz salgılanırsa ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.
Tiroid hormonu normal değerlerden daha fazla salgılanırsa metabolizma hızlanır ve hipertiroidi hastalığı gelişir. Eğer daha az salgılanırsa bu duruma da hipotiroidi denir, metabolizma hızı azalır, kabızlık, deri döküntüsü, saç dökülmesi, kilo artışı, aşırı sinirlilik hali oluşur. Hastanın kan bulgularındaki T3, T4 ve TSH hormonlarının ölçülmesi hastalığın seviyesi hakkında bilgi verir.
Tiroid hastaları doktor kontrolünde uyguladıkları ilaç tedavisinin yanı sıra yaşamları boyunca beslenmelerine de dikkat etmek durumundadırlar. Tüketecekleri yiyeceklerin çeşit ve miktarı hormon seviyelerini etkileyebilmektedir.
Bu nedenle;
*Kan bulgularınıza, yaşam tarzınıza, kullandığınız ilaçlara uygun yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulamalısınız, bu örüntü karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller ve lifden zengin olmalıdır.
*Sebze ve meyveleri mevsiminde, taze tüketin.
*Market alışverişi yaparken etiket okuma alışkanlığı edinin.
*Doymamış yağ asitlerinin, özellikle omega-3, tiroid fonksiyonlarını düzenleyici özelliği artık bilinmektedir. Bu nedenle daha fazla balık tüketmeye çalışın. Haftada en az 2 kez balık, diğer günlerde ise derisiz tavuk, hindi, yağsız kırmızı et tüketin.
*Tam tahıl ürünlerini ve kurubaklagilleri tüketmeye çalışın. Kuru baklagiller iyi birer bitkisel protein kaynağıdırlar ve haftada 2 kez tüketilmelidir.
*Beslenmenize keten tohumunu ilave edin, hem lif oranı yüksek hem de E vitamini ve çinko mineralinden zengin bir besindir. Günde 1-2 yemek kaşığı kadar taze öğütülmüş keten tohumunu sebze yemeklerinize, salatalara ve çorbanıza yemek piştikten sonra ilave edip tüketmeye çalışın.

*İyot, tiroid fonksiyonları için elzem bir mineraldir ve tükettiğimiz birçok besinin içerisinde de bulunmaktadır. Eğer ihtiyacımızdan fazla alınırsa da otoimmün tiroid hastalığına neden olabilmektedir.
*Hipotiroidi olanların iyotlu tuz, hipertiroidi ve nodüler guatırı olanların aşırı iyot alımında hashimato tiroidi oluştuğu için iyotsuz tuz yemeleri gerekmektedir.
*E vitamininden zengin beslenmede iyodun emilimini artırmaktadır.
*Çinkodan zengin badem, deniz ürünleri, et, karaciğer, tavuk, hindi, fındık, ay çekirdeği, süt ve yumurta yeme alışkanlıklarınız arasında olmalıdır.

*Selenyum minerali de tiroid hormonu için önemli rol oynamaktadır. Selenyumundan yetersiz beslenildiğinde kanda T4 ve TSH hormonu yükselir, T3 hormonu düşer. İyot ve selenyum eksikliği birlikte görülürse hastalığın şiddeti daha da artmaktadır. Selenyum seviyesinin düşmemesi için balık, karides, dana karaciğeri, hindi ve dana eti, mercimek, mantar, susam, ceviz, ay çekirdeği ile tam tahıllar selenyum kaynağı besinlerdendir.

*Taurin, tiroid hormonlarının üretimi için elzem bir aminoasittir. Doktorunuz kontrolünde supleman olarak takviye alabilirsiniz. Doktorunuz önermedikçe hiçbir tableti almayın.
*Kelp içeren yosun tableti tüketiminde de dikkatli olmalısınız.

*Deniz ürünleri, sarımsak, su teresi, yumurta sarısı, maydanoz, kayısı, mantar, bira mayası genel olarak triod fonksiyonları için faydalı besinlerdir. Fakat Kandida enfoksiyonu varsa mantar ve bira mayasından uzak durmakta fayda var.

*Tiroid hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekleri; beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya fasulyesi, yer fıstığı, darıyı çok fazla özellikle çiğ olarak tüketmemelisiniz. Pişirerek tüketmeniz guatrojen madde miktarını azaltacağından daha sağlıklı olacaktır.
*Tiroidde en fazla görülen problem ödemdir. Bu nedenle su tüketiminizi asla ihmal etmeyin, günde 2-2,5 lt su içmeye çalışın.
*Çikolata bakırdan zengin bir yiyecektir ama kadmiyumda içermesinden dolayı tiroid hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Fazla alınan kadmiyum selenyumu vücuttan atar.
*Hipertiroidi olanlar süt, peynir, deniz mahsulleri, mor lahana, turp, kuruyemiş
tüketimini azaltmalılar. Çay, kahve, alkol ve nikotin metabolizma hızını artıracağından tüketmemeye çalışmalılar.
*Sağlıklı yaşamın ikincil kuralı düzenli egzersizdir. Hem metabolizmanın hızlanması, hem tiroid hormonuna karşı doku duyarlılığının artması, hem de kas artışı için düzenli egzersiz en azından yürüyüş yapmalısınız.
*Stres birçok hastalık gibi tiroid bulgularını da tetikler, özellikle bahar aylarında psikolojik yapının değişmesiyle hormonal değişimde görülebilmektedir. Bu nedenle stresle baş etmek için elinizden geleni yapmaya çalışın. Dyt. Özlem Sert Aydın
 
benimde guatrım var ve hipotiroit hastasıyım 4 ay önce bi kızım oldu 90 kiloyum şuan ve veremiyorum her sabah 100mg ilaç alıyorum bu kürede başladım ama sadece sabahları yiyebiliyorum arada kaynıyo bu hafat kontrolüm var bakalım ne çıkacak
 
TİROİD İÇECEĞİ
Tiroid NE ÖNEMLİ BİR ORGAN .... Ve Türkiye de çok Tiroid hastalığı var ..
Neden acaba? Çok sebepten... Protein Eksikliği ... Toksik madde ... Flor un çok girişi vücuda .... İodine eksikliği .. Vitamin ve Mineral Eksikliği ve STRES ..
HAVUÇTA müthiş Vitamin A vardır .. Ve bu T4 leri T3 lere çevirmeye yardımcı olur ..
B vitamini ÇOK Önemlidir ...Bu da Türkiye 'de eksik bir vitamin .. Salatalık B vitamini bulundurur.. B vitaminsiz tiroid ve adrenal bezeleri hormon salgılıyamıyacaktır ve İodine 'ı hormon yapmak için kullanamayacaktır
İÇECEK :
- 1 SALATALIK
- 5 KEREVİZ SAPI
- 5 HAVUÇ
- 1/2 bardak Hindistan ceviz suyu
- 1 limon ..
Hepsinin suyunu çıkarın güzel bir sebze sıkacağı ile ve en son Hindistan cevizi suyunu ekleyin ...

Bütünsel beslenme uzmanı Karen Hıll.

*Bunlar mucize yaratmaz eğer ki yaşam tarzı düzeltilir ise çok yardımcı olur. Ör: Doğru beslenme çok önemli ... VE UYKU
 
Kızlar bende bir aydır dereotu kürü uyguluyordum.bugün kan tahlillerini aldım ver iyi yönde gelişme olduğunu söyledi doktorum.Aldığım ilacı yarıya düşürdü.Tamamen kurtulmam için dereotuna devam edeceğim bir ay sonra tekrar kontrola gideceğim inşallah dahada düzelmiş olur.Sevgi ve saygılarımla...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…