- Konu Sahibi oradabenisevenbirivar
-
dereotunun prolaktini(süt yapan hormon) arttırıcı özelliği de var fakat.
hamile kalmak isteyenlerin yemesi tavsiye edilmiyor.
benim de tiroidim az çalışıyor.dereotunu yaptığım ertesi ay testte prolaktinim yüksek çıkmıştı.
Herkese merhaba arkadaşlar...
Benim tsh seviyem 8.77.
Bu değerimi hormon testi yaptırdıktan sonra öğrendim, kadın doğumcu dahiliyeye sevk etti.
Ama doktorum fazla üstünde durmadı konunun, ilaç verip gönderdi.
İlacın adı; levotiron 100mcg.
Her gün aç karnına yarım tane alıyorum..
1 ay sonra kontrole çağırdı.
''Endişelenecek bir durum yok'' dedi.
Acep ben de yapsam mı bu dereotu küründen....
Hepinizin yorumlarını okudum, faydasını görenler ne kadar çok :)
Bu benim yüzümü güldürdü, ben de başlamak istiyorum Allah'ın izniyle :)
Doktor kontrolünde mi yapsam diye düşünüyorum şimdilik...
Pek bir bilgi de vermedi ki doktorum, hipotiroidi'sin bile demedi...
Ne yapsam kararsız kaldım...
Bu yöntemi öğrendiğim iyi oldu, umarım hepimiz iyi sonuçlar alırız :)
Merhaba;
Geçiş olsun.Bende sizinle aynı ilacı kullanıyorum.Ben bir tane içiyorum.Şuan tshımda sorun yok tabi tahlil yaptırmaya devam ediyorum.Dereotunu kürünüde prolaktinden dolayı kullanmakta tereddütlüyüm.Denerseniz sonucu paylaşırsanız sevinirim.
İyi geceler.Bugün tsh ölçümü yaptırdım.Artık değerlerim gebeliğe hazır.Tsh:0.59 t3 ve t4 değerlerimde normal.Rabbim inşallah herkese gönlünde olanı versin.İnşallah sağlıkla evlat sahibi oluruz.
Merhaba. Çok güzel bir haber bu, inşallah en kısa zamanda güzel haberi alırsınız :)
Merhaba arkadaşlar,hipotiroid teşhisi koyan dr.uma sormayı unuttum daha sonra da farklı kişilerden(dr.) farklı şeyler duydum kafam karıştı.Sizler tuzu iyotlu mu, iyotsuzmu kullanıyorsunuz, dr.unuz ne şekilde tavsiye etti acaba? :44:
geçmiş olsun. bende hipertiroid var iyotsuz tuz kullanıyorum. sende iyotlu kullanırsın heralde. kesin bir bilgim yok ama. doktoruna sormalısın bence..
Merhaba arkadaşlar,hipotiroid teşhisi koyan dr.uma sormayı unuttum daha sonra da farklı kişilerden(dr.) farklı şeyler duydum kafam karıştı.Sizler tuzu iyotlu mu, iyotsuzmu kullanıyorsunuz, dr.unuz ne şekilde tavsiye etti acaba? :44:
bu kürü yapan arkadaşlar nerdesinizzz:)nasıl gidiyor..bende başlıycam da bişey sorucam dere otununun saplarınada yiyecekmiyiz...nasıl bir kaşık dolusu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?