Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Bu topiğin meleği ne güzel herkese yetişiyorsun maşallah

Son düzenleme:

sintigrafi ve iyot diyeti beni çok tedirgin etti radyasyon verildikten sonra 1 hafta resmen karantina altında tutulacağım çevremdekilere zararı olmasın diye 2 metreden fazla yakınlaşmamam gerekiyormuş peki bunun bana zararı yok mu yan etkisi vs

Bu topiğin meleği ne güzel herkese yetişiyorsun maşallah

kııız söyleme öyle şeyler mahçup oluyorum allah rızası için yapıyorum,rabbim dermansız dert vermesin sizlerde hepimize yardım ediyosunuz hepimiz birer iyilik meleğiyiz

tatlım iyot diyeti kesinlikle korkunç bişey değil ki korkasın, yemeğin tadı değişmiyo yemeğini tuzsuz pişirip sonradan herkes kendi tuzunu atsın biraz bu yönden zor olabilir belki,eğer sintigrafideki radyasyonu kast ediyorsan o bir veya iki gün sana yaklaşmazlar genelde birgün diye biliyorum,ama yok bana atom tedavisi uygulayacaklar dersen bu da bir hafta sürüyo, radyasyon kötü bişey olabilir ama kesinlikle sana zarar vermeyen aksine seni iyileştiren bir tedavi ki ben bu yönle tedavi oldum ve çok mutlu oldum atom tedavisinde ilacını al yapılacak(temizlik,yeme,içme vs)olanları yaparsın zaten bunu doktorun söyler söylemese bile sormayı unutma neler yapmam gerekiyo diye,atomda sana faydası ama çevreye zararı var vücud ışınlama yoluyla seni tedavi edecek ameliyat olmaktan korkanlar için bence büyük şans sormak istediğin soru olursa tekrar buraya yazarsın önemli olan senin moral bakımından pozitif olman korkulacak hiç birşey yok UNUTMA! burda herkes birbirine yardımcı oluyo rabbime emanet ol

arkadaşlar merhaba,
ben aralık ayında gebelik öncesi test yaptırmıştım. tsh 15 çıktı. bir de ultrasonla baktılar nodül vardı.. dr euthtrox 50 nin çeyreğini 1 hafta sonra da yarısı içmemi söyledi. 1 ay sonra hamile kaldım. 3-4 haftalıkken ilaçlarıma devam etti bir tane yani 50 lik içiyordum.testlerde 9, bir ay sonra 8,5 oldu. bu sefer 75 lik içmemi söyledi. hamile rutin testi yaptırdım 4,5 falan çıktı. ama maalesef bebeğimi kaybettim. ilaç kullanan çok hamile var. bu yüzden kimse korkmasın. çok sağlıklı bebekleri de var. en son 3 çıktı. ama ben ilaca devam ediyorum. Endokrin uzmanına gidecem. yalnız bu nükleer tıp uzmanı nedir? ayrıyetten ona da mı gitmek lazım oluyor?

belirtilerine gelince.. benim adetim de bir sorun yoktu. günü gününe olurdum. normal olurdu. çok da olmazdı azda..
ama ellerim titredi, saç dökülmesi vardı. aşırı yorgunluk halsizlik,sinirlilik de vardı.. bir de kalp çarpıntısı.. demek ki diyorum sebep buymuş. çünkü ilacı içeli bunlar azaldı veya yok oldu.

hangi durumda radyasyona giriyorsunuz.

öncelikle bebek için çok üzüldüm rabbim hayırlısı ile tekrar sağlıklı bi şekilde kucağına almak nasip etsin:26:
endokrin de nükleer de aynı ama nükleer daha ayrıntılı inceliyomuş gibi geldi bana(sadece nacizane fikrim)yani neden nasıl niye kısacası herşeyi ile inceleyen, mesela ben nereye gittiysem sadece tsh için (3tüp)kan alınırdı ama en son nükleer tıp'a gittim benden dokuz tüp kan aldılar nedenini araştırmak için ama endokrinden memnun kalmazsan mutlaka nükleer tıp öneririm radyasyon olayını ise doktorun belirler mesela benim aşırı tiroidlerim çalışıyordu hipertiroid idim doktorumun önermesiyle atom(radyasyon)aldım ve tedavi oldum çok şükür iyiyim.bu arada söylediklerimden endokrin iyi değil diye algılanmasın nacizane fikrimi söyledim.

Son düzenleme:
canım teşekkürler..

yok canım öyle sonuç çıkarmadık. sanki nükleer tıpa radyosyon vs gibi tedavi yöntemleriyle birlikte veya yöntemlerinden sonro takip edilecek gibi geldi bana.ama tabi bilmiyorum.
o yüzden yanlış yerden de randevu almak istemiyorum. hani önce endokrin den alacaksınız demesinler...ya da sadece araştırma olan bölüm müdür.

sonuçları aldın mı? ne gibi testler yaptılar acaba.. gıda alerjisi, çölyak vs testleri yapılıyor mu acaba..
canım sanada geçmiş olsun.

Son düzenleme:

ben bu dediklerimi yaşayalı tam iki sene bitti o tarz testler yapılıyor mu bilmiyorum ama bana yapmadılar genelde vücud taraması gibi bişeyler yani hormonal olarak baktılar diye biliyorum,endokrine veya genel cerraha gideceksin sonra buraya gel diye birşey yok istediğine gidersin ama en makbulü araştırılmalı taramalı olsun istersen nükleer tıp öneririm, nükleer tıp illa radyasyonla tedavi edecek diye bir kaide yok duruma göre radyasyon verilir tekrar geçmiş olsun rabbime emanet ol

yoruyorum belki ama yardımcı oluyorsun o yüzden soru sormaya devam ediyorum:)

şimdi oraya gidince dr l kan tahlili istiyor kan veriyorsun. sonra duruma göre dr tedaviye mi başlıyor.

yoruyorum belki ama yardımcı oluyorsun o yüzden soru sormaya devam ediyorum:)

şimdi oraya gidince dr l kan tahlili istiyor kan veriyorsun. sonra duruma göre dr tedaviye mi başlıyor.

estağfurullah ne demek rica ederim.
evet hastaneye gidiyorsun boğazını elle muayene eder(ne var ne yok şişlik var mı diye bi bakar), sonra bi kan tahlili ister,duruma göre sani tedavi eder.

ultrason çetirdim nodül yok dedi ama 'sol lob posterior komşuluğunda 7*3.8 mm boyutunda oval sekilde lezyon izilendi' yazıyor kâğıtta. başka bir doktora gösterdim zehirli guart gözüküyor dedi sintigrafiyi de çektir ondan sonra bakalım dedi. bu hafta iyot diyetini uygulayacağım sonrada sintigrafi çekilecek.koldan iğne gibi bişey yapıyolarmış galiba yakıyomu acaba. 2. günde ağızdan sıvı içiricez dedi onlar nasıl oluyor peki.kagıtta kusarsanız doktorunuza başvurun diyor.tadı falan nasıl acaba.çok soru sordum ama bu konuda hiç bir bilgim yok oyuzden yazıyorum cevaplarınız içinde çok teşekkür ederim.atom tedavisi değilde sadece teşhis amaçlı yapacaklarmış bana.

T3 4.22(BENİM) 2.3-4.2
TSH 0.05 (BENİM) 0.57-5.6
bunlar zehirli guatr olduğunu mu gösteriyor.degerlerim bunlar

tekrar geçmiş olsun,
ben sintigrafi çekilmeden önce koldan bi radyasyon iğnesi verdiler vücudu ışınlama yolu ile nodül var mı yok mu diye neticede sıcak nodül çıkmıştı ama ertesigün sıvı içireceğiz diye birşey söylemediler yani içmedim evet teşhis amaçlı yapılıyor ama ertesi gün birşey içildiğini hiç duymadım yani tadını da bilemiyorum canım belki alttaki konu yardımcı olabilir,
1-Nükleer tıp'ta ne yapılıyor?

Nükleer tıp güvenilir, ağrısız ve pek çok yönteme göre bazı hastalıkları önceden gösterebilen bir görüntüleme yöntemidir. Nükleer tıp'ta radyoaktif maddeler veya bununla hazırlanan bazı özel kimyasal bileşikler vücuda verilerek ilgili organ ve sisteme ait fizyolojik görüntüler elde edilmekte ve bu yolla birçok organ ve sistemin fonksiyonları değerlendirilmektedir. Nükleer Tıp tetkiklerinden hastalıkların tanısı, süreci ve tedaviye yanıtlarının değerlendirilmesinde faydalanılmaktadır. Ayrıca başta tiroid hastalıkları olmak üzere bazı tümörler ve enflamatuar hastalıklarda ve kemikleri tutan kanserlerde tedavi amaçlı radyoaktif madde uygulamaları yapılmaktadır.

2-Peki bu radyoaktif maddelerin bize zararı yok mu?

Nükleer tıp'ta kullanılan radyoaktif maddelerin radyoaktivite dozları genellikle çok düşüktür. Bu dozlarda radyoaktivitenin insanda önemli bir hastalık veya radyasyona bağlı ciddi bir hasar oluşturduğuna dair kanıt bulunmamaktadır.

Hastanın aldığı radyasyon miktarı tanı amacıyla çekilen pek çok röntgen filminden daha az veya onun kadardır. Genellikle hepimiz doğadaki ve ayrıca yapay olarak bulunan radyasyona maruz kalmaktayız. Genelde uzaydan ve topraktan doğadaki radyasyonu almaktayız. Ayrıca çevremizde yapay olarak varolan televizyon ışınlarından, fosforlu saatlerden, cep telefonlarından, vb.den de radyasyon almaktayız. Nükleer tıp işlemlerinin çoğunda alınan radyasyon miktarı birkaç ay içinde doğadan aldığımız radyasyon miktarını geçmemektedir.

3-Bu maddeler alerji yapar mı?

Nükleer tıp'ta kullanılan radyoaktif maddelerin alerjik yan etkileri yok denecek kadar azdır.

4-Bu maddeler ne kadar süre vücudumuzda kalıyor?

Radyoaktif maddeler ışıma yaparak belli bir yarı ömür kuralı uyarınca sürekli azalma gösterirler. Ayrıca vücuttan idrarla ve barsaklar yoluyla da atılmaktadırlar. Her maddenin farklı bir yarı ömrü olduğundan bunların vücuttan kaybedilmeleri de farklı farklıdır. Hastaya verilen radyoaktif maddeye göre ne kadar süreyle ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verilmektedir. Nükleer tıpta en sık kullanılan radyoaktif madde teknesyum olup yarı ömrü 6 saattir. Genellikle intravenöz enjeksiyonla verilen teknesyum'un tamamı pratik olarak 24 saatte vücuttan atılır. Eğer iyot-131 kullanılıyorsa vücuttan tamamen temizlenmesi için pratik olarak 1 ay geçmelidir. Galyum-67, Talyum-201 gibi radyoaktif maddeler de pratik olarak 12-13 günde vücuttan atılırlar.

5-Peki nelere dikkat etmek gerekiyor?

Hem gereksiz yere radyoaktiviteye maruz kalınmaması hem de hamile veya çocuk gibi, dokuları gelişme gösteren ve radyasyondan etkilenme olasılığı daha yüksek olan gruptaki insanları koruma prensipleri gereğince kullanılan radyoaktif maddenin cinsine göre değişen sürelerde radoaktivite verilen kişi çevresindeki bireylerden uzak durmalıdır. Bu süreler ve korunması gereken mesafeler tetkik yapılan kişilere ilgili merkezlerde anlatılmaktadır.
Radyoaktif maddelerin çoğu idrarla atıldığından idrar yolu ile bulaşma olmamasına dikkat edilmelidir.

6-Nükleer tıp'ta hangi hastalıkları tedavi edebiliyorsunuz?

Tiroid kanseri, hipertiroidi, nöroendokrin tümörler, ağrılı kemik metastazları, inflamatuar eklem hastalıkları gibi bazı hastalıklar tedavi edilebilir.
alıntıdır,

T3 4.22(BENİM) 2.3-4.2
TSH 0.05 (BENİM) 0.57-5.6
bunlar zehirli guatr olduğunu mu gösteriyor.degerlerim bunlar

canım ya bu tahlillerde öyle kafam karışıyo ki ben sana olması gerekenleri yazsam daha iyi olur,
TSH 0,27-4,2
T3 3,1-6,8
T4 0,93-1,7
aslında çok aşırı değil gibi gözüküyo belki başında da olabilirsin,doktorun sana zehirli guatırın hangi aşamada olduğunu söylemedi mi?

merhaba arkadaşlar
nazlı1 sonuçların normal gibi. verilen değerlerin içinde ama bilemedim neden bu zehirli guatr vs denildi. ultrason sonuçlarına göre mi söyledi ya da başka bir tahlil sonuçlarına göre?

ben bugün endokrine gittim. sedef10 cum randevu alırken nükleer tıpiçin dr yönlendiriyor dedi. yani randevuyu ilk başta endokrinde almam gerekiyormuş öyle yaptım.

eski sonuçları kullandığım ilaçları dozunu söyledim. sonuçlara baktı.. kan tahlili ve ultarason verdi. 24 üne gidecem.
kan tahlil sonucum çıkmış.

hepsi normal görünüyor yalnız
Anti TPO 360,90 (0-34)
EOS 7,3 (0-7)
MPU 12,3 ( 7,2-11,1)

yorumunuz var mı?

bu arada aklıma gelmişken bakayım dedim ben bundan iki sene önce yaptırdığım tahlilde TSH 0.02 T3 22,97 T4 4.09 t3 ve t4 baya yüksekmiş sonraki testlerimde ise TSH 36,82 T3 3,67 T4 0,69 ANTİ-TPO 600 müş çok şükür kefeni yırtmışım

canım ben direk nükleer tıp'a gitmiştim sanki tpo yüksek gibi genelde 0-20 aralığı olması gerekmiyo mu?acaba:44:

evet diğerleride yüksek:26:

canım ben direk nükleer tıp'a gitmiştim sanki tpo yüksek gibi genelde 0-20 aralığı olması gerekmiyo mu?acaba:44:

evet canım 20 olsa normal ama bendeki aralığa göre hadi 34 e kadar normal ama benimkisi 360.. sen eski sonuçlarını yazmışsın orada anti tpo 600 müş. o zaman birşey demişler miydi?

diğer sonuçlarda.. netten baktım şimdi
eos alerjik,parazit vs durumlarında görülüyormuş. ben de gıda alerjileri var.
mpu da çok önemli değil diye sonuçlara yazmışlar ama tek başına değil tabi diğer sonuçlar da önemli.
neyse dr inşallah iyi şeyler söyler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…